i na tą wiadomosc czekałem całe "zycie" ..Yvonne pisze: Osoba dorosła: 1460 zł
ZLOT NAD LOAR¡ - z pewną nieśmiałością ...
- Anna
- Forowy Badacz Naukowy

- Miejscowość: z Krainy Deszczowców
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Z tym wszystkim co napisala Ivonne sie zgadzamy -ale: prosze, pamietajcie o ubezpieczeniu (popytalam -specjalnie dla Was w PL) kosztuje grosze, w zaleznosci od opcji wybranych nie powinno byc wiecej niz 50zl na osobe (a byc moze taniej); natomiast nerwy (i koszty ktore oszczedza ) sa nie do oszacowania.
Winniczki od nas sa eksportowane do Francji -wiec oldmalarzu, nie bylabym taka pewna ze bedziesz uraczony ....francuskimi! A co do zab -w krainie Deszczowcow one przeciez lataja!To kto ma je lapac?!
Winniczki od nas sa eksportowane do Francji -wiec oldmalarzu, nie bylabym taka pewna ze bedziesz uraczony ....francuskimi! A co do zab -w krainie Deszczowcow one przeciez lataja!To kto ma je lapac?!
- oldmalarz
- Zlotowicz

- Podziękował;: 59 razy
- Otrzymał podziękowań: 116 razy
Hmm zeby sie nie okazało że już cos zepsuliśmy tylko o tym jeszcze nie wiemy ..Yvonne pisze:Dodam jeszcze, bo zapomniałam przed chwilą, że właścicielce zamku należy wpłacić po przyjeździe kaucję w kwocie 1000 Euro za sprzęt domowy.
Jest to oczywiście kaucja zwrotna o ile niczego nie zepsujemy.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2017, 20:40 przez oldmalarz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
I to jest słuszna uwaga. Lepiej dmuchać na zimne i się ubezpieczyć. Można też pomyśleć oo ubezpieczeniu grupy, mogą być lepsze warunki.Anna pisze:Z tym wszystkim co napisala Ivonne sie zgadzamy -ale: prosze, pamietajcie o ubezpieczeniu (popytalam -specjalnie dla Was w PL) kosztuje grosze, w zaleznosci od opcji wybranych nie powinno byc wiecej niz 50zl na osobe (a byc moze taniej); natomiast nerwy (i koszty ktore oszczedza ) sa nie do oszacowania.
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Zgadzam się z tym absolutnie.Anna pisze:Z tym wszystkim co napisala Ivonne sie zgadzamy -ale: prosze, pamietajcie o ubezpieczeniu (popytalam -specjalnie dla Was w PL) kosztuje grosze, w zaleznosci od opcji wybranych nie powinno byc wiecej niz 50zl na osobe (a byc moze taniej); natomiast nerwy (i koszty ktore oszczedza ) sa nie do oszacowania.
Ubezpieczenie to bardzo ważna kwestia.
Myślę, że możemy załatwić to jakoś grupowo.
Podpytam mojego agenta ubezpieczeniowego
- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 334 razy
- Otrzymał podziękowań: 242 razy
- Kontakt:
Pamiętajcie tylko o tym, że ubezpieczenie grupowe nie obejmuje odszkodowania "wewnątrz grupy". Tzn. jeśli przyczyną uszkodzenia będzie osoba z grupy a osoba poszkodowana w związku z wypadkiem poniesie straty, np. nie będzie mogła pracować i zarabiać, to nie dostanie odszkodowania. O tym zazwyczaj ubezpieczyciele "zapominają" poinformować.
Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
- PiTT
- Zlotowicz

- Miejscowość: Gd./Tcz.
- Podziękował;: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Brawo Yvonne! Wspaniała robota.Yvonne pisze:Moi Drodzy,
Trochę czasu to zajęło, ale wreszcie docieramy do mety z organizacją Zlotu nad Loarą.
Poproszę o uwzględnienie w wycenach wariantu bez podróży. Nie musi być teraz, może być jak będziesz podawała szczegółowe kwoty wpłat itp.
Czy rozpiska na poszczególne dni z którejś z poprzednich stron wątku jest aktualna (nie chodzi o konkretne dni, ale o atrakcje)?
- VdL
- Zlotowicz

- Miejscowość: dokąd
- Podziękował;: 143 razy
- Otrzymał podziękowań: 119 razy
Wszystko się zgadza. Musisz mieć knajpkę, nie wystarczy Ci zamek?oldmalarz pisze:Ja raczej chciałem zjeść Francuskie speciały we francuskiej knajpie z francuskim winem w artystycznej atmosferze z polskimi pzrzyjaciółmi
z tym wiekszą przyjemnoscia pzrypomne sobie dawne czasy...Mysikrólik pisze:
d'Artagnan jak malowany.
- oldmalarz
- Zlotowicz

jesli knajpka jest w zamku to ok, tak jak to było w Reszlu czy Golubiu...VdL pisze:
Wszystko się zgadza. Musisz mieć knajpkę, nie wystarczy Ci zamek?
zreszta Van Gogh , Cezanne czy Gauguin nie spedzali czasu w zamku tylko w knajpce przy dobrej szklaneczce absynthu..
- Załączniki
-
- ab.jpg (8.57 KiB) Przejrzano 4542 razy
- Yvonne
- Moderator

Dziękuję, PittciePiTT pisze:Brawo Yvonne! Wspaniała robota.
Poproszę o uwzględnienie w wycenach wariantu bez podróży.
Jeśli chodzi o wycenę, to przecież podałam wszystko osobno, a dopiero na końcu zbiorczo.
Przy autokarze napisałam, że nie dotyczy Anny, Zbychowca i Ciebie.
Zatem wystarczy, że sobie dodasz jedynie noclegi i zwiedzanie.
Tak, wczoraj wrzuciłam ostateczny plan łącznie z datami.PiTT pisze: Czy rozpiska na poszczególne dni z którejś z poprzednich stron wątku jest aktualna (nie chodzi o konkretne dni, ale o atrakcje)?
- Yvonne
- Moderator

To jest bardzo ważna informacja!Pamiętajcie tylko o tym, że ubezpieczenie grupowe nie obejmuje odszkodowania "wewnątrz grupy". Tzn. jeśli przyczyną uszkodzenia będzie osoba z grupy a osoba poszkodowana w związku z wypadkiem poniesie straty, np. nie będzie mogła pracować i zarabiać, to nie dostanie odszkodowania. O tym zazwyczaj ubezpieczyciele "zapominają" poinformować
Bardzo dziękuję, Pawle.
- Czesio1
- Administrator

Może nie zamykajmy listy skoro jak napisała Anna jest możliwość wynajmu gdzieś w pobliżu noclegów.Yvonne pisze: Przykro mi, ale obawiam się, że lista musi zostać zamknięta. Można ją otworzyć w przypadku czyjejś rezygnacji, ale mam nadzieję, że nikt z osób obecnych na liście nie zrezygnuje z wyjazdu.
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 610 razy
W Paryżu byłem raz, jakieś pięć lat temu. Mieszkaliśmy na Montmartre który zawsze kojarzył mi się właśnie z Cezanne, Van Goghiem i Picassem, więc postanowiliśmy skosztować w tych okolicznościach Zielonej Czarodziejki, którą oni się zachwycali. Weszliśmy do jednej z urokliwych knajpek i poprosiliśmy o absynt. Absynt pije się z zachowaniem swoistego rytuału: na szklance z grubego szkła kładzie się specjalną łyżeczkę do absyntu, na niej kostkę cukru, potem przez ten cukier nalewa się zielony absynt, a na koniec się ją podpala. Chciałem to przeżyć właśnie na Montmartre. Tymczasem pani kelnerka odpowiedziała nam po angielsku, że absynt jest we Francji nielegalny. Wyszliśmy zawiedzeni.oldmalarz pisze:zreszta Van Gogh , Cezanne czy Gauguin nie spedzali czasu w zamku tylko w knajpce przy dobrej szklaneczce absynthu..
- oldmalarz
- Zlotowicz

popierpapier ichTomaszK pisze:W Paryżu byłem raz, jakieś pięć lat temu. Mieszkaliśmy na Montmartre który zawsze kojarzył mi się właśnie z Cezanne, Van Goghiem i Picassem, więc postanowiliśmy skosztować w tych okolicznościach Zielonej Czarodziejki, którą oni się zachwycali. Weszliśmy do jednej z urokliwych knajpek i poprosiliśmy o absynt. Absynt pije się z zachowaniem swoistego rytuału: na szklance z grubego szkła kładzie się specjalną łyżeczkę do absyntu, na niej kostkę cukru, potem przez ten cukier nalewa się zielony absynt, a na koniec się ją podpala. Chciałem to przeżyć właśnie na Montmartre. Tymczasem pani kelnerka odpowiedziała nam po angielsku, że absynt jest we Francji nielegalny. Wyszliśmy zawiedzeni.oldmalarz pisze:zreszta Van Gogh , Cezanne czy Gauguin nie spedzali czasu w zamku tylko w knajpce przy dobrej szklaneczce absynthu..
Francja
W uzupełnieniu dyrektywy unijnej Francja przyjęła swoistą regulację. Produkty nazywające się wprost absinthe nie mogą być w tym państwie sprzedawane, mogą być jednak produkowane na eksport. Zakaz sprzedaży jest powszechnie obchodzony poprzez nazywanie absyntu spiritueux à base de plantes d'absinthe (wódka na bazie piołunu, piołunówka). Francja ustaliła również maksymalną zawartość fenchonu, związku chemicznego występującego w koprze włoskim na 5 mg/l[8]. Spowodowało to, że wiele marek szwajcarskich absyntów zostało uznane we Francji za nielegalne.
no to pobrubujem ricarda
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 610 razy
To tak jakby być na zlocie w Polsce i nie wypić Daru Puszczy albo Krupniku. A przywieźć wolno ? Bo w tej sytuacji kupię w Polsce razem z tą specjalna łyżką i zabiorę do Francji. Myślę, że znajdzie się okazja żeby wypić Zielona Wróżkę z zachowaniem tego rytuału.oldmalarz pisze: na eksport moga produkowac u siebie nie moga sprzedawać wariactwo ..
Francja.
- Czesio1
- Administrator

Uwaga! Uwaga! Podaję szczegóły wysokości zaliczki na Zlot Fantomasowy.
Orientacyjny koszt noclegów to około 311 zł. za 1 osobę.
Orientacyjny koszt wynajęcia autokaru to około 667 zł. za 1 osobę.
Zaliczka na noclegi wynosi 100 zł. od 1 osoby.
Zaliczka za autokar wynosi 150 zł. od 1 osoby.
RAZEM ZALICZKA NA ZLOT FANTOMASOWY - 250,00 zł. od 1 OSOBY
TERMIN NA PRZEKAZANIE ZALICZKI - 15 października 2017r.
ZALICZKA JEST BEZZWROTNA!!
Osoby, które nie będą korzystać z autokaru (Anna x3, PiTT x4) płacą zaliczkę tylko za nocleg.
Postaram się wysłać wszystkim uczestnikom zlotu namiar na konto do wysyłki.
Czy są jakieś pytania, wątpliwości?
Orientacyjny koszt noclegów to około 311 zł. za 1 osobę.
Orientacyjny koszt wynajęcia autokaru to około 667 zł. za 1 osobę.
Zaliczka na noclegi wynosi 100 zł. od 1 osoby.
Zaliczka za autokar wynosi 150 zł. od 1 osoby.
RAZEM ZALICZKA NA ZLOT FANTOMASOWY - 250,00 zł. od 1 OSOBY
TERMIN NA PRZEKAZANIE ZALICZKI - 15 października 2017r.
ZALICZKA JEST BEZZWROTNA!!
Osoby, które nie będą korzystać z autokaru (Anna x3, PiTT x4) płacą zaliczkę tylko za nocleg.
Postaram się wysłać wszystkim uczestnikom zlotu namiar na konto do wysyłki.
Czy są jakieś pytania, wątpliwości?
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2017, 16:47 przez Czesio1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Czesio1
- Administrator

Spokojnie, nie ma presji czasu. Zbieramy zaliczki do 15 października.zbychowiec pisze:Nie grozi, pod warunkiem, że otwierasz prawidłową stronę banku (o znanym Ci adresie) i masz dodatkowe zabezpieczenie (SMS albo token fizyczny albo token w postaci aplikacji na komórkę).TomaszK pisze:Wpłacę po powrocie do domu, prawdopodobnie 19 września. Wpłaciłbym już dziś, ale tu mam internet z sieci publicznej i boję się wchodzić na moją stronę bankową.
Chyba, że przesadzam i niczym to nie grozi ?
Gdyby była presja czasu to bezproblemowo mogę wpłacić za Ciebie od ręki.