Wstępny plan VIII Forowego Zlotu Tajemniczego Bieszczady2015
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Działa, działa Ace79. Wróciły wspomnienia sprzed kilku-kilkunastu dni. Czas tam płynął za szybko.Ace79 pisze:Oto link do zdjęć jakie wykonał mój aparat, mam nadzieję, że będzie działał:
https://www.dropbox.com/sh/9y1f93gnxwoz ... aha?oref=e
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Fajne sekwencje pejzaży gór no i super cmentarz w Lesku!Ace79 pisze:Oto link do zdjęć jakie wykonał mój aparat, mam nadzieję, że będzie działał:
https://www.dropbox.com/sh/9y1f93gnxwoz ... aha?oref=e
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- johny
- Moderator

A Mateusz ma dzisiaj wygłosić w szkole pogadankę o naszych zlotach. Poprosiła go o to pani bibliotekarka. 
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- johny
- Moderator

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez johny, łącznie zmieniany 4 razy.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- Czesio1
- Administrator

Bardzo proszę. Relacja będzie tu:zbychowiec pisze:Poproszę o listę osób, którym należą się ikonki ze zlotu. Utwórzmy też temat, w którym będzie relacja ze zlotu (jeśli relacja będzie miała osobny temat) abym mógł ikonki do niej podlinkować.
http://www.pansamochodzik.org.pl/viewtopic.php?p=29325#29325
A lista osób:
1) Milady
2) Hanka
3) Ace79
4) Konfiturek
5) Mirmił
6) Czesio1
7) Athenais
8) TomaszK
9) johny
10) Wilhelm Tell
11) VdL
12) Lolo
Mam nadzieję, że o nikim nie zapomniałem.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2018, 19:11 przez Czesio1, łącznie zmieniany 3 razy.
- Batura
- Żądny przygód

- Miejscowość: okolice stolycy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Mi się należy przynajmniej ramka znaczka, bo chciałem jechać w ostatniej chwili, nawet z żoną się pokłóciłem i wygrałemCzesio1 pisze:Bardzo proszę. Relacja będzie tu:zbychowiec pisze:Poproszę o listę osób, którym należą się ikonki ze zlotu. Utwórzmy też temat, w którym będzie relacja ze zlotu (jeśli relacja będzie miała osobny temat) abym mógł ikonki do niej podlinkować.
http://www.pansamochodzik.org.pl/viewtopic.php?p=29325#29325
A lista osób:
1) Milady
2) Hanka
3) Ace79
4) Konfiturek
5) Mirmił
6) Czesio1
7) Athenais
8) TomaszK
9) johny
10) Wilhelm Tell
11) VdL
12) Lolo
Mam nadzieję, że o nikim nie zapomniałem.
tylko z teściową poległem ...
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Batura, łącznie zmieniany 1 raz.
w knajpie dla braw, Klezmer kazał mi grać
takie rzeczy, że jeszcze mi wstyd
- Czesio1
- Administrator

Hehehe, podoba mi się taka ranga.zbychowiec pisze: Nie mamy ikonki pt. "Ofiara teściowej"
Ale temat audiobooków jest cały czas aktualny. Jest sporo wolnych rozdziałów z piątej części tylko chętnych brak:zbychowiec pisze: Może jak będziemy robili następną rundę czytania audiobooków to dorobię ikonkę lektora z otwartą książką? Wtedy wystarczy, że przeczytasz 2 rozdziały i masz ikonkę
http://www.pansamochodzik.org.pl/viewtopic.php?t=438&postdays=0&postorder=asc&start=30
Zapraszam do wspólnego czytania!!!
Ostatnio zmieniony 01 lip 2018, 19:11 przez Czesio1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Batura
- Żądny przygód

chciałem Cię zacytować a przez przypadek dodałem do ignorowanychzbychowiec pisze:Nie mamy ikonki pt. "Ofiara teściowej" ani "Prawie Zlotowicz"Batura pisze:Mi się należy przynajmniej ramka znaczka, bo chciałem jechać w ostatniej chwili, nawet z żoną się pokłóciłem i wygrałem![]()
tylko z teściową poległem ...Ale może coś się wymyśli. Może jak będziemy robili następną rundę czytania audiobooków to dorobię ikonkę lektora z otwartą książką? Wtedy wystarczy, że przeczytasz 2 rozdziały i masz ikonkę
mam nadzieję, że można cofnąć
- Batura
- Żądny przygód

swoją drogą: nie ma takiej, nie ma innejzbychowiec pisze:Nie mamy ikonki pt. "Ofiara teściowej" ani "Prawie Zlotowicz"Batura pisze:Mi się należy przynajmniej ramka znaczka, bo chciałem jechać w ostatniej chwili, nawet z żoną się pokłóciłem i wygrałem![]()
tylko z teściową poległem ...Ale może coś się wymyśli. Może jak będziemy robili następną rundę czytania audiobooków to dorobię ikonkę lektora z otwartą książką? Wtedy wystarczy, że przeczytasz 2 rozdziały i masz ikonkę
cóż to za tłumaczenie
nie ma to trzeba stworzyć
- Batura
- Żądny przygód

jeszcze raz przepraszamzbychowiec pisze:Heh, dobrze, że powiedziałeś, bo przy okazji zignorowałeś też biednego czesia. Usunąłem nas obu z Twojej listy ignorowanych.Batura pisze:chciałem Cię zacytować a przez przypadek dodałem do ignorowanychzbychowiec pisze:Nie mamy ikonki pt. "Ofiara teściowej" ani "Prawie Zlotowicz"Batura pisze:Mi się należy przynajmniej ramka znaczka, bo chciałem jechać w ostatniej chwili, nawet z żoną się pokłóciłem i wygrałem![]()
![]()
mam nadzieję, że można cofnąć
to niezgrabność a nie gburowatość
- Batura
- Żądny przygód

chwilowo wstrzymajmy się z nową ikonką bo przypadkiem damy satysfakcję "mamusi", że niby taka ważna i już ma (nieświadoma) wpływ na forum samochodzikowezbychowiec pisze:Nawet gdybyśmy tworzyli taką ikonkę ("Ofiara teściowej") to co miałoby tam być? Wałek? Karabin?Batura pisze:swoją drogą: nie ma takiej, nie ma innejzbychowiec pisze:Nie mamy ikonki pt. "Ofiara teściowej" ani "Prawie Zlotowicz"Batura pisze:Mi się należy przynajmniej ramka znaczka, bo chciałem jechać w ostatniej chwili, nawet z żoną się pokłóciłem i wygrałem![]()
cóż to za tłumaczenie
a tego trzeba unikać jak ognia
i pewne osoby trzymać
- Batura
- Żądny przygód

nie wykluczamzbychowiec pisze:W takim razie proponuję zdobycie ikonki Lektora (którą dorobię na dniach, może nawet dzisiaj/jutro się uda). Dostaną wszyscy ci, którzy przeczytali przynajmniej 2 rozdziały audiobooka. Jeśli chesz, to wybierz sobie jakieś dwa rozdziały z audiobooków, które obecnie są czytane (czesio1 podał linka wcześniej), nagraj w godzinkę/dwie i voilaBatura pisze:chwilowo wstrzymajmy się z nową ikonką bo przypadkiem damy satysfakcję "mamusi", że niby taka ważna i już ma (nieświadoma) wpływ na forum samochodzikowezbychowiec pisze:Nawet gdybyśmy tworzyli taką ikonkę ("Ofiara teściowej") to co miałoby tam być? Wałek? Karabin?Batura pisze:swoją drogą: nie ma takiej, nie ma innejzbychowiec pisze:Nie mamy ikonki pt. "Ofiara teściowej" ani "Prawie Zlotowicz"Batura pisze:Mi się należy przynajmniej ramka znaczka, bo chciałem jechać w ostatniej chwili, nawet z żoną się pokłóciłem i wygrałem![]()
cóż to za tłumaczenie
a tego trzeba unikać jak ognia![]()
i pewne osoby trzymaćz daleka od forum
- VdL
- Zlotowicz

- Miejscowość: dokąd
- Podziękował;: 143 razy
- Otrzymał podziękowań: 119 razy
Wybierając się na zlot po drodze odwiedziliśmy dąb Bartek, jeszcze stoi, może nie samodzielnie, ale stoi.

Czas, a przede wszystkim warunki podróży nie pozwoliły zobaczyć więcej.
Wracając ze zlotu z johnem po drodze ukazał nam się taki mural.

Dobre na posumowanie zlotu

Czas, a przede wszystkim warunki podróży nie pozwoliły zobaczyć więcej.
Wracając ze zlotu z johnem po drodze ukazał nam się taki mural.

Dobre na posumowanie zlotu
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez VdL, łącznie zmieniany 4 razy.
- VdL
- Zlotowicz

zbychowiec pisze:Ikonki zlotowe dodane do podpisów. Przy tej okazji gratuluję VdL i Lolo zdobycia ich pierwszej ikonki zlotowej
Bardzo nam się podobają.
Tak przy okazji ikonek dla "zasłużonych"pomyślałem sobie, skoro zbychowiec tak czaruje to nasze forum jak za dotknięciem magicznej różdżki, powinien otrzymać od nas ikonkę magika-alchemika.
Tylko kto ją wykona.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2015, 10:04 przez VdL, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Konfiturek
- Zlotowicz

- Tytuł: Degustator porzeczek
- Podziękował;: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 51 razy
Wczoraj synchronizowałem mój miernik aktywności fizycznej i przy okazji poprzeglądałem dane z naszej wyprawy. Poniżej zrzut z najbardziej hardkorowego dnia wędrówki po górach. Szkoda, że pomiar nie uwzględnia faktu, że nieśliśmy plecaki większe zużycie energii). Ale wynik i tak wygląda imponująco 
Najważniejsze wyniki są w czerwonej ramce na dole obrazka.

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Konfiturek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Czesio1
- Administrator

Daliśmy czadu tego pierwszego dnia. średnia prędkość ponad 2 km/h przy takiej trasie z plecakami na garbie jest naprawdę imponująca.Konfiturek pisze:Wczoraj synchronizowałem mój miernik aktywności fizycznej i przy okazji poprzeglądałem dane z naszej wyprawy. Poniżej zrzut z najbardziej hardkorowego dnia wędrówki po górach. Szkoda, że pomiar nie uwzględnia faktu, że nieśliśmy plecaki większe zużycie energii). Ale wynik i tak wygląda imponująco
[url=https://s26.postimg.cc/p1vjma1gp/0538_-_UyXGoMh.jpg]Obrazek[/url]
Konfiturku, to jest czas uwzględniający również przerwy prawda? A mieliśmy dwa dłuższe postoje, nad Jeziorkami Duszatyńskimi i na Przełęczy Żebrak.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2018, 19:16 przez Czesio1, łącznie zmieniany 2 razy.
- johny
- Moderator

No ja bym też taką nie pogardził... Pewnie za słabo czytam...Yvonne pisze:Przepiękna!zbychowiec pisze:Ikonka lektora już jest (taka jak w moim podpisie).
Poproszę o taką
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- johny
- Moderator

No to uspokoiłeś mnie. Myślałem, ze ma dykcja dyskwalifikuje mnie ...zbychowiec pisze:Na pewno wszyscy, którzy przeczytali dwa rozdziały ją dostaną
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- Czesio1
- Administrator

A ja tak nieśmiało przypominam, że minął już termin nadsyłania relacji z Tajemniczego Zlotu w Bieszczadach a nie mam jeszcze wszystkich części. Kto jeszcze nie napisał swojej niech zasiądzie przy biurku, chwyci pióro i kałamarz i niech skreśli kilka słów. Moja prywatna skrzyneczka czeka na Wasze opowieści. 
- VdL
- Zlotowicz

no jasne wybacz, ale nie mogłem się oprzeć. Którą wybierasz?zbychowiec pisze:Dzięki VdLVdL pisze:zbychowiec pisze:Ikonki zlotowe dodane do podpisów. Przy tej okazji gratuluję VdL i Lolo zdobycia ich pierwszej ikonki zlotowej
Bardzo nam się podobają.![]()
Tak przy okazji ikonek dla "zasłużonych"pomyślałem sobie, skoro zbychowiec tak czaruje to nasze forum jak za dotknięciem magicznej różdżki, powinien otrzymać od nas ikonkę magika-alchemika.
Tylko kto ją wykona.
Dla mnie specjalnej ikonki nie trzeba - wystarczy mi, że to co robię przydaje się i umila życie innym

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez VdL, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lolo
- Zlotowicz

- Tytuł: Szafa gra!
- Miejscowość: Łodziownia
Krótkie wspomnienie
charatanie w gałę

Baligrodzki czołg, niestety nie miał nic wspólnego z wyzwoleniem miasta. Ten, który wyzwalał miasteczko znajduje się teraz w Poznaniu .

Ciekawostką jest to, że wieża jest zaspawana i nie można jej obrócić. Na tyłach czołgu w rynku, gdzie stoi czołg znajdował się komisariat Milicji. Musiało to ich bardzo denerwować.
Solina

charatanie w gałę

Baligrodzki czołg, niestety nie miał nic wspólnego z wyzwoleniem miasta. Ten, który wyzwalał miasteczko znajduje się teraz w Poznaniu .

Ciekawostką jest to, że wieża jest zaspawana i nie można jej obrócić. Na tyłach czołgu w rynku, gdzie stoi czołg znajdował się komisariat Milicji. Musiało to ich bardzo denerwować.
Solina

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Lolo, łącznie zmieniany 2 razy.
- Czesio1
- Administrator

[hide]Relacje powoli się klaruje, podobnie film, który montuję. Zanim powstanie całość zapraszam do obejrzenia dwóch odcinków, które w postaci linków podeślę do Leska:
Spotkanie z przedstawicielami Urzędu Miasta i Gminy w Lesku
Poszukiwanie miejsc samochodzikowych w Lesku
Ponieważ filmy nie zostały jeszcze zaakceptowane przez cenzurę w Lesku to na razie umieszczam całość w ukrytej wiadomości.[/hide]
Spotkanie z przedstawicielami Urzędu Miasta i Gminy w Lesku
Poszukiwanie miejsc samochodzikowych w Lesku
Ponieważ filmy nie zostały jeszcze zaakceptowane przez cenzurę w Lesku to na razie umieszczam całość w ukrytej wiadomości.[/hide]