Obiadek był bardzo dobry. Nie ma to jak KGW
Lane kluski kojarzą mi się z takimi do rosołu z mąki i jajka.
To były kluski ziemniaczane, które robi się w ten sam sposób wrzucając ciasto do wrzątku, ale u nas nazywają się: szarymi kluskami, kluskami ziemniaczanymi. Słyszałem też nazwę glugle, może mało smakowicie, ale jakoś pasuje ta nazwa. Macie jakieś inne nazwy?
Mysikrólik pisze:
To były kluski ziemniaczane, które robi się w ten sam sposób wrzucając ciasto do wrzątku,
Ja znam inne kluski wrzucane do wrzątku. Ale to nie kartoflane tylko zwykłe gniecione kluski. To moja ulubiona zupa, nazywa się zacierka albo inaczej zupa z rwanymi kluskami.
Najszybsza do zrobienia, najtańsza i najlepsza.
Tak jest, przewodnik był super! Wyślę mu link do filmiku jak pierwsza część niespodzianki. trzeba będzie zrobić dla niego album z Malborka.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Robas miał minę, jakby dostał prawdziwą monetę, od prawdziwego Krzyżaka.
Bardzo dobry przewodnik. Nie ładował jak z karabinu, a mówił tylko to co czuł, że nas zainteresuje.
Mysikrólik pisze:Bardzo dobry przewodnik. Nie ładował jak z karabinu, a mówił tylko to co czuł, że nas zainteresuje.
Specjalnie dla nas takiego zorganizowali. Rozmawiałem na ten temat z babką z zamku.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
johny pisze:Tak jest, przewodnik był super! Wyślę mu link do filmiku jak pierwsza część niespodzianki. trzeba będzie zrobić dla niego album z Malborka.
To wstrzymaj się jeszcze johny bo ja już kończę obróbkę drugiej części filmu z Malborka. Wtedy podeślesz Mu całość.
Album dla przewodnika zrobimy jak obiecaliśmy. A do niego dołączymy płytkę z filmem z Malborka.
Czesio1 pisze:To wstrzymaj się jeszcze johny bo ja już kończę obróbkę drugiej części filmu z Malborka. Wtedy podeślesz Mu całość.
Album dla przewodnika zrobimy jak obiecaliśmy. A do niego dołączymy płytkę z filmem z Malborka.
No to git! Wstrzymam się w taki razie.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Ale fajny filmik, dopiero dzisiaj obejrzałam na spokojnie. Zawsze bardzo lubiłam Malbork. Pewnie drugiego tak fajnego zwiedzania jak w Waszym towarzystwie i z Naszym Krzyżakiem nie będę miała.
świetny filmik, Czesiu, tylko głos lektorki, niejakiej panny Moniki - nie mogę się przyzwyczaić
panna Monika pisze:Czesiu, tylko głos lektorki, niejakiej panny Moniki - nie mogę się przyzwyczaić
Chyba każdy lektor tak ma!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Czesio1 pisze:Johny, teraz już masz zamek w Malborku w komplecie, możesz słać linki komturowi.
Zaraz to uczynię.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Obejrzałem! Kapitalne, wspomnienia wróciły. Powiem tak, żadna Chorwacja nie może mi dać tyle ile zlot z Wami w naszej pięknej Polsce!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Polska Organizacja Turystyczna ogłosiła ankietę na najlepsze zamki i Pałace. Nasz Radzyń Chełmiński też jest w zestawieniu i radzi sobie średnio. Może pomożemy >>>głosowanie<<<
Z opóźnieniem obejrzałem film i stwierdzam że najbardziej podobała mi się zamkowa kuchnia,
A kto wymyślił dla Tomasza - Mysikròlika, okulary ze szkłami jak denka od słoikòw ?
Po przerwie spowodowanej przygotowaniami do zlotu we Fromborku jak i samym zlotem wracamy do poprzedniego naszego spotkania. Tym razem Zantyr, Piekło i Barcice:
Czesio1 pisze:Po przerwie spowodowanej przygotowaniami do zlotu we Fromborku jak i samym zlotem wracamy do poprzedniego naszego spotkania. Tym razem Zantyr, Piekło i Barcice:
Wspaniałe są te nasze filmiki! Dzięki nim choć na chwilę wskazówki zegara cofają się!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!