Wystarczy zostawić na kilka dni dłużejRoch pisze:Przy naszych zdolnościach to i promile wyciśniemy z tego
VII Forowy Zlot w Kościelisku 2015
- Babie_Lato
- Forowy Lektor
- Miejscowość: Wyk :)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Babie_Lato
- Forowy Lektor
świetnie! Cieszymy się z pierwszej deklaracji! Ale, TomaszKu, glutki mlekowe też chętnie przygarniesz, prawda? Znakomity napój (jak cudownie działa na całego człowieka i świetnie smakuje! I własny twaróg możesz zrobić w mig)!TomaszK pisze:Z Wikipedii:Już mi się podoba. Co prawda jest to hasło w kategorii "napoje bezalkoholowe", ale i tak spróbuję.Japońskie kryształy - zastosowanie: "Jako produkt uboczny metabolizmu tych symbiotycznie żyjących bakterii i drożdży powstaje z posłodzonej wody, soków owocowych i suszonych owoców orzeźwiający napój – kefir wodny. Zawiera m.in. dwutlenek węgla, alkohol etylowy i kwas mlekowy. Można go z powodzeniem otrzymywać w warunkach domowych."
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 610 razy
Hm... Jak by Ci to powiedzieć...Babie_Lato pisze:świetnie! Cieszymy się z pierwszej deklaracji! Ale, TomaszKu, glutki mlekowe też chętnie przygarniesz, prawda? Znakomity napój (jak cudownie działa na całego człowieka i świetnie smakuje! I własny twaróg możesz zrobić w mig)!
Ale moja żona na pewno przygarnie !
- Babie_Lato
- Forowy Lektor
Tak czy inaczej- obie hodowle uważam za opchnięte!TomaszK pisze:Hm... Jak by Ci to powiedzieć...Babie_Lato pisze:świetnie! Cieszymy się z pierwszej deklaracji! Ale, TomaszKu, glutki mlekowe też chętnie przygarniesz, prawda? Znakomity napój (jak cudownie działa na całego człowieka i świetnie smakuje! I własny twaróg możesz zrobić w mig)!
Ale moja żona na pewno przygarnie !
"Będzie Pan zadowolony!"
- Milady
- Zlotowicz

- Miejscowość: Bezludna Wyspa
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Być może my będziemy właśnie tak jechać. Planujemy wyjechać z Łodzi około 13. Chętnie zabierzemy Beatę.TomaszK pisze:Beata (moja żona) miała jechać z nami rano w piątek, ale niestety zatrzymają ją obowiązki zawodowe. Przyjedzie po południu autobusem, chyba, że ktoś będzie przejeżdżał przez Kraków około 16.00 - 17.00 i mógłby ja zabrać.
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
To jednak nie wyjeżdżacie rano?Milady pisze:Być może my będziemy właśnie tak jechać. Planujemy wyjechać z Łodzi około 13. Chętnie zabierzemy Beatę.TomaszK pisze:Beata (moja żona) miała jechać z nami rano w piątek, ale niestety zatrzymają ją obowiązki zawodowe. Przyjedzie po południu autobusem, chyba, że ktoś będzie przejeżdżał przez Kraków około 16.00 - 17.00 i mógłby ja zabrać.
- Milady
- Zlotowicz

- Miejscowość: Bezludna Wyspa
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
TomaszKu, tak mi się wydaje, że jak się zjedziemy w sobotę to zjemy późne śniadanie w sobotę i chyba wybierzemy się wszyscy na krótki spacer nad Morskie Oko. szkoda by było nie wyjść nigdzie. A jak już będziemy na zewnątrz to w Zakopanem pewnie nie brakuje karczm i innych jadłodajni. Zjemy sobie obiadek i wrócimy do domku. Gotować na prawie 25 osób to sporo czasu i jeden garnek pewnie by nie starczył.TomaszK pisze:Mamy kominek, na którym można piec kiełbaski na patykach. Gorzej z gotowaniem, bo będzie nas 23 osoby. Garnki odpowiedniej wielkości by się znalazły, gorzej z patelniami. Może wymyślić na sobotni obiad jakieś danie jednogarnkowe ? Niezbyt czasochłonne.
Jest też lokal, karczma "Holny", w odległości pół kilometra. Dobre jedzenie, ceny znośne.
Co sądzicie?
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Rano to my jedziemy + misia. misia jak się dowiedziała, że ok południa planuję dojechać to się przeżegnała! 
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- Czesio1
- Administrator

Spacer nad Morskie Oko nazywasz krótkim?? :shock: :shock: :shock:Milady pisze: TomaszKu, tak mi się wydaje, że jak się zjedziemy w sobotę to zjemy późne śniadanie w sobotę i chyba wybierzemy się wszyscy na krótki spacer nad Morskie Oko. szkoda by było nie wyjść nigdzie. A jak już będziemy na zewnątrz to w Zakopanem pewnie nie brakuje karczm i innych jadłodajni. Zjemy sobie obiadek i wrócimy do domku. Gotować na prawie 25 osób to sporo czasu i jeden garnek pewnie by nie starczył.
Co sądzicie?
I tego samego dnia chcesz jeszcze do Zakopanego na obiad zdążyć?? :shock: :shock: :shock:
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
No.TomaszK pisze:Wszyscy ?Milady pisze:TomaszKu, tak mi się wydaje, że jak się zjedziemy w sobotę to zjemy późne śniadanie w sobotę i chyba wybierzemy się wszyscy na krótki spacer nad Morskie Oko
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 334 razy
- Otrzymał podziękowań: 242 razy
- Kontakt:
Oj tam. Z Kościeliska godzina do Palenicy. Z parkingu 2 godziny do schroniska, półtorej powrót i godzina do Zakopanego. Razem 5,5. Jeszcze z pół godziny w schronisku, razem 6. To jak o ósmej wyjedziecie z Kościeliska, to na 14 do Zakopanego ściągniecie.Czesio1 pisze:Spacer nad Morskie Oko nazywasz krótkim??
I tego samego dnia chcesz jeszcze do Zakopanego na obiad zdążyć??
Pamiętajcie tylko, że są ferie
- VdL
- Zlotowicz

- Miejscowość: dokąd
- Podziękował;: 143 razy
- Otrzymał podziękowań: 119 razy
Na miotle albo Segwey-em. Inaczej nie da rady.Czesio1 pisze:Spacer nad Morskie Oko nazywasz krótkim?? :shock: :shock: :shock:Milady pisze: TomaszKu, tak mi się wydaje, że jak się zjedziemy w sobotę to zjemy późne śniadanie w sobotę i chyba wybierzemy się wszyscy na krótki spacer nad Morskie Oko. szkoda by było nie wyjść nigdzie. A jak już będziemy na zewnątrz to w Zakopanem pewnie nie brakuje karczm i innych jadłodajni. Zjemy sobie obiadek i wrócimy do domku. Gotować na prawie 25 osób to sporo czasu i jeden garnek pewnie by nie starczył.
Co sądzicie?
I tego samego dnia chcesz jeszcze do Zakopanego na obiad zdążyć?? :shock: :shock: :shock:
W latach 80-tych był to rzut beretem, teraz bez czarów nie da rady. Chyba, że wiedzmy jakieś.
- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 334 razy
- Otrzymał podziękowań: 242 razy
- Kontakt:
Oj przecież żartowałem. To są wyliczenia z guglemapsa. I tak nie wierzę, że byście o ósmej wyjechali z Kościeliska.Czesio1 pisze:Paweł, w lecie to jeszcze bym uwierzył ale zimą?
Ale przy okazji, są ferie, jeśli nie zarezerwujecie połowy jakiejś knajpy w Zako, to praktycznie nie ma szansy, żeby dwadzieścia osób jednocześnie usiadło coś zjeść.
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 610 razy
Niestety też uważam, że to nierealne. A bywam tam chyba najczęściej z Was i znam realia przejazdu z Kościeliska do Zakopanego i z Zakopanego do Polany Białczańskiej. To będzie środek ferii województwa mazowieckiego i do tego weekend.Roch pisze:Na mój nos, jest to nierealne. Dzień za krótki, warunki nie zapowiadają się dobre. Wszyscy to po Kościeliskiej możemy połazić.
- misia
- Zlotowicz

- Miejscowość: miasto Łódź
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Potwierdzam swój przyjazd, zabierze mnie johny i już ja go dopilnuję, żebyśmy byli na miejscu w normalnej godzinie, a nie o 12 jak zaplanował
Morskie Oko to cały dzień, a dzień krótki. Gdziekolwiek będziemy chcieli wyjść w teren na spacer (oprócz Krupówek), to trzeba się będzie zwlec o 8.00., ale jeżeli dnia poprzedniego "posiedzimy" to będzie ciężko. Może na Gubałówkę?
Poproszę nocleg w domku obok i jak komuś nie przeszkadza "głośny" sen
to zapraszam do mnie, może Atena się skusi 
Też zabiorę kilka przekąsek i coś "domowego" do picia a na obiad lepiej iść w miasto, tylko tą rezerwację trzeba załatwić. Można też podzielić się na grupy. Jest taka knajpa "Adamo" koło ronda na Kościelisko, która jest duża i dobre jedzenie mają.
Morskie Oko to cały dzień, a dzień krótki. Gdziekolwiek będziemy chcieli wyjść w teren na spacer (oprócz Krupówek), to trzeba się będzie zwlec o 8.00., ale jeżeli dnia poprzedniego "posiedzimy" to będzie ciężko. Może na Gubałówkę?
Poproszę nocleg w domku obok i jak komuś nie przeszkadza "głośny" sen
Też zabiorę kilka przekąsek i coś "domowego" do picia a na obiad lepiej iść w miasto, tylko tą rezerwację trzeba załatwić. Można też podzielić się na grupy. Jest taka knajpa "Adamo" koło ronda na Kościelisko, która jest duża i dobre jedzenie mają.
- Czesio1
- Administrator

Jak wyjedziemy o 6 rano to powinniśmy spokojnie dojechać bez większych problemów.TomaszK pisze: Niestety też uważam, że to nierealne. A bywam tam chyba najczęściej z Was i znam realia przejazdu z Kościeliska do Zakopanego i z Zakopanego do Polany Białczańskiej. To będzie środek ferii województwa mazowieckiego i do tego weekend.
Ej, no nie będziecie tacy, samego mnie wygonicie?PawelK pisze:Czyli ustaliliśmy, że Morskie Oko nierealne. Jedzie tylko Czesio, bo ma ostatnią szansę zobaczyć zimą![]()
- Babie_Lato
- Forowy Lektor
- Nemsta
- Forowy Badacz Naukowy

- Tytuł: Łajza archeologiczna
- Miejscowość: Wyk
Babie_Lato, przypomnieć ostatnią sobotę i Twoje poranne bieganie przed 6 rano? Otwieram oczy, patrze dzień, bo jasno, a niewiasta ugania się po mieszkaniu. Ale nie, to przed 6 sobie wstała i z uśmiechem na ustach się uwija jak mrówka. W niedziele nie było lepiej
Przynajmniej dostałem buziaka na "dzień dobry" czyli sobotnia reprymenda poskutkowała
Wniosek?
Budzimy o 6 i... przewracamy się na lewy bok
Jeszcze tylko czwartek, jupi
.

Wniosek?
Budzimy o 6 i... przewracamy się na lewy bok
Jeszcze tylko czwartek, jupi