Ciekawostki z Australii
- Nemsta
- Forowy Badacz Naukowy

- Tytuł: Łajza archeologiczna
- Miejscowość: Wyk
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Nie zdradzę wielkiej tajemnicy, ale Beata już zasypiaTomaszK pisze:Czy Ty robisz te zdjęcia teraz i od razu je wysyłasz ? Jeżeli tak, to czuję się jakbyśmy wszyscy tam byli.
A tu możecie zobaczyć, co tam pływa. Polecam, bo obok pospolitych ryb, są perełki.
www.dpi.nsw.gov.au/fisheries/habitat/pu ... ng/fw-fish
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Słyszałem o tym i też jestem ciekaw?TomaszK pisze:Brunhildo, bo tu nieciekawe informacje docierają z Sydney. Wszystko w porządku ?
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
-
Brunhilda
- Zlotowicz

- Podziękował;: 108 razy
- Otrzymał podziękowań: 142 razy
Dziekuje. Szcześliwie nikt z mojego bliskiego otoczenia nie był akurat tam. Choc każdy z nas mógł tam byc. Popularne miejsce. Z dalszego otoczenia nie wiem. Kilku pacjentów pracuje w tym rejonie. Nie podają nazwisk, info od tych, którzy uciekli ani żadnych właściwie informacji.
Troche spokojnego podenerwowanie w mieście. Ruch na drogach niemal zerowy. Niestety, jako, ze nie podają nic, nawet na dobra sprawę tego o co mu naprawdę chodzi, podejrzewamy, ze moze to tylko wstęp. Na Martin Place wlasnie miało sie odbywać obcninanie głów przypadkowym ludziom. Takie były groźby przedtem niestety. Zakładnicy dzwonią do mediów bo on im każe ale nikt nic nie publikuje, policja nie zezwala. Podobno rozłożone po mieście sa bomby. Dlatego miasto tj centrum jest odłączone od reszty. Nie ma tam wstępu. Nawet samoloty nie latają nad miastem. Zamrożone centrum. Ludzie jutro nie pójdą do pracy, jeżeli w tym rejonie pracują. Budynki naokoło ewakuowane, rownież Oprea House , Biblioteka Stanowa itp.
Dziwne to wszystko. Albo to jakiś pojedynczy amator albo nam nie mowia wszystkiego bo to story nie trzyma sie kupy...... Z ta flaga..?.??
Ale jutro rano we will go about our business as usual. Nie damy sie zastraszyć. Taka jest oficjalna linia rzadu i generalnie w społeczeństwie. I certainly nie zamierzam nic zmienić w mojej wtorkowej rutynie.
Troche spokojnego podenerwowanie w mieście. Ruch na drogach niemal zerowy. Niestety, jako, ze nie podają nic, nawet na dobra sprawę tego o co mu naprawdę chodzi, podejrzewamy, ze moze to tylko wstęp. Na Martin Place wlasnie miało sie odbywać obcninanie głów przypadkowym ludziom. Takie były groźby przedtem niestety. Zakładnicy dzwonią do mediów bo on im każe ale nikt nic nie publikuje, policja nie zezwala. Podobno rozłożone po mieście sa bomby. Dlatego miasto tj centrum jest odłączone od reszty. Nie ma tam wstępu. Nawet samoloty nie latają nad miastem. Zamrożone centrum. Ludzie jutro nie pójdą do pracy, jeżeli w tym rejonie pracują. Budynki naokoło ewakuowane, rownież Oprea House , Biblioteka Stanowa itp.
Dziwne to wszystko. Albo to jakiś pojedynczy amator albo nam nie mowia wszystkiego bo to story nie trzyma sie kupy...... Z ta flaga..?.??
Ale jutro rano we will go about our business as usual. Nie damy sie zastraszyć. Taka jest oficjalna linia rzadu i generalnie w społeczeństwie. I certainly nie zamierzam nic zmienić w mojej wtorkowej rutynie.
-
Brunhilda
- Zlotowicz

- Podziękował;: 108 razy
- Otrzymał podziękowań: 142 razy
Media wlasciwie nie piszą nic odkrywczego. Nie wiedza nic. Tyle, ze 5 osób uciekło. Ze to nie jest flaga IS. Ze on chce flagę IS, ze chce rozmawiać z PM, ze chce dostępu do Social Media. Po co mu to? Wiec mu nie dają. Tak jak z obcinaniem głów, przeszło IS troche odkąd media przestały informować/ pokazywać. Wiec jemu tez nie daja. Ale tyle godzin? Moze specjalnie, jeżeli jest rzeczywiście sam, to sie w końcu chyba zmęczy?
- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 334 razy
- Otrzymał podziękowań: 242 razy
- Kontakt:
Piszesz, tak jak byś Ty wiedział to wszystko. Skoro wiesz to nie dyskutuję.Roch pisze:PawelK, znasz motyw, znasz warunki, znasz zagrożenie?
Podjęto decyzję i jestem przekonany że słuszną. Na temat wykonania, nie mogę mieć zdania, bo nie znam szczegółów. Należy ufać służbom, bo wiedzą co robią.
Nie ufam służbom, wątpię że zawsze wiedzą co robią.
- Nemsta
- Forowy Badacz Naukowy

- Tytuł: Łajza archeologiczna
- Miejscowość: Wyk
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Przygotowałem dwa warianty odpowiedzi. Dosadny i dyplomatyczny. Pierwszy nie nadaje się na forum a drugi nie oddaje tego co myślę. Zatem wypośrodkuję to.
Nie ufasz, ok. Masz prawo. Ciekaw byłbym Twojego zdania, gdybyś stał w tym oknie.
Miałem okazję poznać mechanizmy zachowań w sytuacjach zagrożenia. Nie byłem w sztabie kryzysowym, nie byłem w grupie szturmowej. Relacje zobaczyłem dopiero teraz. Moment szturmu wybrany idealnie. Przeprowadzony dobrze (to co było widać). Jedyny minus. Widzieli to wszyscy. Ale to akcja policyjna a nie wojskowa.
Żal ofiary i rannych. Słowa otuchy dla Australijczyków, z którymi miałem okazję służyć. Słowa wsparcia dla chłopaków z grupy szturmowej, bo o nich zapomina się najszybciej.
Więcej nie będę o tym pisał. Za duże emocje i wspomnienia.
Nie ufasz, ok. Masz prawo. Ciekaw byłbym Twojego zdania, gdybyś stał w tym oknie.
Miałem okazję poznać mechanizmy zachowań w sytuacjach zagrożenia. Nie byłem w sztabie kryzysowym, nie byłem w grupie szturmowej. Relacje zobaczyłem dopiero teraz. Moment szturmu wybrany idealnie. Przeprowadzony dobrze (to co było widać). Jedyny minus. Widzieli to wszyscy. Ale to akcja policyjna a nie wojskowa.
Żal ofiary i rannych. Słowa otuchy dla Australijczyków, z którymi miałem okazję służyć. Słowa wsparcia dla chłopaków z grupy szturmowej, bo o nich zapomina się najszybciej.
Więcej nie będę o tym pisał. Za duże emocje i wspomnienia.
- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 334 razy
- Otrzymał podziękowań: 242 razy
- Kontakt:
Biorąc pod uwagę, że prawdopodobnie (tak twierdzą media australijskie), atak był nieplanowany a wywołany strzałem porywacza.Roch pisze: Relacje zobaczyłem dopiero teraz. Moment szturmu wybrany idealnie.
Ale ja się w sumie nie znam, a z relacji telewizyjnej to nawet często nie odważę się analizować zagrań w meczu piłki nożnej, bo IMO nie wszystko widać.