No i to mi się podoba!Czesio1 pisze:U mnie mówisz i masz. Jako że zostałem wywołany do tablicy to zgłaszam się na ochotnika do następnego konkursu.
Postawa godna naśladowania

Lampka się zapaliła, tylko nie taYvonne pisze: A ja byłam przekonana, że dobór niektórych słów był tak dziwaczny, że zapali się wam lampka i zadacie sobie pytanie, dlaczego akurat rękawica od Kazi?
Mnie się cały konkurs podobał, ale wśród tych jedne zagadki bardziej niż inneMam nadzieję, że teraz już się Wam ta zagadka podoba

Konstrukcja zagadki bardzo ciekawa! Przypomniało mi to zaszyfrowaną informację w liście od Adama w moim ulubionym "Szatanie z VII klasy" Tam też musiał użyć dziwnych słów i tak układać zdania, żeby móc zaszyfrować komunikat! Brawo Yvonne i dla tych co to dostrzegli!Yvonne pisze:A ja byłam przekonana, że dobór niektórych słów był tak dziwaczny, że zapali się wam lampka i zadacie sobie pytanie, dlaczego akurat rękawica od Kazi? Dlaczego audi? Dlaczego tatar? itd. I tak krok po kroku wpadniecie na to, że są tam ukryte jakieś słowa.

Dziękuję, BarabaszuBarabasz pisze:Konstrukcja zagadki bardzo ciekawa! Przypomniało mi to zaszyfrowaną informację w liście od Adama w moim ulubionym "Szatanie z VII klasy" Tam też musiał użyć dziwnych słów i tak układać zdania, żeby móc zaszyfrować komunikat! Brawo Yvonne i dla tych co to dostrzegli!

To tak jak i ja. po pierwszej części szybkiej dałem sobie spokój!Barabasz pisze:Nie zdążyłem przeczytać ponownie książki na czas. I bałem się kompromitacji.
To tez dla mnie trochę problem, bo mój młodszy zuch własnie tatę upodobał sobie do codziennego usypiania.Barabasz pisze:Ponadto zauważyłem że część szybka była w godzinach czytania książeczek i usypiania moich zuchów więc ,miałbym bunt na pokładzie.

To żeby uniknąć w przyszłości buntu, następny konkurs zrobimy od godziny 21:30. I jak mawia codziennie od poniedziałku do czwartku Kuba Strzyczkowski OBECNOść OBOWI¡ZKOWA!!johny pisze:To tez dla mnie trochę problem, bo mój młodszy zuch własnie tatę upodobał sobie do codziennego usypiania.Barabasz pisze:Ponadto zauważyłem że część szybka była w godzinach czytania książeczek i usypiania moich zuchów więc ,miałbym bunt na pokładzie.

Jestem jak najbardziej za!Czesio1 pisze:To żeby uniknąć w przyszłości buntu, następny konkurs zrobimy od godziny 21:30

Jak to wytłumaczyłaś to wydaje się być takie oczywiste! Szukałam jakiegoś ukrytego przesłania w tekście.. Ech, a mogłam skoczyć na jakieś wyższe miejsce, gdyby udało mi się na to wpaść, może nawet prześcignęłabym Czesia...Yvonne pisze:Otóż w tekście, a dokładnie w śnie Billa Arizony pochowały się imiona, nazwiska i pseudonimy postaci ze "Złotej Rękawicy".
Należało je odszukać łącząc ze sobą końcówkę jednego wyrazu i dodając do tego początek wyrazu następnego.

JamenMysikrólik pisze: Tak było ustalone na początku, teraz i zawsze i na wieki wieków.