Politycznie czyli Polaków narzekania

Dział poświęcony sprawom ogólnym dotyczącym wolnych dyskusji o wszystkim
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz
Podziękował;: 108 razy
Otrzymał podziękowań: 142 razy

Post autor: Brunhilda »

Mysikrólik pisze: Najlepiej mu wychodzi bicie pokłonów w mieście niedaleko Yvonne
Coś tam jeszcze musi mu wychodzić..... Przypomnę, ze jednak 51.55% na niego głosowało....
Wiem, że frekwencja 55.34% ale cóż..... Oznacza to, ze ci, których to wszystko obchodzi, głosowali i wybrali Dudę.
Dla przypomnienia: http://prezydent2015.pkw.gov.pl/pliki/1 ... czenie.pdf
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Post autor: johny »

Brunhilda pisze:Wiem, że frekwencja 55.34% ale cóż.....
Jak na Polskę to całkiem niezła! :-D
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Podziękował;: 334 razy
Otrzymał podziękowań: 242 razy
Kontakt:

Post autor: PawelK »

johny pisze:Bul był za to super niezależny i wyrazisty! :-D
A u was biją murzynów. Argument rodem z PRLu zupełnie od czapy.
To, że ktoś wcześniej był słaby nie jest żadnym usprawiedliwieniem dla utrzymywania słabości.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

PawelK pisze:
johny pisze:Bul był za to super niezależny i wyrazisty! :-D
A u was biją murzynów. Argument rodem z PRLu zupełnie od czapy.
To, że ktoś wcześniej był słaby nie jest żadnym usprawiedliwieniem dla utrzymywania słabości.
Wcale nie o to chodzi Paweł. Ja mam wrażenie, że w październiku 2015 dopadł Polskę jakiś kataklizm, jakaś plaga czy coś... Taki bynajmniej jest przekaz co poniektórych. Trzeba przypominać skąd geneza tego wszystkiego. Jak powiedział ktoś: skoro wybory wygrała tak beznadziejna partia, jak beznadziejni musieli być rządzący poprzednicy. :-)
Ostatnio zmieniony 25 mar 2016, 13:46 przez johny, łącznie zmieniany 2 razy.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

johny pisze:Ja mam wrażenie, że w październiku 2015 dopadł Polskę jakiś kataklizm, jakaś plaga czy coś
Bo dopadł.
johny pisze:skoro wybory wygrała tak beznadziejna partia, jak beznadziejni musieli być rządzący poprzednicy.
Niekoniecznie. Zauważ, że wybory wygrywa się w oparciu o obietnice a nie realne działania.

Co nie zmienia faktu, że poprzednia władza przegrała wybory dużo wcześnie a nie ogarnęła się do dziś. Eks minister Sikorski cały czas nie może zrozumieć dlaczego ośmiorniczki budzą niechęć społeczeństwa. I pewnie takich przykładów jest mnóstwo. Ale mi się już nie chce.
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

W wywiadzie dla Washington Post:
...Ludzie, którzy krytykowali mnie jako kandydata na prezydenta, wciąż będą mówić, że nie jestem niezależnym prezydentem. Ale dzisiaj jestem prezydentem RP. I biorę odpowiedzialność za wszelkie decyzje, które podejmuję – powiedział Andrzej Duda w wywiadzie dla amerykańskiego dziennika „Washington Post”. Podkreślił, że nie naruszył niezależności Trybunału Konstytucyjnego.....

A tu caly tekst:
http://www.tvp.info/24588710/andrzej-du ... ratycznych
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

PawelK pisze: johny napisał/a:
Ja mam wrażenie, że w październiku 2015 dopadł Polskę jakiś kataklizm, jakaś plaga czy coś

Bo dopadł.
Nie jestem w żadnym stopniu miłośnikiem obecnej władzy ale nie zgodzę się tutaj z tobą.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: dokąd
Podziękował;: 143 razy
Otrzymał podziękowań: 119 razy

Post autor: VdL »

Niezależnie odtego kto z kim i gdzie, najbardziej mnie wkurza to że każda ze stron nie chce się dogadać. Wszyscy chcą protestować przeciwko wszystkim. Zachowują się jakby byli na giełdzie samochodowej. Kiedy Merkel wygrała poraz drugi , przez pierwszy miesiąc siedzieli z przyszłym koalicja tem i ustalanie ramy współpracy. Tego niestety nasi nie potrafią. Drą szaty jak Retan. Chłoptasie porostu.
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

VdL pisze:Niezależnie odtego kto z kim i gdzie, najbardziej mnie wkurza to że każda ze stron nie chce się dogadać. Wszyscy chcą protestować przeciwko wszystkim.
To moze taki link....

http://www.tvp.info/24569610/kaczynski- ... ty-papieza

A moze to bedzie początek? Chociaz wiem, ze zaraz to niewinne pytanko będzie storpedowane! Bo Kaczyński. Media wytworzyły na niego alergie....
Ostatnio zmieniony 26 mar 2016, 00:13 przez Brunhilda, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: harcerz
Podziękował;: 42 razy
Otrzymał podziękowań: 176 razy

Post autor: Mysikrólik »

Brunhilda pisze:Podkreślił, że nie naruszył niezależności Trybunału Konstytucyjnego.....
Zdziwiłbym się, gdyby powiedział że naruszył.
Brunhilda pisze: Bo Kaczyński. Media wytworzyły na niego alergie....
Alergię na coś powoduje sam alergen, a nie media które wmawiają, że coś szkodzi.

Miała być dobra zmiana(osobiście nie miałem złudzeń), a jest TKM jak zwykle.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Mysikrólik pisze: Zdziwiłbym się, gdyby powiedział że naruszył.
Wiesz, zawsze można tak

Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

zbychowiec pisze:Ja tak tylko odnośnie ośmorniczek
Tak zwany pic na wodę.

Zbychowiec, rozumiem, że robisz sobie jaja, bo przecież każdy wie, że są ośmiorniczki i ośmiorniczki. I na stówę, te które są podawane w eleganckiej restauracji to zazwyczaj nie są te, które przeciętny zjadacz chleba może kupić na wyprzedaży w Biedrze.
A oprócz tego, akurat ośmiorniczki są bardzo specyficzne, bo łatwo je spieprzyć przygotowując. Cechą ośmiorniczek jest to, że im dłużej są gotowane/grillowane tym stają się twardsze, ale w przeciwieństwie do jajek, mogą stać się twarde jak podeszwa buta.
Ja najlepsze ośmiornice jadłem w restauracji na Azorach i jestem przekonany, że takich nie kupię ani w Biedrze ani nawet w Auchanie.
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

Co tam ośmiorniczki! Afera podsłuchowa to było w całości coś nieprawdopodobnego! Kuuurcze! Najwiecej miejsca poświecono dochodzeniom KTO to nagrał. Mało co temu CO i KTO powiedział. Trudno uwierzyć! . A przeciez sa tam perły po prostu :-D :-D weźmy Radka Sikorskego chociażby.... Zamiast sie podać do dymisji, na Twitterze napisał po prostu, ze nigdy u Sowy nie był...... :-D :-D . No cyrk moim zdaniem. I wszystko OK!

http://www.rmf24.pl/raporty/raport-pods ... Id,1446687

A ja u Sowy byłam :-D , ośmiorniczek nie próbowałam bo jakie Sowa mógł zrobic ośmiorniczki? Probowalam polskie potrawy bo w Polsce byłam, nie w Grecji czy Australii :-D a najwazniejsze, ze wywiad zrobiłam :-D niezbyt wysokich lotów co prawda ale cóż.....
Ostatnio zmieniony 30 mar 2016, 15:59 przez Brunhilda, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Brunhilda pisze:Co tam ośmiorniczki! Afera podsłuchowa to było w całości coś nieprawdopodobnego! Kuuurcze! Najwiecej miejsca poświecono dochodzeniom KTO to nagrał. Mało co temu CO i KTO powiedział. Trudno uwierzyć!
Dokładnie tak! Mistrzowie świata w ściemnianiu i ogłupianiu gawiedzi! **wycięte przez zbychowca** A teraz z uśmiechem na twarzach oczywiście, bronią demokracji! ŻENADA!
Ostatnio zmieniony 30 mar 2016, 19:03 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: harcerz
Podziękował;: 42 razy
Otrzymał podziękowań: 176 razy

Post autor: Mysikrólik »

Bruniu i johny

Nie przypominam sobie żebym bronił poprzedniej władzy.(Była kiepska)
Wasze argumenty wyglądają, jak obrona obecnej.(Miała być lepsza, a nie jest)
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Mysikrólik pisze:Bruniu i johny

No i tak się w Polsce utarło, że jak nie jesteś za Platformą Oszustów to musisz zapewne być za Populizm i Socjalizm. A tak wcale nie jest! To ich celowa robota aby tak spolaryzować społeczeństwo!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

Mysikrólik pisze: Wasze argumenty wyglądają, jak obrona obecnej.(Miała być lepsza, a nie jest)
Mysikroliku, nie "wyglądają". Jestem otwarcie za obecna władza. I nie chce tu nikogo urazić bo zdaje sobie sprawe z tego, ze mieszkam daleko i wielu z Was na pewno uwaza, ze nie mam prawa. To tez nie jestem jednostka walcząca ale mam przeciez prawo mieć zdanie. I mam :-) Jasne, ze nie wszystko jest perfect, ze nie ze wszystkim sie zgadzam ale czas jest jeszcze krotki Mysikroliku. Daj go jeszcze troche, musza sobie wszystko poukładać.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Brunhilda pisze:Jasne, ze nie wszystko jest perfect, ze nie ze wszystkim sie zgadzam ale czas jest jeszcze krotki Mysikroliku. Daj go jeszcze troche, musza sobie wszystko poukładać.
Niestety Bruniu ale jak to się mówi po owocach go poznacie. A owoce są takie, że obecna władza z prędkością TGV wprowadza stricte socjalistyczne rozwiązania, które w żaden sposób nie mogą wpłynąć na rozwój Polski. Wręcz przeciwnie prowadzą do katastrofy. Kolejne obciążenia fiskalne, wprowadzenie sztandarowego programu 500 + promującego nieróbstwo, lenistwo, oszustwo i wszelakiego rodzaju patologie to najlepsze tego przykłady. Ja od władzy, która mieni się prawicą oczekiwałbym Likwidacji PIT i CIT, likwidacji ZUS, ograniczenia biurokracji, etc, etc. Ja nie chcę żeby nikt mi nic nie dawał! Ja tylko chcę żeby nie przeszkadzał mi! Dam sobie radę!

[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 709412.jpg medium=http://s6.postimg.org/dsw5xzwtd/image.jpg large=http://s6.postimg.org/dsw5xzwtd/image.jpg group=34518][/gimg]
Jedyny mój + dla nowej władzy to polityka międzynarodowa i odejście od wasalizacji w stosunkach z Niemcami i Związkiem Socjalistycznych Republik Europejskich - potocznie zwanym Unią Europejską.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2016, 09:07 przez johny, łącznie zmieniany 2 razy.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

johny pisze: Związkiem Socjalistycznych Republik Europejskich - potocznie zwanym Unią Europejską.
Johny, ale fajnie się jeździ na mecze BVB wsiadając do samochodu bez wystawania przez kilka dni pod płotem ambasady RFN aby złożyć wniosek o wizę, umówić się na rozmowę z konsulem i odebrać wizę, bez stania w kilkukilometrowej kolejce przed przejściem granicznym i tłumaczenia się straży granicznej, że nie jesteś wielbłądem?
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

PawelK pisze:
johny pisze: Związkiem Socjalistycznych Republik Europejskich - potocznie zwanym Unią Europejską.
Johny, ale fajnie się jeździ na mecze BVB wsiadając do samochodu bez wystawania przez kilka dni pod płotem ambasady RFN aby złożyć wniosek o wizę, umówić się na rozmowę z konsulem i odebrać wizę, bez stania w kilkukilometrowej kolejce przed przejściem granicznym i tłumaczenia się straży granicznej, że nie jesteś wielbłądem?
Paweł strefa Schengen a UE to dwie kompletnie różne sprawy! Zauważ, że do Schengen należą też kraje z poza UE.
Poza tym pamiętam jak jechałem pierwszy raz do Dortmundu z rodzicami. To był 1996 rok dzień po awansie Widzewa do LM. Staliśmy na granicy jakieś 10 minut, żadnych wiz nie mieliśmy. Tylko paszporty i w drogę. Można? Można!
Ostatnio zmieniony 31 mar 2016, 09:18 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

johny pisze:Paweł strefa Schengen a UE to dwie kompletnie różne sprawy!
Zdajesz sobie sprawę, że to nie jest prawda?
Schengen jest pochodną Unii, wspólny rynek pracy jest pochodną Unii, swoboda w zakładaniu biznesu i zakupie nieruchomości są pochodnymi Unii. I choćbyś próbował zaklinać rzeczywistość to tak jest.
johny pisze:Poza tym pamiętam jak jechałem pierwszy raz do Dortmundu z rodzicami. To był 1996 rok dzień po awansie Widzewa do LM. Staliśmy na granicy jakieś 10 minut, żadnych wiz nie mieliśmy. Tylko paszporty i w drogę.
Ja do Niemiec jechałem samochodem pierwszy raz w 1989 i wcale nie było tak różowo, więc jeden przypadek z 1986 nie czyni wiosny. Nie będąc we wspólnocie nie masz prawa głosu, jeśli oni zmienią zasady dla Ciebie, to możesz tylko w ramach 'zemsty' zmienić zasady dla nich. Tylko ja się pytam, dlaczego w ramach zemsty cały czas mamy inne zasady dla Amerykanów niż oni dla nas... a no właśnie.
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz

Brunhilda pisze: I nie chce tu nikogo urazić bo zdaje sobie sprawe z tego, ze mieszkam daleko i wielu z Was na pewno uwaza, ze nie mam prawa. To tez nie jestem jednostka walcząca ale mam przecież prawo mieć zdanie. I mam :-)
Nikogo nie urażasz i jak najbardziej możesz mieć własne zdanie, to że mieszkasz daleko w tym przypadku nie ma żadnego znaczenia. To wolność dyskusji.
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz

johny pisze:
Mysikrólik pisze:Bruniu i johny

No i tak się w Polsce utarło, że jak nie jesteś za Platformą Oszustów to musisz zapewne być za Populizm i Socjalizm. A tak wcale nie jest! To ich celowa robota aby tak spolaryzować społeczeństwo!
i tak już od 10 lat, kiedy miał powstać popis, ale chłoptasie postanowili wziąć się za łby i mamy ten cyrk do tej pory.

a wszystko to jest jest zapewne w książce "Psychologia Tłumu" LeBona. Podono Stalin na biurku miał 2 ksiązki : dzieła Lenina i Psychologię tłumu. I do czego doszedł?

Jako pierwszy Le Bon dokonał psychologicznej analizy zachowania tłumu ludzkiego, wydanej w 1895. Jego zdaniem w wyniku następstw rewolucji przemysłowej życie polityczne zaczynają opanowywać tłumy, które pod względem psychologicznym są tworem anormalnym, ponieważ rządzą nimi popędy i cechują je zachowania irracjonalne, ze skłonnością do ulegania sugestii; wychodząc z tych przesłanek, Le Bon krytykował socjalizm (Psychologia socjalizmu) i syndykalizm oraz wszelkie tendencje egalitarne. Był również autorem antyintelektualnej koncepcji, według której ustroje społeczne wywodzą się z instynktów ludzkich.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

VdL pisze:miał 2 ksiązki : dzieła Lenina i Psychologię tłumu.
Dzieła Lenina - jedna książka? To chyba 200 książek a nie 2 książki.
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz

PawelK pisze:
VdL pisze:miał 2 ksiązki : dzieła Lenina i Psychologię tłumu.
Dzieła Lenina - jedna książka? To chyba 200 książek a nie 2 książki.
Może miał Złote Myśli Lenina. ;-)

Ale masz rację , możliwe że były to dzieła Marksa. Muszę sprawdzić , chyba o tym czytałem w Suworowie.

Przypomniałeś mi , że w latach 80 w jednej z księgarń były wyeksponowane na ściance te dzieła .było ich chyba 46 tomów.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2016, 16:44 przez VdL, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Złożyłem wniosek o rekompensatę straty 700 minus!W końcu poczuję się jak prawdziwy zasiłkowiec! :509:
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

A ja tu w sprawie ponarzekania.
Czy to nie jest dziwne, zeby hotels w Poznaniu type kosztowaly??

:shock: :shock:
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 712933.jpg medium=http://i1156.photobucket.com/albums/p56 ... 29thvz.png large=http://i1156.photobucket.com/albums/p56 ... g~original group=34575][/gimg]

I to wcale nie pięciogwiazdkowe! Nie do wiary!
Coś chyba jest nie tak? W Dubaju sa drogie hotele no ale szesciogwiazdkowe......
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2016, 14:40 przez Brunhilda, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Pewnie w Poznaniu z tego żyją, że w czasie imprez ceny są z kosmosu. Na Wembley w IBISie płaciłem 35 funtów za noc a w trakcie Finału Ligi Mistrzów ten sam pokój kosztował 180.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Byłem wczoraj na świetnym spotkaniu z posłem Jackiem Wilkiem. W bardzo przystępny sposób, na prostych przykładach opowiadał o różnych aspektach WOLNOśCI i oczywiście obalał punkt po punkcie socjalistyczne absurdy naszego dnia codziennego.
Takich ludzi trzeba nam u sterów rządów.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

johny pisze:Byłem wczoraj na świetnym spotkaniu z posłem Jackiem Wilkiem. W bardzo przystępny sposób, na prostych przykładach opowiadał o różnych aspektach WOLNOśCI i oczywiście obalał punkt po punkcie socjalistyczne absurdy naszego dnia codziennego.
Takich ludzi trzeba nam u sterów rządów.
Ten pan od 6 lat zajmuje się polityką, w tym od ponad 2 jest posłem. Może wiesz co zrobił oprócz brania wynagrodzenia poselskiego? Jakieś propozycje ustaw, interpelacje? Jaka jest jego frekwencja na posiedzeniach sejmu?
Bo gadać to jest łatwo ale nam potrzeba ludzi, którzy potrafią robić a nie "obalać".
Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum ogólne”