Ale Tomasz nie miał szamyKrwawa Mary pisze:Czesio1, dobra tylko zostawcie szame
XII Zlot Forowy - majówka 2017
- irycki
- Zlotowicz

- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 169 razy
- Otrzymał podziękowań: 201 razy
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 20.06.2024)
.
- Krwawa Mary
- Zlotowicz

- Tytuł: Seta Żyleta
- Miejscowość: Chełm / Lublin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Jeżeli się zdecydujesz seth to daj znać czy lecisz z nami do Malborka.zbychowiec pisze:Można. W sprawie szczegółów napiszę do Ciebie prywatną wiadomość.seth_22 pisze:Czy można się jeszcze dopisać do listy?
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
-
seth_22
- Forowy Badacz Naukowy

- Miejscowość: Dolny Śląsk
- Podziękował;: 60 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
johny, nie wyobrażam sobie tego zlotu bez Malborka, nie tylko ze względu na Templariuszy. Krzyżacy to mój konik, za ich sprawą studiowałem historię 
Ostatnio zmieniony 10 mar 2017, 19:46 przez seth_22, łącznie zmieniany 3 razy.
- johny
- Moderator

To dopisuję Cię do listy.seth_22 pisze:johny, nie wyobrażam sobie tego zlotu bez Malborka, nie tylko ze względu na Templariuszy. Krzyżacy to mój konik, dla których studiowałem historię
johny - 4 os.
Yvonne - 4 os.
TomaszK - 1 os.
Krwawa Mary - 1 os.
Czesio1 - 4 os.
Mysikrólik - 4 os.
Hanka - 1 os.
irycki - 2 os.
Eksplorator 63 - 1 os.
seth_22 - 1 os.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- johny
- Moderator

johny - 4 os.
Yvonne - 4 os.
TomaszK - 1 os.
Krwawa Mary - 1 os.
Czesio1 - 4 os.
Mysikrólik - 4 os.
Hanka - 1 os.
irycki - 2 os.
Eksplorator 63 - 1 os.
seth_22 - 1 os.
TomaszL - 1 os.
Yvonne - 4 os.
TomaszK - 1 os.
Krwawa Mary - 1 os.
Czesio1 - 4 os.
Mysikrólik - 4 os.
Hanka - 1 os.
irycki - 2 os.
Eksplorator 63 - 1 os.
seth_22 - 1 os.
TomaszL - 1 os.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 610 razy
Z myślą o majowym zlocie, robiłem wczoraj krupnik.

40% miód miał wzięcie w Kościelisku przy 20-stopniowym mrozie, ale jak pamiętam na pierwszym zlocie w Radzyniu temperatura zbliżała się do zera, pomimo, że to był czerwiec. Będzie na rozgrzewkę. A na święta Wielkanocne jadę do Kościeliska, więc kupię oscypki. To będzie taki wątek regionalny.

40% miód miał wzięcie w Kościelisku przy 20-stopniowym mrozie, ale jak pamiętam na pierwszym zlocie w Radzyniu temperatura zbliżała się do zera, pomimo, że to był czerwiec. Będzie na rozgrzewkę. A na święta Wielkanocne jadę do Kościeliska, więc kupię oscypki. To będzie taki wątek regionalny.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez TomaszK, łącznie zmieniany 2 razy.
- johny
- Moderator

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

Oczywiście razem z Johnym pragniemy zaznaczyć, że zarówno krupnik jak i Dar Puszczy, to napoje bezalkoholowe.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2017, 22:14 przez TomaszK, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krwawa Mary
- Zlotowicz

- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
- Krwawa Mary
- Zlotowicz

- Eksplorator63
- Zlotowicz

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- johny
- Moderator

Tym razem to Duch puszczy. Nie przyjrzałeś się Tomaszku etykiecie!TomaszK pisze:Oczywiście razem z Johnym pragniemy zaznaczyć, że zarówno krupnik jak i Dar Puszczy, to napoje bezalkoholowe.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Wy tu gadu gadu o trunkach a ja mam garść szczegółów na temat planu zlotu a dokładniej wizyty na zamku w Radzyniu Chełmińskim.
Według planu Zamek w Radzyniu Chełmińskim odwiedzamy w sobotę 29 kwietnia 2017r.
Rozmawiałem z panią Kustosz zamku i propozycja na ten dzień jest taka:
1) Przyjazd na zamek na godz. 11:00 (może być wcześniej jeśli damy radę wyjechać wcześniej z bazy noclegowej).
2) Zwiedzanie Zamku od 11:00 do około 12:30
3) Obiad na zamku około 13:00. Tu mamy dwie propozycje zamówienia obiadu od firm z którymi współpracuje zamek: firma cateringowa z Grudziądza, bądź Koło Gospodyń Wiejskich. W pierwszym przypadku musielibyśmy wybrać jakieś danie z trzech proponowanych, koszt to 15 zł. Szczegółów z drugiej nie znam, ale jak będę miał jakieś informacje to podzielę się z Wami.
4) Około godz. 14:00 zaczynamy część artystyczną zlotu. Staramy się aby nasz zlot uświetnił swoją obecnością gość specjalny, ale ponieważ rozmowy są w toku to na razie nei zdradzam szczegółów.
W części artystycznej przewidziane są takie atrakcje jak: "szczelanie" z hakownicy, "szczelanie" (czy jak kto woli nauka "szczelania") z łuku, nauka tańca (johny powinien wiedzieć jaki to rodzaj tańca), gra przygodowo-terenowa na zamku, ognisko lub grill z pieczeniem kiełbasek, kaszanek, szaszłyków i innych specjałów, degustacja trunków bezalkoholowych takich jak krupnik TomaszKa, "Duch Puszczy" johny'ego, coś domowego Krwawej Mary i inne.
Przy ognisku jak sądzę nie zabraknie śpiewów piosenek ze śpiewnika, który przygotowuje Yvonne. A może również zorganizujemy jakiś konkursik na zamku?
Liczę również, że odegramy kilka scen książkowo-serialowych na zamku.
Przewidziane są też atrakcje dla dzieci na zamkowym dziedzińcu.
Przewidziana jest również projekcja w zamkowej piwnicy bądź w zamkowej komnacie jakiegoś filmu, myślę, że serial "Samochodzik i Templariusze" to idealna pozycja.
Dla chętnych jest możliwość noclegu w zamkowych piwnicach. Warunki są hardcore'owe, ale skoro daliśmy radę nocować pod namiotem w deszczu na środku śniardw to chyba nie straszne nam zamkowe lochy? Trzeba zabrać ciepłe ubranie, koce, karimaty, śpiworki, materace i co tam jeszcze kto potrzebuje. Wrażenia pozostają na długo o czym najlepiej wiedzą ci z nas, którzy nocowali tam pięć lat temu.
Dla chętnych jeszcze przed ułożeniem się w objęcia Morfeusza nocne (tak około północy) zwiedzanie Zamku przy użyciu latarek. Pięknie prezentuje się Radzyń Chełmiński nocą widziany z wież zamkowych.
Proponowany koszt powyższych atrakcji to 30 zł. od osoby. Mamy obietnicę zniżek dla dzieciaków.
To na razie luźna propozycja, co Wy na to?
Przy okazji zapytam, kto jest chętny na nocleg w zamkowych lochach?
Według planu Zamek w Radzyniu Chełmińskim odwiedzamy w sobotę 29 kwietnia 2017r.
Rozmawiałem z panią Kustosz zamku i propozycja na ten dzień jest taka:
1) Przyjazd na zamek na godz. 11:00 (może być wcześniej jeśli damy radę wyjechać wcześniej z bazy noclegowej).
2) Zwiedzanie Zamku od 11:00 do około 12:30
3) Obiad na zamku około 13:00. Tu mamy dwie propozycje zamówienia obiadu od firm z którymi współpracuje zamek: firma cateringowa z Grudziądza, bądź Koło Gospodyń Wiejskich. W pierwszym przypadku musielibyśmy wybrać jakieś danie z trzech proponowanych, koszt to 15 zł. Szczegółów z drugiej nie znam, ale jak będę miał jakieś informacje to podzielę się z Wami.
4) Około godz. 14:00 zaczynamy część artystyczną zlotu. Staramy się aby nasz zlot uświetnił swoją obecnością gość specjalny, ale ponieważ rozmowy są w toku to na razie nei zdradzam szczegółów.
W części artystycznej przewidziane są takie atrakcje jak: "szczelanie" z hakownicy, "szczelanie" (czy jak kto woli nauka "szczelania") z łuku, nauka tańca (johny powinien wiedzieć jaki to rodzaj tańca), gra przygodowo-terenowa na zamku, ognisko lub grill z pieczeniem kiełbasek, kaszanek, szaszłyków i innych specjałów, degustacja trunków bezalkoholowych takich jak krupnik TomaszKa, "Duch Puszczy" johny'ego, coś domowego Krwawej Mary i inne.
Przy ognisku jak sądzę nie zabraknie śpiewów piosenek ze śpiewnika, który przygotowuje Yvonne. A może również zorganizujemy jakiś konkursik na zamku?
Liczę również, że odegramy kilka scen książkowo-serialowych na zamku.
Przewidziane są też atrakcje dla dzieci na zamkowym dziedzińcu.
Przewidziana jest również projekcja w zamkowej piwnicy bądź w zamkowej komnacie jakiegoś filmu, myślę, że serial "Samochodzik i Templariusze" to idealna pozycja.
Dla chętnych jest możliwość noclegu w zamkowych piwnicach. Warunki są hardcore'owe, ale skoro daliśmy radę nocować pod namiotem w deszczu na środku śniardw to chyba nie straszne nam zamkowe lochy? Trzeba zabrać ciepłe ubranie, koce, karimaty, śpiworki, materace i co tam jeszcze kto potrzebuje. Wrażenia pozostają na długo o czym najlepiej wiedzą ci z nas, którzy nocowali tam pięć lat temu.
Dla chętnych jeszcze przed ułożeniem się w objęcia Morfeusza nocne (tak około północy) zwiedzanie Zamku przy użyciu latarek. Pięknie prezentuje się Radzyń Chełmiński nocą widziany z wież zamkowych.
Proponowany koszt powyższych atrakcji to 30 zł. od osoby. Mamy obietnicę zniżek dla dzieciaków.
To na razie luźna propozycja, co Wy na to?
Przy okazji zapytam, kto jest chętny na nocleg w zamkowych lochach?
Ostatnio zmieniony 17 mar 2017, 11:12 przez Czesio1, łącznie zmieniany 2 razy.
- Czesio1
- Administrator

Dziś na Canal+ Discovery był maraton kilku odcinków serii Polska Filmowa. W jednym z nich był Radzyń Chełmiński. Ewa Szykulska wspominała serial Samochodzik i Templariusze. Fajnie było znowu zobaczyć to magiczne miejsce. Bardzo się cieszę na samą myśl że już niedługo znowu zawitamy w gościnne progi tego zamku.
- Czesio1
- Administrator

Pierwszym razem spaliśmy na ustawionych rzędach krzeseł. Nie wiem czy teraz też byłaby taka możliwość. Pani Kustosz wspomniała póki co tylko o tym, że warunki noclegowe będą hardcore'owe, że potrzebne są materace, śpiwory, koce itp.Milady pisze:Czesio1, a jak ma wyglądać kwestia tego noclegu na zamku? To będzie na takiej samej zasadzie jak kiedyś? Czy można wziąć udział w nocnym zwiedzaniu bez ewentualnego noclegu na zamku?
Hmmmm, nocne zwiedzanie bez noclegu raczej odpada bo niby jak chciałabyś się wydostać z zamku po północy?
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

A może i zmienię zdanie ? Ale ostrzegam, że chrapię, będę musiał spać w innej piwnicy, albo przynajmniej za załomem muru. No i wygodny jestem, karimata mi nie wystarczy, będę musiał wziąć materac.Czesio1 pisze:TomaszKu, liczę że do zlotu zmienisz zdanie. Bo znowu będziesz żałował jak noclegu na Czarcim Ostrowie.TomaszK pisze:Super ! Ale spać na zamku raczej nie będę.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2017, 08:54 przez TomaszK, łącznie zmieniany 1 raz.
- Czesio1
- Administrator

TomaszKu, ja też chrapię, to się jakoś zrównoważy. Damy radę! Super, że będziesz z nami!TomaszK pisze: A może i zmienię zdanie ? Ale ostrzegam, że chrapię, będę musiał spać w innej piwnicy, albo przynajmniej za załomem muru. No i wygodny jestem, karimata mi nie wystarczy, będę musiał wziąć materac.
Bo kto to widział po nocy wracać z Radzynia Chełmińskiego do bazy?