Fajne filmiki. Przyjemnie tak się cofnąć w czasie.Czesio1 pisze:Zapraszam do obejrzenia dwóch pierwszych odcinków serialu pt. "X Forowy Wyspowy Zlot Brześć Kujawski 2016"
X Forowy Wyspowy Zlot Brześć Kujawski 2016
- VdL
- Zlotowicz

- Miejscowość: dokąd
- Podziękował;: 143 razy
- Otrzymał podziękowań: 119 razy
To prawda. I pogoda zamówiona przez Hankę była wspaniała. Zimą będę często do niego wracał.TomaszK pisze:Fajne filmiki. Przyjemnie tak się cofnąć w czasie.Czesio1 pisze:Zapraszam do obejrzenia dwóch pierwszych odcinków serialu pt. "X Forowy Wyspowy Zlot Brześć Kujawski 2016"
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2016, 08:47 przez VdL, łącznie zmieniany 1 raz.
- Barabasz
- Forowy Badacz Naukowy

- Miejscowość: Antoninów
- Podziękował;: 208 razy
- Otrzymał podziękowań: 241 razy
Kolejna relacja w internecie:
Q4 Włocławski Portal Internetowy
oraz fotorelacja:
oraz fotorelacja:
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Barabasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- panna Monika
- Zlotowicz

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 87 razy
- johny
- Moderator

- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Zapraszam na trzeci odcinek serialu:
X Forowy Wyspowy Zlot Brześć Kujawski 2016 odcinek 3 - Antoninów
X Forowy Wyspowy Zlot Brześć Kujawski 2016 odcinek 3 - Antoninów
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2016, 16:37 przez Czesio1, łącznie zmieniany 1 raz.
- irycki
- Zlotowicz

- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 169 razy
- Otrzymał podziękowań: 201 razy
O, trzeci odcinek mojego ulubionego serialu!!! Jak miło 

Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 20.06.2024)
.
- Czesio1
- Administrator

Będą kolejne iryckiirycki pisze:O, trzeci odcinek mojego ulubionego serialu!!! Jak miło
Trzeci odcinek to efekt mojego spaceru z Eksploratorem63 po Brześciu Kujawskim w momencie gdy czekaliśmy na przyjazd kolejnych zlotowiczów. Dla mnie to była podróż w czasie, bo mogłem sobie przypomnieć te wszystkie miejsca, które mieliśmy okazję obejrzeć dwa lata temu. Wtedy rynek był zatłoczony bo była impreza kulturalna a teraz taki spokój, cisza, ludzi niewiele. Jako żywo przypomniał mi się opis Antoninowa z "Wyspy złoczyńców":
"Zresztą, wbrew swej dawnej złej sławie, Antoninów robił na mnie wrażenie cichego i bardzo spokojnego miasteczka. Oto środkiem głównej ulicy mały chłopiec z zieloną witką w ręku gnał kilka łaciatych krów. Oto, jak w każdym małym i sennym miasteczku, kilka kumoszek wiodło nie kończące się rozmowy na rogu ulicy, na przyzbach domów wygrzewali się w południowym słońcu staruszkowie, a obok nich drzemały psy na płytach chodników. Przed gospodą ludową nie napotkałem pijanych awanturników."
- Eksplorator63
- Zlotowicz

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Czesio1 pisze:Będą kolejne iryckiirycki pisze:O, trzeci odcinek mojego ulubionego serialu!!! Jak miło
![]()
Trzeci odcinek to efekt mojego spaceru z Eksploratorem63 po Brześciu Kujawskim w momencie gdy czekaliśmy na przyjazd kolejnych zlotowiczów. Dla mnie to była podróż w czasie, bo mogłem sobie przypomnieć te wszystkie miejsca, które mieliśmy okazję obejrzeć dwa lata temu. Wtedy rynek był zatłoczony bo była impreza kulturalna a teraz taki spokój, cisza, ludzi niewiele. Jako żywo przypomniał mi się opis Antoninowa z "Wyspy złoczyńców":
"Zresztą, wbrew swej dawnej złej sławie, Antoninów robił na mnie wrażenie cichego i bardzo spokojnego miasteczka. Oto środkiem głównej ulicy mały chłopiec z zieloną witką w ręku gnał kilka łaciatych krów. Oto, jak w każdym małym i sennym miasteczku, kilka kumoszek wiodło nie kończące się rozmowy na rogu ulicy, na przyzbach domów wygrzewali się w południowym słońcu staruszkowie, a obok nich drzemały psy na płytach chodników. Przed gospodą ludową nie napotkałem pijanych awanturników."
Spacer z Czesiem w Brześciu Kujawskim był dla mnie przyjemnością
- irycki
- Zlotowicz

Ha!!! Wcześniej o tym tak nie myślałem, ale masz absolutnie rację: w tym, że początek zlotu forum poświęconego książkom odbywa się w bibliotece, jest jakiś głębszy sens!!!Yvonne pisze: Ten napis powitalny w bibliotece na tle książek jest wspaniały i jest cudną ilustracją charakteru naszego zlotu. Wspaniałe!
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2016, 09:29 przez irycki, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
.
- irycki
- Zlotowicz

W kwestii festynu archeologicznego w Wietrzychowicach: jak nic się nie zadzieje, to będziemy. Pewnie dotrzemy gdzieś na jakąś 13-tą. Jeśli ktoś z ekipy się wybiera, to jak mi podeśle na priva nr telefonu to odwdzięczę się swoim i można by się spróbować tam na miejscu znaleźć. 
.
- TomaszL
- Forowy Badacz Naukowy

- Miejscowość: wielkopolskie
- Podziękował;: 789 razy
- Otrzymał podziękowań: 258 razy
W Lubrańcu II Festiwal Kuchni Kujawskiej jest częścią dożynek i ma trwać od 16.30 do 18.30.
http://promocjewloclawskie.pl/lubraniec/dozynki-lubraniec-2016-kolejny-festiwal-kuchni-kujawskiej-jaka-jest-propozycja
Będzie konkurs na najlepszą tradycyjną kujawską czarninę - zapewne będzie można też ją skosztować.
http://promocjewloclawskie.pl/lubraniec/dozynki-lubraniec-2016-kolejny-festiwal-kuchni-kujawskiej-jaka-jest-propozycja
Będzie konkurs na najlepszą tradycyjną kujawską czarninę - zapewne będzie można też ją skosztować.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez TomaszL, łącznie zmieniany 1 raz.
- panna Monika
- Zlotowicz

- Podziękował;: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 87 razy
Ja na 90% będę z całą moją czeredą, nie wiem tylko o której. Czy ktoś jeszcze oprócz Iryckiego planuje megality? Mój tel. to 605900033.irycki pisze:W kwestii festynu archeologicznego w Wietrzychowicach: jak nic się nie zadzieje, to będziemy. Pewnie dotrzemy gdzieś na jakąś 13-tą. Jeśli ktoś z ekipy się wybiera, to jak mi podeśle na priva nr telefonu to odwdzięczę się swoim i można by się spróbować tam na miejscu znaleźć.
- Czesio1
- Administrator

Zapraszam na dwa kolejne odcinki serialu:
X Forowy Wyspowy Zlot Brześć Kujawski 2016 odcinek 4 - Spotkanie z przedstawicielami Brześcia Kujawskiego
X Forowy Wyspowy Zlot Brześć Kujawski 2016 odcinek 5 - "Wyspa złoczyńców"
Pierwszy z powyższych przedstawia spotkanie z Tomaszem Chymkowskim i Justyną Gruszecką z Urzędu Miejskiego w Brześciu Kujawskim. Drugi zaś to film, który wspólnie z Gospodarzami, obejrzeliśmy w Bibliotece Publicznej a który przedstawia pewne sceny zarejestrowane dwa lata temu w czasie naszego Złoczyńcowego Zlotu w 2014 roku.
X Forowy Wyspowy Zlot Brześć Kujawski 2016 odcinek 4 - Spotkanie z przedstawicielami Brześcia Kujawskiego
X Forowy Wyspowy Zlot Brześć Kujawski 2016 odcinek 5 - "Wyspa złoczyńców"
Pierwszy z powyższych przedstawia spotkanie z Tomaszem Chymkowskim i Justyną Gruszecką z Urzędu Miejskiego w Brześciu Kujawskim. Drugi zaś to film, który wspólnie z Gospodarzami, obejrzeliśmy w Bibliotece Publicznej a który przedstawia pewne sceny zarejestrowane dwa lata temu w czasie naszego Złoczyńcowego Zlotu w 2014 roku.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2016, 20:11 przez Czesio1, łącznie zmieniany 1 raz.