O wszystkim i o niczym

Dział poświęcony sprawom ogólnym dotyczącym wolnych dyskusji o wszystkim
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

PawelK pisze:HALO!!!!

Jeszcze jeden post OT i przenoszę wszystko w ciemną dziurę!!!! TO CO PISZECIE NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z INSPIRACJAMI NIESAMOWITEGO DWORU!!!!!
Paweł, tematy czasem się zazębiają., łatwo schodzi się z jednego na drugi. A zamiast wysyła w ciemną dziurę wystarczy w odpowiednie miejsce przerzucić co niniejszym zrobiłem. :-)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Post autor: johny »

Kolega Bigos bezdyskusyjnie mógłby wyglądać tak:

[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 038764.jpg medium=http://s12.postimg.org/a3eilby59/BRENT.jpg large=http://s12.postimg.org/a3eilby59/BRENT.jpg group=41895][/gimg]

:-D
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

johny pisze:Kolega Bigos bezdyskusyjnie mógłby wyglądać tak:

Obrazek

:-D
Hehehehe, tylko bez tych tatuaży johny :-D
Ostatnio zmieniony 04 lis 2016, 12:22 przez Czesio1, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: dokąd
Podziękował;: 143 razy
Otrzymał podziękowań: 119 razy

Post autor: VdL »

Czesio1 pisze:
PawelK pisze:HALO!!!!

Jeszcze jeden post OT i przenoszę wszystko w ciemną dziurę!!!! TO CO PISZECIE NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z INSPIRACJAMI NIESAMOWITEGO DWORU!!!!!
Paweł, tematy czasem się zazębiają., łatwo schodzi się z jednego na drugi. A zamiast wysyła w ciemną dziurę wystarczy w odpowiednie miejsce przerzucić co niniejszym zrobiłem. :-)
Nie mniej jednak powinniśmy trzymać się tematu i nie rozwijać go dalej.
Ostatnio zmieniony 04 lis 2016, 10:09 przez VdL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: harcerz
Podziękował;: 42 razy
Otrzymał podziękowań: 176 razy

Post autor: Mysikrólik »

UFO? Nie.
Jak pierwszy raz byłem na etapie samochodzików, to seria konczyła się na "Rekawicy". A teraz... hmm... mam opory czytając co niektórzy piszą o tym dziele.
Ale może...
Po prostu nie zrozumieli. Czasem tak bywa, że książka jest za trudna :-D
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 273 razy

Post autor: Yvonne »

Co taka cisza na forum?
Czesio, przygotowujesz już konkurs?
Z jakiej książki będzie? :-)
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Yvonne pisze:Co taka cisza na forum?
Właśnie się nad tym zastanawiam i mam dwie propozycje.
Templariusze z racji kolejnego zlotu lub Dwór z racji odpowiedniej pory. I chyba zsproponuje właśnie Dwór. Co wy na to?
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Czesio1 pisze:
Yvonne pisze:Co taka cisza na forum?
Właśnie się nad tym zastanawiam i mam dwie propozycje.
Templariusze z racji kolejnego zlotu lub Dwór z racji odpowiedniej pory. I chyba zsproponuje właśnie Dwór. Co wy na to?
Dwór ostatnio czytalim, także my na to jak na lato! :-D
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Lolo
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: Szafa gra!
Miejscowość: Łodziownia
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Lolo »

Przed chwilą obejrzałem jeden z filmów Louis'a de Funes 'a.
Miło było sobie przypomnieć pierwsze komedie, które się oglądało w dzieciństwie ( chociaż dalej jestem dzieckiem :-D ), ale w pewnym momencie zatrzymałem film, by pójść po coś do jedzenia.
No cóż film zatrzymałem w idealnym momencie :-D
Załączniki
a84e081ece0298735f1db20c51cdc15b-1.jpg
a84e081ece0298735f1db20c51cdc15b-1.jpg (24.34 KiB) Przejrzano 2560 razy
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

johny pisze: Dwór ostatnio czytalim, także my na to jak na lato! :-D
Bardzo mnie to cieszy i liczę, że skusisz się johny na przeczytanie jeszcze jednej części kanonu a mianowicie Zagadek Fromborka. Bo z tej własnie części zaproponujemy konkurs. Piszę "zaproponujemy" bowiem konkurs zorganizuję wspólnie ze zbychowcem. Będzie to konkurs w wersji szybko-wolnej, ja przygotuję pytania do części szybkiej a zbychowiec obmyśli zagadki wolne. Wstępnie planujemy ruszyć z konkursem już po nowym roku tak, żeby każdy miał czas na przeczytanie książki a organizatorzy na spokojne wymyślenie pytań i zagadek.
Jeżeli termin rozpoczęcia będzie dla was zbyt odległy i będziecie czuli niedosyt konkursowy w tym roku to dajcie znać, wtedy rozpoczniemy jeszcze w tym roku a zakończymy w przyszłym roku.
Awatar użytkownika
Milady
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: Bezludna Wyspa
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: Milady »

Czesio1 pisze:Wstępnie planujemy ruszyć z konkursem już po nowym roku
Dopiero? :-? :027:
Czesio1 pisze:to dajcie znać
Ja daję znać.
Lubimy towarzystwo, ale nie mo?emy znie?? ludzi ca?y czas ko?o siebie. Wi?c gdzie? si? gubimy, potem wracamy i znów znikamy w diab?y.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator

Uśmiałam się, Czesio, z Twojej pokrętnej taktyki :-)

Albo Templariusze albo Dwór, a w zasadzie to Zagadki Fromborka :-D
Tego jeszcze nie było!

Ale dla mnie bomba! Czekam z niecierpliwością :-)
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Yvonne pisze:Uśmiałam się, Czesio, z Twojej pokrętnej taktyki :-)

Albo Templariusze albo Dwór, a w zasadzie to Zagadki Fromborka :-D
Tego jeszcze nie było!

Ale dla mnie bomba! Czekam z niecierpliwością :-)
O Templariuszach pomyślimy bliżej zlotu albo nawet na zlocie. A Dwór na razie odłożyłem z obawy, żeby nas wszystkich johny nie zdystansował bo już zdążył przeczytać. :-D
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Milady pisze:
Czesio1 pisze:Wstępnie planujemy ruszyć z konkursem już po nowym roku
Dopiero? :-? :027:
Rozumiem Twoje rozczarowanie Milady bo już tyle czasu minęło od ostatniego konkursu w którym brałaś udział, a tu każą czekać ponad dwa miesiące, ale uzbrój się w cierpliwość. :-)
Ostatnio zmieniony 05 lis 2016, 13:40 przez Czesio1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Milady
Zlotowicz
Zlotowicz

Czesio1 pisze:wtedy rozpoczniemy jeszcze w tym roku a zakończymy w przyszłym roku.
Teraz dopiero doczytałam, że jeśli konkurs miałby rozpocząć się w tym roku to byłoby to na przełomie roku czyli rozumiem jakoś pomiędzy świętami, nowym rokiem i świętem Trzech Króli? To faktycznie może nie byłby najlepszy okres na konkurs bo penie niektórzy będą w rozjazdach itp.
Lubimy towarzystwo, ale nie mo?emy znie?? ludzi ca?y czas ko?o siebie. Wi?c gdzie? si? gubimy, potem wracamy i znów znikamy w diab?y.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Milady pisze:
Czesio1 pisze:wtedy rozpoczniemy jeszcze w tym roku a zakończymy w przyszłym roku.
Teraz dopiero doczytałam, że jeśli konkurs miałby rozpocząć się w tym roku to byłoby to na przełomie roku czyli rozumiem jakoś pomiędzy świętami, nowym rokiem i świętem Trzech Króli? To faktycznie może nie byłby najlepszy okres na konkurs bo penie niektórzy będą w rozjazdach itp.
Raczej nie byłby to okres pomiędzy świętami i Nowym Rokiem. Moglibyśmy rozegrać jakąś rundę/rundy około połowy grudnia a kolejne około 10 stycznia. Mówiąc krótko nie ma się co spinać z szybkim ukończeniem konkursu bo przecież nigdzie nam się nie spieszy. Do połowy listopada postaramy się określić termin konkursu.
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz

Wczoraj w Ozorkowie nad rzeczą ukazał mi się taki mandarnkowy widok. :-)
Załączniki
20161105_132116.jpg
20161105_132830.jpg
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

VdL pisze:W filmie "Akcja Brutus" powstałym wg scenariusza powieści "Worek Judaszów" Nienackiego jest tam mały wątek, bardziej odnośnik do Olbrachta Łaskiego . Agent UB podając się za naukowca szuka informacji o Dee i Kelleyu i informacji o Kryształowym zwierciadle.
Wspomniałeś VdL o "Worku judaszów" a ja taką oto wzmiankę znalazłem:
"Jak podała prasa zespół „Start" zamierza zrealizować film według książki jednego z redaktorów „Odgłosów” Zbigniew a Nienackiego. Powieść to nosi tytuł „Worek Judaszów” i opowiada o czasach w krótce po Wyzwoleniu, gdy na terenie naszego województwa, toczyła się zacięta w alka z podziemiem o utrzymanie jeszcze młodej wówczas Władzy Ludowej. Akcja powieści rozgrywa się w miasteczku R., które nie trudno rozszyfrować jako Radomsko. Prawie wszystkie szczegóły w powieści oparł autor na dokumentach."

źródło: Tygodnik łódzki "Odgłosy" Nr 10 (106) z 13 marca 1960r.

Fajnie tak pogrzebać w starych papierach i przenieść się w czasie do chwili gdy dany film dopiero był w planach. :-)
Ostatnio zmieniony 06 lis 2016, 16:27 przez Czesio1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Co za piękny poranek, co za piękny poranek! :-D
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
irycki
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: Pan Motocyklik
Miejscowość: Legionowo
Podziękował;: 169 razy
Otrzymał podziękowań: 201 razy

Post autor: irycki »

Grrrr..... :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.

Moje fotoszopki (aktualiz. 20.06.2024)
.
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Podziękował;: 80 razy
Otrzymał podziękowań: 610 razy

Post autor: TomaszK »

VdL pisze:Wczoraj w Ozorkowie nad rzeczą ukazał mi się taki mandarnkowy widok. :-)
Dopiero dzisiaj zobaczyłem to zdjęcie, jest niezwykłe. Mandarynki podobno pojawiają się u nas wyłącznie jako uciekinierzy z hodowli, dołączają wtedy do stad dzikich kaczek. W Wielkiej Brytanii utworzyły nawet rozmnażającą się populację. Nigdy w życiu nie widziałem mandarynki poza ogrodem zoologicznym.
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator

TomaszK pisze:Dopiero dzisiaj zobaczyłem to zdjęcie, jest niezwykłe. Mandarynki podobno pojawiają się u nas wyłącznie jako uciekinierzy z hodowli, dołączają wtedy do stad dzikich kaczek. W Wielkiej Brytanii utworzyły nawet rozmnażającą się populację. Nigdy w życiu nie widziałem mandarynki poza ogrodem zoologicznym.
A ja do dzisiaj byłam przekonana, że mandarynka to jedynie owoc. Mój ulubiony zresztą :-)
Ale cóż, zawsze byłam kiepska z biologii :-D
Awatar użytkownika
irycki
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: Pan Motocyklik
Miejscowość: Legionowo
Podziękował;: 169 razy
Otrzymał podziękowań: 201 razy

Post autor: irycki »

Yvonne pisze:A ja do dzisiaj byłam przekonana, że mandarynka to jedynie owoc.
Ja też :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.

Moje fotoszopki (aktualiz. 20.06.2024)
.
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz

Yvonne pisze:
TomaszK pisze:Dopiero dzisiaj zobaczyłem to zdjęcie, jest niezwykłe. Mandarynki podobno pojawiają się u nas wyłącznie jako uciekinierzy z hodowli, dołączają wtedy do stad dzikich kaczek. W Wielkiej Brytanii utworzyły nawet rozmnażającą się populację. Nigdy w życiu nie widziałem mandarynki poza ogrodem zoologicznym.
A ja do dzisiaj byłam przekonana, że mandarynka to jedynie owoc. Mój ulubiony zresztą :-)
Ale cóż, zawsze byłam kiepska z biologii :-D
Podana na ciepło z mandarynkami albo brzoskwiniami z jakimś fajnym nadzieniem, też pysznie. :-D
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz

TomaszK pisze:
VdL pisze:Wczoraj w Ozorkowie nad rzeczą ukazał mi się taki mandarnkowy widok. :-)
Dopiero dzisiaj zobaczyłem to zdjęcie, jest niezwykłe. Mandarynki podobno pojawiają się u nas wyłącznie jako uciekinierzy z hodowli, dołączają wtedy do stad dzikich kaczek. W Wielkiej Brytanii utworzyły nawet rozmnażającą się populację. Nigdy w życiu nie widziałem mandarynki poza ogrodem zoologicznym.
W tamtym roku widziałem wtedy jedną, teraz było 5 i chyba 2 samiczki biało-beżowe. Rozmawiałem z jaką panią, która je karmiła i potwierdziła, że uciekła z hodowli.
Awatar użytkownika
Milady
Zlotowicz
Zlotowicz

Takie mandarynki pływają też na stawach w parku na Zdrowiu w Łodzi. Może uciekły z zoo, bo to blisko. :-D

TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Podziękował;: 80 razy
Otrzymał podziękowań: 610 razy

Post autor: TomaszK »

Byliby chętni na spontaniczny zlot w Kościelisku w długi weekend styczniowy ? Chodzi o święto Trzech Króli, piątek - sobota - niedziela.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

TomaszK pisze:Byliby chętni na spontaniczny zlot w Kościelisku w długi weekend styczniowy ? Chodzi o święto Trzech Króli, piątek - sobota - niedziela.
Ja chętny jestem jak najbardziej tylko nie wiem czy czas a właściwie praca czy pozwoli. :564:
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator

TomaszK pisze:Byliby chętni na spontaniczny zlot w Kościelisku w długi weekend styczniowy ? Chodzi o święto Trzech Króli, piątek - sobota - niedziela.
Pewnie, że by byli! My wstępnie tak :-)
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

No masz!!! Chętni są! :-)
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum ogólne”