No i to jest świetna wiadomość!! Brawo dla organizatorów!!zbychowiec pisze: ośrodek przyjmie nas tyle, ile przyjedzie, bez względu na to, kiedy przyjedziemy.
Zlot Tum
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
A oto i moje info!
Odbyliśmy z Milady krótki wypad do Ośrodka Wypoczynkowego BORUTA celem rezerwacji miejsc. I tak miła pani w jadalni pełniąc jednocześnie funkcję kucharki/szefowej przewracając co chwila kotlety
na patelni poinformowała nas, że bez problemu w najbliższy weekend możemy się tam zakwaterować.
Ośrodek wygląda tak:

Socjalizm w pełnej krasie! Jest po prostu CZAD!
Do dyspozycji są dwa pawilony każdy o pojemności 30 osób. W tym samym czasie w ośrodku przebywać będą dzieci chore na cukrzycę- one zajmą jeden pawilon, my drugi.
Na terenie ośrodka znajduje się miejsce do grillowania, boiska do gry w nogę i siatkę, stołówka i świetlice. I tu ważna uwaga. W ośrodku nie można rozpalać ogniska, wymaga to ponoć zgody leśniczego. Grillować można do woli i takiż punkt programu jest przewidziany. Jest tylko mały problem. W miejscu do tego przeznaczonym na sobotnie popołudnie zaplanowany jest grill dzieciaków. Prawdopodobnie jednak one skończą zanim my zaczniemy ale gdyby jednak było inaczej możemy rozpalić ruszt przy naszym pawilonie. Dlatego jeżeli ktoś z Was jedzie samochodem i mógłby wziąć ze sobą taki przybytek to byłoby super!
Co do cen. Pokoje są trzy i czteroosobowe. Jest możliwość spania 2 osób w pokoju. Cena za pok. 30 zł - 2 osoby w pokoju, 26 zł - 3,4 osoby w pokoju (ceny oczywiście podane są za osobę).
Na terenie ośrodka tak jak wspomniałem znajduje się stołówka i jest możliwość zamówienia dwudaniowego obiadu w cenie 16 zł.
Stołówka wygląda tak:

a to przykładowe danie

No dobra, żartowałem - akurat miała być pomidorowa!
Kolejna ważna informacja! Na terenie ośrodka mogą wystąpić problemy z zasięgiem sieci komórkowych! Ale to może nawet i lepiej???
Cóż ośrodek ten to nie da się ukryć relikt poprzedniej epoki ale chyba dla nas nie jest to minusem a wręcz przeciwnie stanowi wielką zaletę. Myślę, że będziemy mogli poczuć jak Pan Samochodzik w Księdze Strachów!
To chyba na tyle!
Milady

i
johny

pozdrawiają Was serdecznie i zachęcają do przyjazdu!
P.S.
Wiadomość z ostatniej chwili, niestety Jacek przyjedzie sam bez Wieni. Nie było to zależne od niej!
Ośrodek wygląda tak:

Socjalizm w pełnej krasie! Jest po prostu CZAD!
Do dyspozycji są dwa pawilony każdy o pojemności 30 osób. W tym samym czasie w ośrodku przebywać będą dzieci chore na cukrzycę- one zajmą jeden pawilon, my drugi.
Na terenie ośrodka znajduje się miejsce do grillowania, boiska do gry w nogę i siatkę, stołówka i świetlice. I tu ważna uwaga. W ośrodku nie można rozpalać ogniska, wymaga to ponoć zgody leśniczego. Grillować można do woli i takiż punkt programu jest przewidziany. Jest tylko mały problem. W miejscu do tego przeznaczonym na sobotnie popołudnie zaplanowany jest grill dzieciaków. Prawdopodobnie jednak one skończą zanim my zaczniemy ale gdyby jednak było inaczej możemy rozpalić ruszt przy naszym pawilonie. Dlatego jeżeli ktoś z Was jedzie samochodem i mógłby wziąć ze sobą taki przybytek to byłoby super!
Co do cen. Pokoje są trzy i czteroosobowe. Jest możliwość spania 2 osób w pokoju. Cena za pok. 30 zł - 2 osoby w pokoju, 26 zł - 3,4 osoby w pokoju (ceny oczywiście podane są za osobę).
Na terenie ośrodka tak jak wspomniałem znajduje się stołówka i jest możliwość zamówienia dwudaniowego obiadu w cenie 16 zł.
Stołówka wygląda tak:

a to przykładowe danie

Kolejna ważna informacja! Na terenie ośrodka mogą wystąpić problemy z zasięgiem sieci komórkowych! Ale to może nawet i lepiej???
Cóż ośrodek ten to nie da się ukryć relikt poprzedniej epoki ale chyba dla nas nie jest to minusem a wręcz przeciwnie stanowi wielką zaletę. Myślę, że będziemy mogli poczuć jak Pan Samochodzik w Księdze Strachów!
To chyba na tyle!
Milady

i
johny

pozdrawiają Was serdecznie i zachęcają do przyjazdu!
P.S.
Wiadomość z ostatniej chwili, niestety Jacek przyjedzie sam bez Wieni. Nie było to zależne od niej!
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Johny, szkoda, że talerze nie są już przykręcane jak w Misiu
Dokładnie, toż to duży plus dla klimatu zlotu.johny pisze: Cóż ośrodek ten to nie da się ukryć relikt poprzedniej epoki ale chyba dla nas nie jest to minusem a wręcz przeciwnie stanowi wielką zaletę. Myślę, że będziemy mogli poczuć jak Pan Samochodzik w Księdze Strachów!![]()
Czy mnie oko myli czy Mileśka znowu przytyła?johny pisze: Milady
Obrazek
- johny
- Moderator

Zmodyfikujemy co nieco w ośrodku!Czesio1 pisze: johny napisał/a:
a to przykładowe danie
Obrazek
Johny, szkoda, że talerze nie są już przykręcane jak w Misiu
Czesio1 pisze:johny napisał/a:
Milady
Obrazek
Czy mnie oko myli czy Mileśka znowu przytyła?
NO COMMENTS -
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- Captain Nemo
- Zlotowicz

- Tytuł: z jedzeniem na TY...
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
- panna Monika
- Zlotowicz

- Podziękował;: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 87 razy
- Captain Nemo
- Zlotowicz

- Kontakt:
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Kapitanie tu masz wstępny plan zlotu:Captain Nemo pisze:Jakis szczegółowy plan dzialania mozna opublikować ?
Rozumiem że o 14 zaczynamy i pierwszym punktem filmoteka. Tam się spotykamy czy w Grotnikach i stamtąd ruszamy pod filmoteke ?
Milady pisze:Podaję wstępny plan zlotu. Plan może ulec modyfikacji.
Termin zlotu to 6 - 8 wrzesnia 2013 roku. Ponieważ 6 września to piątek więc wnioskuję, że spora część zlotowiczów weźmie na ten dzień wolne w pracy. Dlatego też osobom, które mają taką możliwość proponuję przyjazd w centrum Polski już w czwartek po południu. Wtedy będziemy mogli spokojnie od południa w piątek rozpocząć realizację planu. Proszę jedynie o zgłoszenie mi takiej ewentualności, abym mogła zarezerwować miejsca noclegowe.
06.09.2013 roku - piątek
Filmoteka Narodowa - ok. 14.00
Muzeum Archeologiczne
Ulica, na której mieszkał Nienacki
Księży Młyn
Teatr Jaracza
Piotrkowska (ul. Moniuszki - Honoratka)
07.09.2013 roku - sobota
Góra św. Małgorzaty - na ok. 10 na miejscu
Tum z Grodziskiem
Łęczyca
Manufaktura
08.09.2013 roku - niedziela
Cmentarz Stary w Łodzi (akcja Laseczki i Tajemnicy)
Stacja Radegast
Największy w Europie Cmentarz Żydowski
Co do noclegów to proponuję dwa miejsca, ale nie mam faworyta. Chciałabym się do obu wybrać ze współorganizatorami na rozmowę:
Słoneczna Polana w Grotnikach
Boruta w Grotnikach
Oba obiekty znajdują się w Grotnikach. Wybrałam tę właśnie lokalizację ze względu na bliskość Łodzi oraz Tumu i Łęczycy. Miejscowość jest malownicza (lasy i stawiki). Znajduje się tam dobra restauracyjka, a ceny nie powalają. Wszyscy powinni być zadowolenie z tej lokalizacji.
- Captain Nemo
- Zlotowicz

- Kontakt:
- Captain Nemo
- Zlotowicz

- Kontakt:
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Czy pokoje dobieramy spontanicznie na miejscu, czy trzeba się już teraz dobrać w pary/trójki tudzież inne czwórki?
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2013, 21:07 przez Yvonne, łącznie zmieniany 1 raz.
- Captain Nemo
- Zlotowicz

- Kontakt:
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 610 razy
Ale ja chrapię
. Myślałem o wspólnym pokoju z Konfiturkiem, w Moryniu nic nie było w stanie go obudzić przed wschodem słońca.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2013, 21:49 przez TomaszK, łącznie zmieniany 1 raz.
- Captain Nemo
- Zlotowicz

- Kontakt:
- johny
- Moderator

TomaszKu, tak żeby nie zabrakło!TomaszK pisze:Ile mam wziąć trójniaka własnej roboty ? Tyle co ostatnio porzeczkowego ?
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- johny
- Moderator

Dwie mieżczyzny w jednym łóżku... :shock: :shock: :shock:Jacekxt pisze:TomaszKu, tyś bez żony, ja bez żony....śpimy razem!
![]()
![]()
![]()
Żeby jakiś komisarz Przygoda czasem Was nie nakrył...
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!