Z szuflady dębowego biurka widać duszy mej korzenie

Dział poświęcony twórczości własnej Forowiczów
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

Yvonne pisze: No ja nie śmiem Cię przekonywać, skoro już podjąłeś decyzję :-)
Ale chęci bym miała ...
Ja też... ;-)
A argumenty? Jest jeden. Po prostu uważam, że robienie tatuaży to zaśmiecanie swojego ciała.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Podziękował;: 334 razy
Otrzymał podziękowań: 242 razy
Kontakt:

Post autor: PawelK »

van de loro pisze:Tatuaż już zrobiony jest nie aktualny i trzeba go poprawić, przerobić, rozwinąć, zwiększyć.
To akurat nie jest do końca prawda. Jeśli tatuaż jest zamkniętą całością i coś ma symbolizować to nie ma potrzeby go zmieniać.
Zazwyczaj tatuaż robi się albo pod wpływem chwili albo po długich przemyśleniach. Ten drugi przypadek powoduje, że jest on jednak dopracowany i nie wymaga zmian.

Co nie zmienia faktu, że tak wielkiego tatuażu bym sobie nie zrobił za żadne skarby świata.
Dermatologicznie to chyba też nie jest obojętne.
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: dokąd
Podziękował;: 143 razy
Otrzymał podziękowań: 119 razy

Post autor: VdL »

PawelK pisze:
van de loro pisze:Tatuaż już zrobiony jest nie aktualny i trzeba go poprawić, przerobić, rozwinąć, zwiększyć.
To akurat nie jest do końca prawda. Jeśli tatuaż jest zamkniętą całością i coś ma symbolizować to nie ma potrzeby go zmieniać.
Zazwyczaj tatuaż robi się albo pod wpływem chwili albo po długich przemyśleniach. Ten drugi przypadek powoduje, że jest on jednak dopracowany i nie wymaga zmian.

Co nie zmienia faktu, że tak wielkiego tatuażu bym sobie nie zrobił za żadne skarby świata.
Dermatologicznie to chyba też nie jest obojętne.
Tatuaże mogą byc naprawdę ciekawe, przyklad rysunku Rocha to potwierdza. Nie mniej jednak kilku moich znajomych zrobilo sobie najpierw mały, teraz im ręki brakuje. Dla mnie tatuaż jest jak koszula, nie chcialhym chodzić 30 lat w jednej koszuli.
Plecy to jedyne miejsce aby tatuaż sie nie znudził. Rzadko właściciel go oglada.
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: harcerz
Podziękował;: 42 razy
Otrzymał podziękowań: 176 razy

Post autor: Mysikrólik »

van de loro pisze:Plecy to jedyne miejsce aby tatuaż sie nie znudził. Rzadko właściciel go oglada.
Trochę bez sensu. Po co zatem robić?
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

van de loro pisze: Plecy to jedyne miejsce aby tatuaż sie nie znudził. Rzadko właściciel go oglada.
Jeszcze można na policzkach, też rzadko się je ogląda. :027:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

van de loro pisze:Nie mniej jednak kilku moich znajomych zrobilo sobie najpierw mały, teraz im ręki brakuje.
Wierz mi, nie jest to standardem.
van de loro pisze:Dla mnie tatuaż jest jak koszula, nie chcialhym chodzić 30 lat w jednej koszuli.
Nie poci się tak jak koszula a poza tym co masz do starych koszul? No chyba, że: wyciera się, przebarwia i brudzi. Oczywiście może różnić się krojem i wtedy wygląda się staromodnie, ale to akurat nie musi się odnosić do tatuaży, jeśli są przemyślane.
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz

Pewnie, że nie jest.

Jeśli zrobiłbym sobie tatuaż, pewnie w niedługim czasie chciałbym go zmienić (tak myślę, to jedna z moich obaw), nawet jeśli byłby przemyślany, ale tak jak pisałeś nie jest to regułą.
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 273 razy

Post autor: Yvonne »

Czesio1 pisze:A argumenty? Jest jeden. Po prostu uważam, że robienie tatuaży to zaśmiecanie swojego ciała.
Zgadzam się z Tobą, Czesio, jak nigdy ;-)

Od siebie dodać mogę tylko, że mi się tatuaże bardzo nie podobają. Ale to moja osobista opinia :-)
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Yvonne pisze: Zgadzam się z Tobą, Czesio, jak nigdy ;-)

Od siebie dodać mogę tylko, że mi się tatuaże bardzo nie podobają. Ale to moja osobista opinia :-)
Bardzo Cię polubiłem chł... ekhm kobieto :564:
Gdybyś tak jeszcze polubiła "Niewidzialnych" i dała się wciągnąć na Rysy to pełnia szczęścia :-D
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator

Czesio1 pisze:Gdybyś tak jeszcze polubiła "Niewidzialnych" i dała się wciągnąć na Rysy to pełnia szczęścia
Moje poświęcenie ma pewne granice ;-)
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Tytuł: Łajza archeologiczna
Miejscowość: Wyk
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Nemsta »

Wolę mieć "brudne" ciało a czyste sumienie. Przysięga jest dla mnie zaraz po honorze. Motyw jaki mną kieruje, jest bardzo głęboki. Każdy detal jest symboliczny.

Dziękuję za Wasze opinie. Szanuje zdanie innych i jestem wdzięczny, że chcieliście się podzielić opiniami.
Obrazek
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Roch pisze:Dziękuję za Wasze opinie.
To jeszcze od strony praktycznej, oprócz tego bólu - nie będziesz mógł przez pewien czas spać na plecach, opierać się o oparcia i... myć pleców.
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz

Rochu czyń swoją powinność, najważniejsze abyś był zadowolony. :-D

Jest jeszcze jeden argument, nie będziesz mógł oddać np. swojej krwi, szpiku przez min. 2 lata.
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Na wszystko jestem przygotowany ;)

Do realizacji jeszcze daleka droga. Najpierw noga. A teraz siekiera i dalsze spotkania z drewnem :D
Obrazek
Konfiturek
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: Degustator porzeczek
Podziękował;: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 51 razy

Post autor: Konfiturek »

Lata PRL-u utrwaliły w naszej świadomości wizerunek wytatuowanych marynarzy lub więźniów. Do dziś kojarzą mi się one z jakimiś zamkniętymi subkulturami. Młodsze pokolenia są już wolne od tych uogólnień. Dziś tatuaż może zrobić sobie każdy.

Yvonne, granice zawsze można przesuwać (Putin nie ma z tym problemu ;) ). Przestaw swoją na wysokość 2504 n.p.m. (żeby mieć metr zapasu) i Rysy są już w Twoim zasięgu!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Dorośli bardzo rzadko przeżywają takie przygody jak Pan Samochodzik. Nie mają na to czasu.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Post autor: johny »

Konfiturek pisze:Przestaw swoją na wysokość 2504 n.p.m. (żeby mieć metr zapasu) i Rysy są już w Twoim zasięgu!
:564:
Właśnie, Dżemik rozumiem, że uderzasz z nami w przyszłym roku?
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Konfiturek pisze: Yvonne, granice zawsze można przesuwać (Putin nie ma z tym problemu ;) ). Przestaw swoją na wysokość 2504 n.p.m. (żeby mieć metr zapasu) i Rysy są już w Twoim zasięgu!
Nic dodać nic ująć :564:
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

[timg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 853188.jpg medium= group=glr21478][/timg]

Wróćmy może do sztuki użytkowej, czyli takiej, którą bardzo lubię a nie budzi tylu emocji.
Dziś straciłem czupryne ale broda została, zatem nadrabiam braki w ekwipunku ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz

Super, jaki materiał ?
Awatar użytkownika
Babie_Lato
Forowy Lektor
Miejscowość: Wyk :)

Post autor: Babie_Lato »

Roch pisze:[url=http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f2772dd21cc.jpg]Obrazek[/url]

Wróćmy może do sztuki użytkowej, czyli takiej, którą bardzo lubię a nie budzi tylu emocji.
Dziś straciłem czupryne ale broda została, zatem nadrabiam braki w ekwipunku ;)
No proszę, proszę! Naprawdę piękne.
Zastanawiałam się, czy potrafiłabym wyrzeźbić taki wzór (zakładając, że umiałabym w ogóle posługiwać się takimi dłutkami) - na bank pomyliłyby mi się na starcie te wszystkie sploty i tyle by było, że nastrugałabym masę wykałaczek :-D
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

śliwa.
To nic trudnego. Wzór na drewno i zwykły nożyk tapicerski oraz papier ścierny. Będzie okazja, to się nauczysz ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator

Konfiturek pisze:Yvonne, granice zawsze można przesuwać (Putin nie ma z tym problemu ). Przestaw swoją na wysokość 2504 n.p.m. (żeby mieć metr zapasu) i Rysy są już w Twoim zasięgu!
Nigdy w życiu.

Byłam kiedyś na świnicy podczas deszczu i mgły i to, co ja wtedy przeżyłam, mogę nazwać tylko jednym słowem: koszmar. Strach ogromny, a widoków żadnych :-/
Jak zobaczyłam te mokre łańcuchy, to naprawdę chciałam siąść i płakać.
Ja, jak Samochodzik - wolę dolinami ... ;-)

P.S. Chociaż przypominam sobie, że na kilku zdjęciach na szczycie nawet się uśmiecham. Chyba, że to grymas jest :-D
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Yvonne pisze: Byłam kiedyś na świnicy
Jak to się stało że Cię nie widziałem?? :027:
Yvonne pisze:Nigdy w życiu.

Byłam kiedyś na świnicy podczas deszczu i mgły i to, co ja wtedy przeżyłam, mogę nazwać tylko jednym słowem: koszmar. Strach ogromny, a widoków żadnych :-/
Jak zobaczyłam te mokre łańcuchy, to naprawdę chciałam siąść i płakać.
Ja, jak Samochodzik - wolę dolinami ... ;-)

P.S. Chociaż przypominam sobie, że na kilku zdjęciach na szczycie nawet się uśmiecham. Chyba, że to grymas jest :-D
Yvonne, bo po pierwsze znalazłaś się w niewłaściwym przy niewłaściwej pogodzie i stąd ten strach. A po drugie trzeba było schodzić na stronę świnickiej Przełęczy a nie na Zawrat, tam nie ma łańcuchów.
Zresztą co do łańcuchów to Yvonne trzeba zmienić podejście do nich. One nie są po to żeby utrudnić tylko żeby pomóc.
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator

Czesio1 pisze:Jak to się stało że Cię nie widziałem??
Nie mam pojęcia. Ale to było dawno, jak byłam młoda i piękna ;-)
To, że ja Cię nie widziałam, to normalne, bo NICZEGO ani NIKOGO wtedy nie widziałam, tylko Wielki Strach :-)
Czesio1 pisze: A po drugie trzeba było schodzić na stronę świnickiej Przełęczy a nie na Zawrat, tam nie ma łańcuchów.
A skąd ja to miałam wiedzieć? Prowadził mnie mój chłopak, który przysięgał, że zna trasę. Oczywiście nie znał, zeszliśmy ze szlaku, do czego mi się nie przyznał i błądziliśmy .... Nie, góry nie dla mnie :027:
Awatar użytkownika
Babie_Lato
Forowy Lektor
Miejscowość: Wyk :)

Post autor: Babie_Lato »

Yvonne pisze: A skąd ja to miałam wiedzieć? Prowadził mnie mój chłopak, który przysięgał, że zna trasę. Oczywiście nie znał, zeszliśmy ze szlaku, do czego mi się nie przyznał i błądziliśmy .... Nie, góry nie dla mnie :027:
Yvonne, a swoją drogą- czy spotkałaś kiedykolwiek faceta, który by się przyznał, że nie zna trasy, albo nie wie, gdzie jest? :-D :-D :-D
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator

Babie_Lato pisze:Yvonne, a swoją drogą- czy spotkałaś kiedykolwiek faceta, który by się przyznał, że nie zna trasy, albo nie wie, gdzie jest?
To prawda ;-)
Nigdy nie mogę zrozumieć tej niechęci mężczyzn do pytania kogoś o drogę :027:
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Yvonne pisze:Nigdy nie mogę zrozumieć tej niechęci mężczyzn do pytania kogoś o drogę
A kto się pytał jak jechalim do Jerzwałdu? :027:
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Yvonne pisze: A skąd ja to miałam wiedzieć? Prowadził mnie mój chłopak, który przysięgał, że zna trasę. Oczywiście nie znał, zeszliśmy ze szlaku, do czego mi się nie przyznał i błądziliśmy .... Nie, góry nie dla mnie :027:
Tak to jest jak sie w gory idzie z niewlasciwymi chlopcami. Z nami Yvonne nie zabladzisz, trasy nie zgubisz i trafisz prosta droga na Rysy :-)
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Czesio1 pisze:Tak to jest jak sie w gory idzie z niewlasciwymi chlopcami.
:-D :-D :-D :564:
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Na szlaki wychodzi się z mężczyznami. Wtedy problemów nie ma.

Raz się zgubiłem! W Bydgoszczy. Serio :) Gdańska z Dworcową mi się pomyliła :D Było to w tamtym tysiącleciu ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Twórczość własna”