Niestety Mary, relację z Lublina tak super napisałaś że chcemy również kilka słów ze zlotu. Poza tym musisz trochę mnie wspomóc, bo zawsze tylko ja z lubelskiego regionu pisałem relacje zlotowe.Krwawa Mary pisze:TomaszK, ja moge ci swoja relacje oddac do napisania bardzo chetnie !
XII Zlot Forowy - majówka 2017
- templariusz72
- Zlotowicz

- Tytuł: opis w budowie :)
- Miejscowość: Solec Kujawski
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Templariuszu72, ja już mam dla Ciebie przygotowany fragment do napisania. Słówko w tej sprawie już napisałeś, więc jak to rozwiniesz to na pewno wyjdą super wspomnienia.templariusz72 pisze:A ja swoja Yvonne
Jeszcze nad tym myślę, dam znać jak coś wymyślę.PiTT pisze:Hmm, a co mi przypada?
Nie, trzeba tylko napisać sam tekst relacji. Zdjęcia wybiorę i wkleję w odpowiednie miejsca.PiTT pisze: Zerknąłem na jedną z poprzednich relacji - (X zlot) - zdjęcia trzeba osadzić w jakimś zewnętrznym serwisie, tak?
- irycki
- Zlotowicz

- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 169 razy
- Otrzymał podziękowań: 201 razy
Ja jeszcze chciałem dołączyć się do ogólnych podziękowań.
Bardzo zatem dziękuję:
- Wszystkim Zlotowiczom za to, że byliście i mogłem Was zobaczyć lub poznać.
- Organizatorom za organizację
- Czesiowi za cierpliwość względem mojego ciągłego zmieniania planów: przyjadę - przyjadę później - przyjadę jeszcze później - nie przyjadę - a w rezultacie przyjechałem
. BTW - byłem przekonany, że wysłałem rano w poniedziałek Czesiowi SMS-a że jednak jadę, ale już w Łasinie zorientowałem się, że SMS-a owszem, napisałem, ale zabrakło ostatniego kliknięcia :shock:
- Yvonne za wspaniały konkurs, w którym nasza banda... pardon, Załoga Tomasza zajęła zaszczytne ostatnie miejsce
. Ciekawe, że znaliśmy odpowiedzi na większość pytań - poza naszymi 
- Milady za świetne przedstawienie. Żałuję że nie wziąłem udziału, ale bez pingli do czytania to ja tylko widziałem, że na tej karteczce jest coś wydrukowane
. BTW, czy ktoś ma treść sztuki w formie elektronicznej i bylby skłonny się podzielić? <oczka koteczka>
- Barabaszowi z rodziną za przyjęcie mnie pod dach.
- Mysikrólikowi za poranną jajcownicę.
- Oldmalarzowi za akompaniamenty.
Bardzo zatem dziękuję:
- Wszystkim Zlotowiczom za to, że byliście i mogłem Was zobaczyć lub poznać.
- Organizatorom za organizację
- Czesiowi za cierpliwość względem mojego ciągłego zmieniania planów: przyjadę - przyjadę później - przyjadę jeszcze później - nie przyjadę - a w rezultacie przyjechałem
- Yvonne za wspaniały konkurs, w którym nasza banda... pardon, Załoga Tomasza zajęła zaszczytne ostatnie miejsce
- Milady za świetne przedstawienie. Żałuję że nie wziąłem udziału, ale bez pingli do czytania to ja tylko widziałem, że na tej karteczce jest coś wydrukowane
- Barabaszowi z rodziną za przyjęcie mnie pod dach.
- Mysikrólikowi za poranną jajcownicę.
- Oldmalarzowi za akompaniamenty.
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 20.06.2024)
.
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Jeszcze taką wersję hymnu zarejestrowałem:
Hymn forowy pan.samochodzik.org.pl
słowa: irycki
muzyka: oldmalarz
wykonanie: uczestnicy XII Forowego Zlotu Templariuszowego
Kortumowo 2017
Hymn forowy pan.samochodzik.org.pl
słowa: irycki
muzyka: oldmalarz
wykonanie: uczestnicy XII Forowego Zlotu Templariuszowego
Kortumowo 2017
Ostatnio zmieniony 04 lip 2018, 15:46 przez Czesio1, łącznie zmieniany 1 raz.
- templariusz72
- Zlotowicz

- Tytuł: opis w budowie :)
- Miejscowość: Solec Kujawski
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Rozmowa o zlocie w TV TOYA Łódź
Uwaga, uwaga!!!
17.05 będzie w TV TOYA Łódź emisja programu TV, w którym mieliśmy zaszczyt gościć z vdl-em i panem Michałem Szewczykiem. Rozmowa dotyczyła oczywiście zlotu i naszego forum.
Dla ludzi z poza Łodzi program będzie dostępny następnego dnia pod tym linkiem:
http://tvtoya.pl/catchuptv/show/toya_lajf
Sam to obejrzę dopiero we czwartek bo w środę czekają mnie derby Łodzi
17.05 będzie w TV TOYA Łódź emisja programu TV, w którym mieliśmy zaszczyt gościć z vdl-em i panem Michałem Szewczykiem. Rozmowa dotyczyła oczywiście zlotu i naszego forum.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2018, 15:47 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- panna Monika
- Zlotowicz

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 87 razy
- Krwawa Mary
- Zlotowicz

- Tytuł: Seta Żyleta
- Miejscowość: Chełm / Lublin
Tadam: przesylam moje zdjecia ktore porobilam - powinny byc wszystkie lacznie z przedmajowka
https://wetransfer.com/downloads/78786f86bdaa3ae83ac472bc49a917b120170505132414/898dc50315f6b48c809217e9c0d19f1720170505132414/6ff557?utm_campaign=WT_email_tracking&utm_content=general&utm_medium=download_button&utm_source=notify_recipient_email
JEDEN HACZYK! sciagniejcie je jak najszybciej bo 12 maja ich juz nie bedzie niestety
https://wetransfer.com/downloads/78786f86bdaa3ae83ac472bc49a917b120170505132414/898dc50315f6b48c809217e9c0d19f1720170505132414/6ff557?utm_campaign=WT_email_tracking&utm_content=general&utm_medium=download_button&utm_source=notify_recipient_email
JEDEN HACZYK! sciagniejcie je jak najszybciej bo 12 maja ich juz nie bedzie niestety
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Krwawa Mary, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krwawa Mary
- Zlotowicz

- Tytuł: Seta Żyleta
- Miejscowość: Chełm / Lublin
- VdL
- Zlotowicz

- Miejscowość: dokąd
- Podziękował;: 143 razy
- Otrzymał podziękowań: 119 razy
Re: Rozmowa o zlocie w TV TOYA Łódź
Potem już tylko bylismy piękni.johny pisze:Uwaga, uwaga!!!
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Cały czas rodzą się nowe refleksje w związku z minionym zlotem.
Otóż uświadomiłam sobie dzisiaj, że zapomniałam komuś podziękować.
Niniejszym to czynię:
Chciałam podziękować mojemu koledze, Vitrasowi, za to, że swoją obecnością urozmaicił nasz zlot. Za to, że choć na chwilę oderwał się od swojej pracy (a wierzcie mi, nieczęsto się to zdarza) i postanowił spędzić z nami te kilka dni. Trzy noce na zlocie to chyba jego rekord, a to oznacza, że było mu z nami naprawdę dobrze
Otóż uświadomiłam sobie dzisiaj, że zapomniałam komuś podziękować.
Niniejszym to czynię:
Chciałam podziękować mojemu koledze, Vitrasowi, za to, że swoją obecnością urozmaicił nasz zlot. Za to, że choć na chwilę oderwał się od swojej pracy (a wierzcie mi, nieczęsto się to zdarza) i postanowił spędzić z nami te kilka dni. Trzy noce na zlocie to chyba jego rekord, a to oznacza, że było mu z nami naprawdę dobrze
- Yvonne
- Moderator

- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Niesamowite!Czesio1 pisze:A do mnie w dniu wczorajszym dotarła pierwsza część relacji!
Jeszcze w dniu zlotowym! To kolejny zlotowy rekord!
A wiesz, że ostatniego wieczoru stwierdziliśmy, że można by założyć na forum wątek "Forowe rekordy"?
I doszłam do wniosku, że śmiało mogłabym się wpisać jako osoba, która najdłużej organizuje zlot. Nad Loarą
- Eksplorator63
- Zlotowicz

- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- VdL
- Zlotowicz

Refleksja pozlotowa
Nie wiem jak wy, ale ja ten zlot odebrałem jako przełomowy. Ze względu na dużą liczbę forowiczów i ich osób towarzyszących nie związanych z tematyką zlotową, jak również dzieci w różnym wieku.
Można by go nawet określić jako zlot rodzinny.
Tym bardziej, że TomaszeK ma już plan zabrania wnuka. Z czego osobiście się cieszę. Moim zdaniem idziemy w dobrym kierunku.
Myślę, że jest to dobry moment na zastanowienie się nad formułą zlotu. Powinniśmy wprowadzić w większy uniwesalizm. Zwrócie uwagę, że wspominając zloty , poza atrakcjami programowymi, najczęściej wspomina się integrację i biesiady. Wtedy powstają w naszych głowach różne ciekawe pomysły. Tego mi brakowało na pierwszych zlotach.
Zgodzę się ze słowami Iryckiego, że fajnie jest zwiedzać i odkrywać nowe miejsca, ale najważniesze to się spotkać i pogadać przy ognisku.
Można by go nawet określić jako zlot rodzinny.
Tym bardziej, że TomaszeK ma już plan zabrania wnuka. Z czego osobiście się cieszę. Moim zdaniem idziemy w dobrym kierunku.
Myślę, że jest to dobry moment na zastanowienie się nad formułą zlotu. Powinniśmy wprowadzić w większy uniwesalizm. Zwrócie uwagę, że wspominając zloty , poza atrakcjami programowymi, najczęściej wspomina się integrację i biesiady. Wtedy powstają w naszych głowach różne ciekawe pomysły. Tego mi brakowało na pierwszych zlotach.
Zgodzę się ze słowami Iryckiego, że fajnie jest zwiedzać i odkrywać nowe miejsca, ale najważniesze to się spotkać i pogadać przy ognisku.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2017, 14:47 przez VdL, łącznie zmieniany 3 razy.
- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 334 razy
- Otrzymał podziękowań: 242 razy
- Kontakt:
Myślę, że formalizowanie czegoś co działa nie jest rozsądne. Formuła powinna być odpowiednia do miejsca, tematu i osób, które zlatują. W przeciwnym przypadku dojdziemy do paranoi dyskutowania czy coś już było zlotem czy tylko spotkaniem, później zaczniemy przydzielać lepsze lub gorsze dystynkcje, tak żeby ci, którzy byli częściej, dłużej albo bardziej zaangażowani czuli się lepsiejsi i bardziej dumni niż maluczcy, którzy są pierwszy raz lub po prostu nie mają zdolności organizacyjnych ale spotkanie się z ludźmi jest dla nich atrakcyjne. Sądzę, że całą zaletą obecnej formuły czyli braku formuły jest to, że każdy może uczestniczyć i nie musi się czuć gorszy tylko dlatego, że nie angażuje się w 'produkcję'.VdL pisze:Myślę, że jest to dobry moment na zastanowienie się nad forułą zlotu.
Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
- PawelK
- Moderator

- Kontakt:
To właśnie co napisałeś to jest formalizowanie.zbychowiec pisze:Przykładowo moglibyśmy mieć jeden w roku zlot 'ogólnoprzygodowy' (w końcu nasze forum nazywa się "Z Przygodą na Ty") a drugi ściślej 'samochodzikowy'.
Nie napisałem tego, że Vd: to proponował. Napisałem, że kolejnym krokiem przy próbach formalizacji zazwyczaj jest próba "kastowania" uczestników.zbychowiec pisze:VdL również nie proponował wprowadzania żadnych rozróżnień między zlotowiczami.
Co jest "samochodzikowego" w Kościelisku oprócz uczestników?zbychowiec pisze:Nie zgadzam się ze zdaniem, że obecnie nie ma formuły. Ona jest bardzo silnie obecna: na przykład musi być 'samochodzikowo'.
To może dyskutujmy nad pomysłami a nie formułą?zbychowiec pisze:omysłów jest mnóstwo a intencją VdLa jest zachęcenie forowiczów do ich zgłaszania i dyskutowania.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2017, 13:56 przez PawelK, łącznie zmieniany 1 raz.
- VdL
- Zlotowicz

Pawle, tylko z tym jednym zdaniem mogę się zgodzić. Pozostała część nawet mi nie przyszły do głowy.PawelK pisze:Formuła powinna być odpowiednia do miejsca, tematu i osób, które zlatują.VdL pisze:Myślę, że jest to dobry moment na zastanowienie się nad forułą zlotu.
Tak jak w tytule to tylko moje spostrzeżenia pozlotowe.
Zbychowiec w zasadzie odpowiednio uargumentował moje myśli.
- VdL
- Zlotowicz

Właśnie chodziło mi o coś zupełnie przeciwnego.PawelK pisze:Nie napisałem tego, że Vd: to proponował. Napisałem, że kolejnym krokiem przy próbach formalizacji zazwyczaj jest próba "kastowania" uczestników.zbychowiec pisze:VdL również nie proponował wprowadzania żadnych rozróżnień między zlotowiczami.
Kościelisko i ostatni zlot pokazał, że każdy uczestnik zlotu może się dobrze bawić.
A jeżeli chodzi o formułę, chodziło mi o to aby nie być na zlocie sfokusowanym tylko na samochodzikowe elementy czy miejsca i oglądać przykładowo każdy kamień.
Za parę lat zostanie nam już tylko Bogota, albo samorozwiązanie.
Moim zdaniem to właśnie jest ograniczanie się.
Może trzeba postawić sobie zasadnicze pytanie: Poco powstały samochodziki?
Ostatnio zmieniony 06 maja 2017, 15:14 przez VdL, łącznie zmieniany 4 razy.
- Eksplorator63
- Zlotowicz

- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- PawelK
- Moderator

- Kontakt:
Daj spokój Zbychowiec. Znów wciskasz ludziom coś, czego nie napisałem, bez podstaw. Jakie masz podstawy twierdzić, że "nie popartych faktami ani statystką"? Żadnych, ale żeby wzmocnić swoją obronę tworzysz dziwaczne figury stylistyczne i logiczne. VdL nie potrzebuje obrońców, jest dorosły i spokojnie jesteśmy w stanie się dogadać. A tym bardziej nie potrzebuje tak agresywnej obrony. Skoro masz zły dzień to lepiej pojeździć sobie na rowerze niż bez sensu atakować na oślep.zbychowiec pisze:Czyli na podstawie Twoich własnych, nie popartych faktami ani statystyką, przypuszczeń co do potencjalnych konsekwencji postulatu VdLa, zrobiłeś asocjację pomiędzy tym, co napisał VdL a tymi przypuszczeniami,
Dla mnie dyskusja z Tobą na ten temat to EOT.