VI Forowy Zlot Złoczyńcowy Brześć Kujawski i okolice

Oficjalne zloty Miłośników Samochodzikowej Przygody
ODPOWIEDZ
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Podziękował;: 80 razy
Otrzymał podziękowań: 610 razy

Post autor: TomaszK »

Ale nie do końca to rozumiem. Wygląda jakby tylko dokoła zarastającego jeziora zrobiono wykop. Czy to wnętrze z trzcinami będzie też usunięte ?
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 273 razy

Post autor: Yvonne »

zbychowiec pisze:Pięknie! Rośnie nam wyspa jak na drożdżach!
Wspaniale!
TomaszK pisze:Ale nie do końca to rozumiem. Wygląda jakby tylko dokoła zarastającego jeziora zrobiono wykop.
A nie tak się "odzyskuje" wyspę właśnie?
Nie wiem, nie znam się, ale ja to sobie właśnie tak wyobrażałam :-D
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

TomaszK pisze:Ale nie do końca to rozumiem. Wygląda jakby tylko dokoła zarastającego jeziora zrobiono wykop. Czy to wnętrze z trzcinami będzie też usunięte ?
Wszystkiego dowiemy się dopiero we wrześniu na miejscu. Według planu projektu jaki otrzymałem od Hanki Wyspa złoczyńców ma wyglądać mniej więcej tak jak na tej mapce:

[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/b ... 940630.jpg medium= large=http://s26.postimg.org/5625nlomf/Brze_Kujawski.jpg group=glr28591][/gimg]
Punkt 11. Wyspa złoczyńców
Ostatnio zmieniony 18 maja 2015, 19:13 przez Czesio1, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Post autor: johny »

Czujeta klimat ogniska na środku wyspy i smak pieczonej przy nim kiełbasy w piękną, ciepłą wrześniową noc??? :-D ;-)
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

johny pisze:Czujeta klimat ogniska na środku wyspy i smak pieczonej przy nim kiełbasy w piękną, ciepłą wrześniową noc??? :-D ;-)
I nocleg pod namiotem na środku wyspy! I cos jeszcze:
"W pobliżu namiotu zamigotały przede mną dwie pary fosforyzujących oczu. Usłyszałem głęboki, ponury pomruk.
Psyl Dwa ogromne owczarki alzackie wpatrywały się we mnie, stojąc zaledwie o pięć kroków od namiotu. Patrzyły na mnie z nienawiścią, przekonywały mnie o tym ich błyszczące oczy, raz po raz obnażane kłyr pomruk dobywający się z psich gardeł."
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 273 razy

Post autor: Yvonne »

johny pisze:Czujeta klimat ogniska na środku wyspy i smak pieczonej przy nim kiełbasy w piękną, ciepłą wrześniową noc??? :-D ;-)
To będzie coś naprawdę niesamowitego :564:
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Czy termin oficjalnego otwarcia wyspy nadal pozostaje nieznany ?
Ostatnio zmieniony 18 maja 2015, 20:20 przez TomaszK, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

TomaszK pisze:Czy termin oficjalnego otwarcia wyspy nadal pozostaje nieznany ?
Ja póki co terminu nie znam. Wstępnie miało to być chyba gdzieś po 20-ym września.
Hanka
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: Hanka
Miejscowość: Brześć Kujawski
Podziękował;: 171 razy
Otrzymał podziękowań: 156 razy

Post autor: Hanka »

Termin zakończenia prac jest przewidziany na październik. Na razie obserwujcie wraz ze mną postępy w pracach przy rewitalizacji. Mam nadzieję że we wrześniu wyspa będzie gotowa na otwarcie i zwiedzanie. ;-)
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Bardziej pasowałoby mi we wrześniu, ale październik też może być.
Hanka
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: Hanka
Miejscowość: Brześć Kujawski
Podziękował;: 171 razy
Otrzymał podziękowań: 156 razy

Post autor: Hanka »

1 maja 2014 rozpoczął się Zlot Złoczyńcowy w Brześciu Kujawskim i wtedy miałam zaszczyt poznać osoby, które w nim uczestniczyły. I tak już 4 lata zaglądam na to Forum i nie wyobrażam sobie dnia bez tego. Bardzo lubię czytać Wasze posty, uczestniczyć w konkursach, a najbardziej jeździć na zloty. :-)
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Hanka pisze:1 maja 2014 rozpoczął się Zlot Złoczyńcowy w Brześciu Kujawskim i wtedy miałam zaszczyt poznać osoby, które w nim uczestniczyły. I tak już 4 lata zaglądam na to Forum i nie wyobrażam sobie dnia bez tego. Bardzo lubię czytać Wasze posty, uczestniczyć w konkursach, a najbardziej jeździć na zloty. :-)
Oj jak ten czas szybko płynie. Ja jak dziś pamiętam Hankę (o, przepraszam, wtedy to byliśmy jeszcze na per "pani", "pan") jak przy murku za przystankiem opowiadała nam jak kiedyś w dawnych czasach kąpała się w jeziorze Cmętowo. :564:
ODPOWIEDZ