Gitarę?Yvonne pisze:Ale już się nie mogę doczekać!
Chyba zacznę robić listę tego, co muszę wziąć, żeby niczego nie zapomnieć: śpiewniki, koszulki, kompas, Zagadki Fromborka ... co jeszcze?
XIII Forowy Zlot Frombork 2017
- Eksplorator63
- Zlotowicz

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Zrobi się! I wezmę jeszcze coś co by do tych kubków rozlać można!zbychowiec pisze:ajnie by było, gdyby podróżujący swoim samochodem coś tam wzięli z naczyń. Natomiast każdemu zlotowiczowi polecam zabranie blaszanego/plastikowego kubka i łyżki.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
-
Konfiturek
- Zlotowicz

- Tytuł: Degustator porzeczek
- Podziękował;: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 51 razy
Już nie mogę się doczekać, żeby ponownie spotkać się z Wami w miejscu, gdzie moja samochodzikowa przygoda się zaczęła. Czasu ostatnio niewiele, ale ze sprawami forowymi jestem na bieżąco.
Dziś odkopałem i wyczyściłem stary aparat i potestowałem wieczorne fotki przed nocnymi fromborskimi wojażami - jakoś daje radę. A okazja ku temu była, bo u nas dzisiaj są żaglowce i fajerwerki

Mam nadzieję, że podczas naszej wizyty w obserwatorium pogoda dopisze. Już odliczam niecierpliwie dni do spotkania z Wami
Dziś odkopałem i wyczyściłem stary aparat i potestowałem wieczorne fotki przed nocnymi fromborskimi wojażami - jakoś daje radę. A okazja ku temu była, bo u nas dzisiaj są żaglowce i fajerwerki

Mam nadzieję, że podczas naszej wizyty w obserwatorium pogoda dopisze. Już odliczam niecierpliwie dni do spotkania z Wami
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Konfiturek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ater
- Zlotowicz

- Podziękował;: 73 razy
- Otrzymał podziękowań: 59 razy
Namiotowa, od piątku do wtorku.zbychowiec pisze:JasneAter pisze:Czy jako nowy użytkownik mogę dołączyć do zlotu?Pakuj manatki
A która opcja - namiotowa czy domkowa?
Konfiturek Niezłe zdjęcia.
Ostatnio zmieniony 06 sie 2017, 00:43 przez Ater, łącznie zmieniany 1 raz.
- irycki
- Zlotowicz

- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 169 razy
- Otrzymał podziękowań: 201 razy
Ojej, a kiedy było deklarowanie opcji namiot/domek? Przeoczyłem znowu?
Na jaką jestem zapisany?
Na jaką jestem zapisany?
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 20.06.2024)
.
- irycki
- Zlotowicz

- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 169 razy
- Otrzymał podziękowań: 201 razy
No myślałem że będzie domek. Jak się nie uda to trudno, ew. przyjadę sam.zbychowiec pisze:W tej chwili jesteś zapisany jako "irycki + osoba towarzysząca" ze wskazaniem na namiot (bo przyjeżdżasz dopiero w niedzielę). Jeśli jednak chcesz domek, to pokombinujemy.irycki pisze:Ojej, a kiedy było deklarowanie opcji namiot/domek? Przeoczyłem znowu?![]()
Na jaką jestem zapisany?
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 20.06.2024)
.
- Yvonne
- Moderator

- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
To jest bardzo cenna informacja, Zbychowieczbychowiec pisze:- w domkach nie ma wyposażenia typu talerze, kubki, czajniki - tutaj sprawa wygląda podobnie, trzeba będzie wziąć ze sobą w razie chęci pichcenia sobie na miejscu. Prąd jest
Fajnie by było, gdyby podróżujący swoim samochodem coś tam wzięli z naczyń.
Może się zatem jakoś podzielimy, żeby każdy nie brał wszystkiego? To znaczy naczynia takie jak talerz, kubek i sztućce niech każdy weźmie dla siebie, ale już takie jak deska do krojenia, duży nóż i inne takie to już niekoniecznie wszyscy?
Zakładam, że będziemy robić sobie wspólne śniadanka i kolacje gdzieś przy domkach?
- johny
- Moderator

Jest jeszcze opcja "bagażnik wehikułu", do której co raz bardziej się skłaniam!zbychowiec pisze:W tej chwili jesteś zapisany jako "irycki + osoba towarzysząca" ze wskazaniem na namiot (bo przyjeżdżasz dopiero w niedzielę). Jeśli jednak chcesz domek, to pokombinujemy.
Cytując klasyka, toz to jest oczywista oczywistość!Yvonne pisze:Zakładam, że będziemy robić sobie wspólne śniadanka i kolacje gdzieś przy domkach?
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- Yvonne
- Moderator

- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Przy okazji chciałam z przyjemnością zauważyć, że ziarno, które zostało posiane w młodym pokoleniu, kiełkuje i zaczyna nawet kwitnąć!
Otóż mój Sokole Oko tak polubił nasze zloty, że specjalnie wrócil wcześniej znad morza, żeby jechać z nami w piątek do Fromborka. Nawet nie wiecie, jak mnie to raduje
Zatem my przyjeżdzamy w składzie pięcioosobowym - Ace, Adam, Sokole Oko, Dafi i moja skromna osoba.
Otóż mój Sokole Oko tak polubił nasze zloty, że specjalnie wrócil wcześniej znad morza, żeby jechać z nami w piątek do Fromborka. Nawet nie wiecie, jak mnie to raduje
Zatem my przyjeżdzamy w składzie pięcioosobowym - Ace, Adam, Sokole Oko, Dafi i moja skromna osoba.
Ostatnio zmieniony 07 sie 2017, 10:56 przez Yvonne, łącznie zmieniany 1 raz.
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 610 razy
To dobrze, że przyjeżdża młodzież, bardzo ożywiają zlot.
Prognoza pogody na długi weekend dla Fromborka, stopniowo się poprawia. Jeszcze kilka dni temu zapowiadano deszcz przez cały okres zlotu, a w nocy temperatura miała spadać nawet do 11 stopni. Dzisiejsza prognoza jest zdecydowanie bardziej optymistyczna, prawie nie powinno padać, a i noce coraz cieplejsze.
Prognoza pogody na długi weekend dla Fromborka, stopniowo się poprawia. Jeszcze kilka dni temu zapowiadano deszcz przez cały okres zlotu, a w nocy temperatura miała spadać nawet do 11 stopni. Dzisiejsza prognoza jest zdecydowanie bardziej optymistyczna, prawie nie powinno padać, a i noce coraz cieplejsze.
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
Atmosfera na zlotach jest taka, że nawet przez chwilę nie pomyślałem o tym jaka może być pogoda. Nie ma dla nas niedobrej pogody. Na Fort Lyck lało, w Radzyniu było zimno jak w psiarni. Co nas może zaskoczyć?TomaszK pisze:Prognoza pogody na długi weekend dla Fromborka, stopniowo się poprawia. Jeszcze kilka dni temu zapowiadano deszcz przez cały okres zlotu, a w nocy temperatura miała spadać nawet do 11 stopni. Dzisiejsza prognoza jest zdecydowanie bardziej optymistyczna, prawie nie powinno padać, a i noce coraz cieplejsze.
Pogoda nie ma żadnego znaczenia.
- johny
- Moderator

Ja mam to samo z Mateuszem.Yvonne pisze:Otóż mój Sokole Oko tak polubił nasze zloty, że specjalnie wrócil wcześniej znad morza, żeby jechać z nami w piątek do Fromborka. Nawet nie wiecie, jak mnie to raduje
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- templariusz72
- Zlotowicz

- Tytuł: opis w budowie :)
- Miejscowość: Solec Kujawski
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Niestety ale raczej nie pojawie sie na tym zlocie , kolega mial powazny wypadek na moto( kobieta wyjechala mu autem z bocznej drogi ). Chyba ze rodzina nie zdarzy go przetransportowac z Elblaga do szpitala w Bydgoszczy ,wiec moze przy okazji odwiedzin u niego ,podjechałbym na minutke ale prawde mowiac do samej jazdy tez odeszła mi ochota , gdyz cała sytuacja wydarzyła sie to na moich oczach.
Pozdrowienia dla zlotowiczów.
http://zulawytv.pl/2017/08/05/motocyklista-trafil-szpitala-zderzenie-osobowki-motocyklem-zelichowo-5-08-2017/
Pozdrowienia dla zlotowiczów.
http://zulawytv.pl/2017/08/05/motocyklista-trafil-szpitala-zderzenie-osobowki-motocyklem-zelichowo-5-08-2017/
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez templariusz72, łącznie zmieniany 4 razy.
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 610 razy
To przykra wiadomość. Jak nie wpadniesz na chwilę, to będę za Tobą wydzwaniał po nocy, tak jak ostatnio.templariusz72 pisze:Niestety ale raczej nie pojawię się na tym zlocie /
Ale za to z nowych zlotowiczów będzie Anna, jedziemy razem z Krakowa.
Czy można sporządzić jakąś bardziej aktualną listę uczestników ?