... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
TomaszK pisze:Jak mogłem napisać, że ze sprzedania 15 butelek może byc 16 zł
Omsknął Ci się paluch i tyle, uznać to!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Kynokephalos pisze:Mam reklamację do pytania o imię matki Poldka, moim zdaniem odpowiedź "Benia" może być uznana, za chwilę uzasadnię.
Właśnie miałem pewne obiekcje co do tego pytania. Ale jako że miałem u siebie odpowiedź "Barbara" to taką uznałem. Jeśli jednak była również Benia to zweryfikuję werdykt.
TomaszK pisze:Jak mogłem napisać, że ze sprzedania 15 butelek może byc 16 zł
Omsknął Ci się paluch i tyle, uznać to!
E nie... To był strzał, jeden z wielu.
szczał
volenti non fit iniuria!
Scena w Wałczu: Mrugnęła do mnie porozumiewawczo - Nie powiedziałam, bo mam dużo ważniejszą wiadomość. Wyobraź sobie, mama telefonowała
Chodzi najwyraźniej o mamę Poldka, potem Ciocia Ula mówi do Dudusia: — Ty lepiej cicho siedź. Rozmawiałam również z twoją mamą.
A potem, podczas "coming outu" Cioci Uli na jachcie: — A jak to ciocia zrobiła — zapytał Janusz — że ciocia Benia dzwoniła do cioci w Wałczu?
Uznałem to za pomyłkę autora i korekty, ale z formalnego punktu widzenia powinno się uznać. Możliwe, że siostry miały podobne imiona (Barbara i, na przykład, Bogusława) i na obie mawiało się "Benia".
Scena w Wałczu: Mrugnęła do mnie porozumiewawczo - Nie powiedziałam, bo mam dużo ważniejszą wiadomość. Wyobraź sobie, mama telefonowała
Chodzi najwyraźniej o mamę Poldka, potem Ciocia Ula mówi do Dudusia: — Ty lepiej cicho siedź. Rozmawiałam również z twoją mamą.
A potem, podczas "coming outu" Cioci Uli na jachcie: — A jak to ciocia zrobiła — zapytał Janusz — że ciocia Benia dzwoniła do cioci w Wałczu?
Uznałem to za pomyłkę autora i korekty, ale z formalnego punktu widzenia powinno się uznać. Możliwe, że siostry miały podobne imiona (Barbara i, na przykład, Bogusława) i na obie mawiało się "Benia".
Pozdrawiam,
Kynokephalos
Proponuję przyznać bonusy w wysokości 1 pkt. za to pytanie za odpowiedź "Benia" dla TomaszKa i misii
Jak to mawiał ślepy dżokej na Wielkiej Pardubickiej, nie widzę przeszkód!
volenti non fit iniuria!
Pozdrawiam,
Kynokephalos
Proponuję przyznać bonusy w wysokości 1 pkt. za to pytanie za odpowiedź "Benia" dla TomaszKa i misii
super
"Prawda leży pośrodku - może dlatego wszystkim zawadza" - Arystoteles
Najgorsze miejsce dla sportowca... Ale z drugiej strony patrząc na przygotowania do startu to...
volenti non fit iniuria!
johny pisze:Najgorsze miejsce dla sportowca... Ale z drugiej strony patrząc na przygotowania do startu to...
Jakby nasi piłkarze zajęli takie miejsce na Mistrzostwach świata to bylibyśmy wniebowzięci johny
Na razie to oni mogą zdobyć 4. miejsce ... ale w grupie...
volenti non fit iniuria!
johny pisze:Najgorsze miejsce dla sportowca... Ale z drugiej strony patrząc na przygotowania do startu to...
Czy jesteś tak przygotowany jak nasi piłkarze na jutrzejszy mecz?
johny - audiobook włączasz pomiędzy wizytami klientów i w każdej wolnej chwili i będzie na drugi raz lepiej
"Prawda leży pośrodku - może dlatego wszystkim zawadza" - Arystoteles