08 - W pogoni za Dukatem Łokietka - wątek konkursowy
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 610 razy
Yvonne, jak będziesz w Krakowie, idziemy do muzeum Czapskiego. Dukat Łokietka ma tam osobną gablotę, podobnie jak studukatówka Zygmunta III Wazy bita w Bydgoszczy, złota moneta wielkości spodka od herbaty. Jest też brakteat Jaksy.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2017, 22:15 przez TomaszK, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krwawa Mary
- Zlotowicz

- Tytuł: Seta Żyleta
- Miejscowość: Chełm / Lublin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- irycki
- Zlotowicz

- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 169 razy
- Otrzymał podziękowań: 201 razy
I ja dziękuję 
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 20.06.2024)
.
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Za kilka minut zaczynamy trzecią, przedostatnią już, konkursową rundę.
Mieliśmy modyfikację regulaminu w środę z racji Dnia Kobiet, będziemy mieli zmianę również dziś. Wprawdzie nasze Gracje chyba o nas zapomniały ale internetowy kalendarz pamięta, że dziś jest święto 40 Męczenników, czyli Dzień Mężczyzn.
Z tej okazji w dzisiejszym konkursie każdy Pan, który udzieli prawidłowej odpowiedzi na pytanie w wyznaczonym czasie otrzyma 1 punkcik bonusowy bez względu na to, która w kolejności będzie jego odpowiedź.
Mieliśmy modyfikację regulaminu w środę z racji Dnia Kobiet, będziemy mieli zmianę również dziś. Wprawdzie nasze Gracje chyba o nas zapomniały ale internetowy kalendarz pamięta, że dziś jest święto 40 Męczenników, czyli Dzień Mężczyzn.
Z tej okazji w dzisiejszym konkursie każdy Pan, który udzieli prawidłowej odpowiedzi na pytanie w wyznaczonym czasie otrzyma 1 punkcik bonusowy bez względu na to, która w kolejności będzie jego odpowiedź.
- misia
- Zlotowicz

- Miejscowość: miasto Łódź
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Sprawiedliwość musi byćCzesio1 pisze:Za kilka minut zaczynamy trzecią, przedostatnią już, konkursową rundę.
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Dokładnie takmisia pisze:Sprawiedliwość musi byćCzesio1 pisze:Za kilka minut zaczynamy trzecią, przedostatnią już, konkursową rundę.
Tylko coś mało dziś Panów na forum.
- irycki
- Zlotowicz

- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 169 razy
- Otrzymał podziękowań: 201 razy
Ja się już czaję cichutko 
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 20.06.2024)
.
- Krwawa Mary
- Zlotowicz

- Tytuł: Seta Żyleta
- Miejscowość: Chełm / Lublin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0