... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Najlepszy, najszybciej "zszedł"! Jest to do zrobienia tylko na jakimś zlocie musisz się pojawić.
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Jak najbardziej. na ten czas mam 11 sztuk (różne smaki) tegoż napitku ale ile się do zlotu ostanie któż raczy to wiedzieć!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
Tak, mamy duze szanse na te książki w programie "Przerwa na wspólne czytanie". Bardzo, bardzo proszę, klikajcie na brzeską bibliotekę, może się uda je zdobyć. Już 957 bibliotek zgłosiło się i walczy. Tylko z Waszą pomocą uda się być w czołówce.
Tak sobie patrzę na to nasze forum i stwierdzam jakie ono jest fajne. I puzzle można ułożyć i o teatrze coś się dowiedzieć i o przygodzie wszelakiej. A nie tylko Pan Samochodzik to, Pan Samochodzik tamto, sprawdzamy czy puścił bąka o 17.28 na Jezioraku czy też jednak o 19.44 w drodze na Czarci Ostrów... Właściwie do zbadania tego faktu musimy powołać specjalną komisję badaczy. No kabaret normalnie...
Naprawdę nasze forum staje się (a właściwie już jest) wyjątkowe i idzie w dobrą stronę!
volenti non fit iniuria!
Yvonne pisze:Właśnie sobie uświadomiłam, że jestem uzależniona od forum
Zamiast się pakować (wyjazd z hotelu 5:45), to ja siedzę tutaj i się świetnie bawię
volenti non fit iniuria!
TomaszK pisze:
Zdjęcie trochę zamazane, ale było już kilka toastów
No i prawidłowo! Polak nie kaktus...
volenti non fit iniuria!
Yvonne pisze:Ja mam jutro Wigilię w Towrzystwie Francuskim. Będziemy pić wino i śpiewać po francusku
I jeść ślimaki
Mniam!
volenti non fit iniuria!
Yvonne pisze:johny, czy sąd nakłada mocne kary na kogoś, kto jest wezwany w trybie obowiązkowym na rozprawę i się nie stawia?
Dostałam takie wezwanie. Termin: 14 lutego. środek ferii. Jestem w tym czasie w górach.
Co muszę zrobić?
Jesteś świadkiem czy stroną?
Jeśli świadkiem to musisz czym prędzej pisać do sądu, że w tym czasie jesteś na feriach (masz już je opłacone, daj jakieś kwity, korespondencję, rezerwację etc.) i że prosisz o wezwanie na inny termin. Wysyłasz to poleconym priorytetem żeby jak najszybciej było w sądzie. Na kilka dni przed terminem dzwonisz do sądu i pytasz się czy twoja prośba została uwzględniona. powinni się zgodzić - 99%. Nieusprawiedliwione stawiennictwo to grzywna do 1.000 zł a że na pińcet plus trzeba kasy to najgorszego możesz się spodziewać. Inaczej ratuje Ciebie tylko zwolnienie lekarskie od lekarza sądowego.
Jak jesteś stroną robisz tak samo. Co prawda kary nie ma ale wtedy twój głos się nie liczy i przeciwnik tak jak Jarek K. robi co mu się żywnie podoba w myśl hasła, nieobecni nie mają racji.
volenti non fit iniuria!
Yvonne pisze:johny, czy sąd nakłada mocne kary na kogoś, kto jest wezwany w trybie obowiązkowym na rozprawę i się nie stawia?
Dostałam takie wezwanie. Termin: 14 lutego. środek ferii. Jestem w tym czasie w górach.
Jesteś świadkiem czy stroną?
Oczywiście trzeba napisać wyjaśnienie, to zazwyczaj wystarcza.
[hide]Ja bym już tak nie mógł, zwłaszcza kiedy dostaję takie zawiadomienia:
Ale w moim przypadku, to akurat taka praca.[/hide]