"Ostatni dzień lipca" Bartłomieja Rychtera

Recenzja tu

Popatrzyłem w opis, to nie. To jest klasyczna Agata - podwórko, kamienice, ktoś jest zły i go szukamy a co jakiś czas ktoś ginie.Barabasz pisze:"Ostatni dzień lipca" Bartłomieja Rychtera

Jeszcze nie, ale mam wypożyczoną "Błyskawiczną wypłatę" tego autora i jak tylko skończę "Pentagram" Nesbo, to zacznę ją czytać.Brunhilda pisze:Znajomi Johniego z Londynu, Gaba i Paweł polecili mi peerelowskie kryminały ćwirleja. Kos czytał z Was?

Tak, o tym myślałem.Yvonne pisze:Myślę, że Pawłowi chodziło o typowe PRL-owskie kryminały napisane w tamtym okresie.

Brunhildo odnośnie ćwirleja, poczytaj ten wątek .Brunhilda pisze:Znajomi Johniego z Londynu, Gaba i Paweł polecili mi peerelowskie kryminały ćwirleja. Kos czytał z Was?.

Brunhildo, zauważyłem, że tutaj jakieś pozycje ćwirleja są do zdobycia, ale tylko ebooki, a tutaj jest audiobookBrunhilda pisze: Niestety, ani w Empiku ani w tej drugiej księgarni w shoppingach, zapomniałam jak sie nazywa, nie było. Tzn szukałam audiobooków.

Dla mnie topowy jest ten, o którym wspominałem "To ja, Herr Stolz". Nie jest to typowy kryminał milicyjny (spółdzielnia pracy, małomiasteczkowy komisariat, itp.). To książka o gościu tropiącym oficera Gestapo. Rzecz się dzieje głównie na Pomorzu Zachodnim po wojnie.zbychowiec pisze:W związku z tym mam prośbę do Was: czy moglibyście mi podać jakieś rekomendacje na początek? Np. swój ulubiony kryminał z okresu PRL-u,

Brzmi fajnie i na allegro można kupić za złotówkę + przesyłka.PawelK pisze:Dla mnie topowy jest ten, o którym wspominałem "To ja, Herr Stolz". Nie jest to typowy kryminał milicyjny (spółdzielnia pracy, małomiasteczkowy komisariat, itp.). To książka o gościu tropiącym oficera Gestapo. Rzecz się dzieje głównie na Pomorzu Zachodnim po wojnie.

Bardzo interesujące!PawelK pisze:Dla mnie topowy jest ten, o którym wspominałem "To ja, Herr Stolz". Nie jest to typowy kryminał milicyjny (spółdzielnia pracy, małomiasteczkowy komisariat, itp.). To książka o gościu tropiącym oficera Gestapo. Rzecz się dzieje głównie na Pomorzu Zachodnim po wojnie.zbychowiec pisze:W związku z tym mam prośbę do Was: czy moglibyście mi podać jakieś rekomendacje na początek? Np. swój ulubiony kryminał z okresu PRL-u,

Ja myślę panno Moniko, że prędzej czy później i tak byś do nas trafiła. Pokrewne dusze przecież się przyciągają.panna Monika pisze: Nie wiem jak wyglądałoby moje życie gdyby nie MORD, bo pewnego dnia z ich strony "przerzuciło" mnie na nasze forum, o którego istnieniu wcześniej nie wiedziałam. Tak wiele zawdzięczam powieści milicyjnej...

A jakby się te dusze nie przyciągnęły na czas? Nie trafiłabym na zlot w Tumie, może nie zdecydowała się jechać na inny zlot? Aż się boję pomyśleć o tej alternatywnej wersji mojego życia. Raz jeszcze zachęcam do czytania powieści milicyjnejCzesio1 pisze:Ja myślę panno Moniko, że prędzej czy później i tak byś do nas trafiła. Pokrewne dusze przecież się przyciągają.panna Monika pisze: Nie wiem jak wyglądałoby moje życie gdyby nie MORD, bo pewnego dnia z ich strony "przerzuciło" mnie na nasze forum, o którego istnieniu wcześniej nie wiedziałam. Tak wiele zawdzięczam powieści milicyjnej...

Pojadę moryniowym Robertem, he, he, he...zbychowiec pisze:Myślę, że rokuje to dobrze dla mojej kryminalnej przyszłości.

Od zlotu w Moryniu minęło już trochę czasu, a ten osobnik pozostaje wciąż humorystycznym numerem jeden w moich zlotowych wspomnieniachjohny pisze: zbychowiec napisał/a:
Myślę, że rokuje to dobrze dla mojej kryminalnej przyszłości.
Pojadę moryniowym Robertem, he, he, he...
świetnie! Będzie od kogo pożyczyćzbychowiec pisze:Z ostatnich wieści: właśnie w weekend (dzięki pomocy johny'ego) stałem się szczęśliwym posiadaczem pełnej kolekcji (wszystkie 146 książeczek) "Ewa wzywa 07".

Na razie to ja zacznę czytać! Z przekazaniem zbychowcowi książeczek może być mały problem bo pudełko waży ca. 10 kg.Yvonne pisze:Daj znać, jak zaczniesz czytać, jak wrażenia z lektury.

Ja nic nie rozprowadzam. Za kuriera w niedzielę robiłem!Czesio1 pisze:Nic się nie chwaliłeś johny, że rozprowadzasz serię "Ewa wzywa 07"