Logo, tło i szata graficzna.
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Póki co mamy sześć propozycji na nasz forowy podtytuł:
"Forum Miłośników Samochodzikowej Przygody
"Forum Miłośników Prawdziwej Przygody"
"śladami książek naszej młodości"
"Forum pasjonatów przygód Pana Samochodzika i innych książek dla młodzieży o przyjaźni, podróżach i tajemnicach"
"Forum Miłośników Przygody Nie Tylko Samochodzikowej"
"śladami przygód Pana Samochodzika i innych bohaterów książek dla młodzieży"
Zgłaszajcie kolejne propozycje, zrobimy ankietę i wybierzemy najlepszą. Dobrze by było zrobić to do końca tego tygodnia tak żeby była szansa na wydruk naklejek przez tumskim zlotem.
"Forum Miłośników Prawdziwej Przygody"
"śladami książek naszej młodości"
"Forum pasjonatów przygód Pana Samochodzika i innych książek dla młodzieży o przyjaźni, podróżach i tajemnicach"
"Forum Miłośników Przygody Nie Tylko Samochodzikowej"
"śladami przygód Pana Samochodzika i innych bohaterów książek dla młodzieży"
Zgłaszajcie kolejne propozycje, zrobimy ankietę i wybierzemy najlepszą. Dobrze by było zrobić to do końca tego tygodnia tak żeby była szansa na wydruk naklejek przez tumskim zlotem.
- Milady
- Zlotowicz

- Miejscowość: Bezludna Wyspa
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Ja bym mogła oddać po pół głosu na poniższe dwie propozycje:
Na pewno nie podobają mi się te dwie propozycje:
"Forum Miłośników Przygody Nie Tylko Samochodzikowej" - tak w podtytule mieć zaprzeczenie
"śladami przygód Pana Samochodzika i innych bohaterów książek dla młodzieży" - nie chodzi tylko o książki dla młodzieży, ale o książki również dla dorosłych, w których zawarte są elementy przygody, tajemnicy i historii i w tym kierunku poruszane są tematy na naszym forum. Wydaje mi się, że nie powinniśmy się z góry utożsamiać poprzez podtytuł tylko z ksiażkami młodzieżowymi. Poważniejsze też "przerabiamy".
Na pewno nie podobają mi się te dwie propozycje:
"Forum Miłośników Przygody Nie Tylko Samochodzikowej" - tak w podtytule mieć zaprzeczenie
"śladami przygód Pana Samochodzika i innych bohaterów książek dla młodzieży" - nie chodzi tylko o książki dla młodzieży, ale o książki również dla dorosłych, w których zawarte są elementy przygody, tajemnicy i historii i w tym kierunku poruszane są tematy na naszym forum. Wydaje mi się, że nie powinniśmy się z góry utożsamiać poprzez podtytuł tylko z ksiażkami młodzieżowymi. Poważniejsze też "przerabiamy".
- Czesio1
- Administrator

Pełna zgoda Milesiu ale po primo jak już ktoś tu zauważył my wszyscy ciągle jesteśmy młodzi więc i książki teoretycznie dla dorosłych są faktycznie dla nas czyli "młodzieży". A po secundo książki stricte dla młodzieży czy jak ktoś woli z czasów naszej wczesnej młodości to główne założenie naszego forum. Główne ale nie jedyne bo przecież mamy bądź będziemy mieli wiele innych wątków bocznych jak kąciki kulinarne, motoryzacyjne, konkursy, akcje charytatywne i tu też dodałbym przerabianie książek dla dorosłych. Jako dodatek a nie główne założenie forum.Milady pisze: "śladami przygód Pana Samochodzika i innych bohaterów książek dla młodzieży" - nie chodzi tylko o książki dla młodzieży, ale o książki również dla dorosłych, w których zawarte są elementy przygody, tajemnicy i historii i w tym kierunku poruszane są tematy na naszym forum. Wydaje mi się, że nie powinniśmy się z góry utożsamiać poprzez podtytuł tylko z ksiażkami młodzieżowymi. Poważniejsze też "przerabiamy".
- Waldemar_B
- Żądny przygód

- Tytuł: czarny charakter
- Miejscowość: Allenstein
- Otrzymał podziękowań: 0
- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 334 razy
- Otrzymał podziękowań: 242 razy
- Kontakt:
Ja mam jeszcze jedną uwagę. Aktywna strona w prawym dolnym rogu słabo się odróżnia, od tych, na których nie jestem. Aktywna ma kolor granatowy, pozostałe czarny, biorąc pod uwagę, że wielkość cyferek to na oko 7-8 to słabo to widać
Czy można zmienić kolor albo podświetlenie (teraz strony nieaktywne są na jasno-beżowym prostokąciku, a aktywna, na tle, które jest średnio-jasno-beżowe)?
Czy można zmienić kolor albo podświetlenie (teraz strony nieaktywne są na jasno-beżowym prostokąciku, a aktywna, na tle, które jest średnio-jasno-beżowe)?
-
Nietajenko
- Forowy Badacz Naukowy

- Tytuł: Użytkownik chwilowo nieaktywny
- Miejscowość: Olsztyn
- Otrzymał podziękowań: 0
Ja jestem całym sercem za Samochodzikową Przygodą!!! 
Refert non fatigo et consolatoria calceamenta...
Harpagan http://www.harpagan.pl/rajd/
Harpagan http://www.harpagan.pl/rajd/
- Czesio1
- Administrator

To już chyba nawet nie trzeba robić ankiety bo głosy w postach wskazują czego pragnie większość. Zatem wróciliśmy do poprzedniej wersji.
Teraz pozostaje kwestia naszego logo. Dla mnie kontur zamku w Radzyniu to świetny pomysł na część logo. Poza tym można by dołączyć do niego również zarys namiotu, ogniska, jeziorka.
Teraz pozostaje kwestia naszego logo. Dla mnie kontur zamku w Radzyniu to świetny pomysł na część logo. Poza tym można by dołączyć do niego również zarys namiotu, ogniska, jeziorka.
- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 334 razy
- Otrzymał podziękowań: 242 razy
- Kontakt:
O tak, teraz lepiejzbychowiec pisze:Poprawione. Takie może być czy jeszcze podjaśnić to tło? A tak w ogóle dobrze się czyta stronę? Nie męczy oczu?PawelK pisze:Ja mam jeszcze jedną uwagę. Aktywna strona w prawym dolnym rogu słabo się odróżnia, od tych, na których nie jestem. Aktywna ma kolor granatowy, pozostałe czarny, biorąc pod uwagę, że wielkość cyferek to na oko 7-8 to słabo to widać![]()
- Czesio1
- Administrator

Hasło przewodnie już mamy, design chyba też już zatem pora na wybranie naszego logo.
Pierwsze konkretne pytanie jest czy odpowiada Wam Drodzy Forowicze kontur zamku w Radzyniu jako logo? Zbychowiec dorzucił do tego drogowskaz a ja bym proponował umieszczenie nad tym znakiem napisu w kształcie półkola "Z przygodą na ty" a pod spodem dodanie prostego napisu z naszym adresem. Tak na szybko coś takiego:
Pierwsze konkretne pytanie jest czy odpowiada Wam Drodzy Forowicze kontur zamku w Radzyniu jako logo? Zbychowiec dorzucił do tego drogowskaz a ja bym proponował umieszczenie nad tym znakiem napisu w kształcie półkola "Z przygodą na ty" a pod spodem dodanie prostego napisu z naszym adresem. Tak na szybko coś takiego:
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Drogi Czesławie, mi kontury zamku w Radzyniu odpowiadają i to bardzo. Jest to pewien odnośnik do tego co nas połączyło a w co byłem osobiście zaangażowany (I zlot), myślę że pasuje on ponadto do charakteru naszego forum. Osobiście preferowałbym chyba prosty napis Z PRZYGODA NA TY ale dostosuje się do zdania większości.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- Czesio1
- Administrator

Dokładnie johny, to w czasie I Zlotu poznaliśmy się na żywo i fajnie by było jako logo mieć coś z tamtych dni. Myślałem też nad tym, aby do konturów zamku dorzucić coś z Jerzwałdu. Ot choćby widoczek na Jezioro Płaskie ze słynnym mostkiem przed domem Nienackiego. Oczywiście również w zarysie konturowym.johny pisze:Drogi Czesławie, mi kontury zamku w Radzyniu odpowiadają i to bardzo. Jest to pewien odnośnik do tego co nas połączyło a w co byłem osobiście zaangażowany (I zlot), myślę że pasuje on ponadto do charakteru naszego forum. Osobiście preferowałbym chyba prosty napis Z PRZYGODA NA TY ale dostosuje się do zdania większości.