"W Paryżu najlepsze kasztany są na Placu Pigalle"
"Zuzanna lubi je tylko jesienią."

Tak jak tutajCzesio1 pisze:Ja dotarłem do odcinka numer 10.
Trochę denerwuje mnie, że w serii są aktorzy, którzy grają różne role. Również w "07 zgłoś się" były takie sytuacje i też nie przypadło mi to do gustu.

Hehehehe, ale tu masz dwa różne seriale a mi chodzi, że w różnych odcinkach tego samego serialu ten sam aktor wciela się w różne role.van de loro pisze:Tak jak tutajCzesio1 pisze:Ja dotarłem do odcinka numer 10.
Trochę denerwuje mnie, że w serii są aktorzy, którzy grają różne role. Również w "07 zgłoś się" były takie sytuacje i też nie przypadło mi to do gustu.![]()
[url=http://s2.postimg.org/50s8gm5w5/czterej_pancerni.jpg]Obrazek[/url]
i w innym mundurze
[url=http://s30.postimg.org/ize5tb5gd/3_cisle_tajne.jpg]Obrazek[/url]

To może by i było fajne, ale:misia pisze:A czy chcielibyśmy się bawić w odgadywanie takich miejsc z filmu? Wyszukasz coś Pawle?Można zdjęcia "wygrzebywać" z netu.

Niekoniecznie ten "nasz" Kloss mógł tam pracować. Z miny głównego bohatera raczej można wnioskować, że wcale tam nie pracował a przytaknął jedynie bojąc się zdemaskowania. Mógł nie znać przecież wszystkich szczegółów z życiorysu prawdziwego Klossa.PawelK pisze: Ja, w związku z Podwójnym nelsonem, mam za to wątpliwość do zbadania. Wydawało mi się, że Kloss pracował w dowództwie Abwhery, czyli w miejscu, które obfotografowałem w ubiegłym miesiącu. Ale w pociągu do Liska Zdrój, nadradca pyta się Klossa, czy pracuje przy Friedrichstrasse, a ten potakuje. Nie bardzo udało mi się znaleźć, w jakim biurze przy Friedrichstrasse mógł pracować Kloss. Założenia są takie, że to powinno być jakieś ministerstwo, ale nie znam niemieckiego a w inno-języcznych Internetach ciężko jest coś znaleźć. Może ktoś ma jakąś koncepcję?

Tutaj trudno się nie zgodzić.Czesio1 pisze:Niekoniecznie ten "nasz" Kloss mógł tam pracować. Z miny głównego bohatera raczej można wnioskować, że wcale tam nie pracował a przytaknął jedynie bojąc się zdemaskowania.
Wątpię. Raczej bym był skłonny uwierzyć, że chodziło o to, żeby się gość odczepił.Czesio1 pisze:Mógł nie znać przecież wszystkich szczegółów z życiorysu prawdziwego Klossa.

I nie drążył tematu, który dla naszego Klossa mógł być niewygodny. Zwłaszcza, że świadkiem rozmowy była Hanna Bosel.PawelK pisze:Wątpię. Raczej bym był skłonny uwierzyć, że chodziło o to, żeby się gość odczepił.Czesio1 pisze:Mógł nie znać przecież wszystkich szczegółów z życiorysu prawdziwego Klossa.

Zaraz jakąś plamę chyba strzelę, ale nie wiem co to Tobergjohny pisze:Jako się rzekło! Tolberg:
[url=http://s6.postimg.org/rb4ryfnrx/20150107_094112.jpg]Obrazek[/url]

Odcinek Oblężenie, uliczki łódzkiego Berlinka grają właśnie oblężone miasto Tolberg.misia pisze:Zaraz jakąś plamę chyba strzelę, ale nie wiem co to Toberg
żebym to ja umiał...misia pisze:johny, jakiś kadr z filmu?

Poproszę, choć to łatwe.misia pisze:No tak, tylko trzeba było jeszcze podać tytuł odcinka i gdzie jest to miejsce w realu