Nowy Orleanjohny pisze:Nowy Orlean, Angers ?, Paryż
Konkurs - Zamki doliny Loary
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 14 razy
- Otrzymał podziękowań: 303 razy
Gratuluję Zbychowcowi, Czesiowi i Tomaszkowi za zmierzenie się z tym niezwykle ciekawym konkursem przygotowanym przez Pawła
A konkurs nie był łatwy!
Rano postanowiłam, że poproszę Pawła, żeby jednak zadał drugą zagadkę, ale widzę, że już to zrobił
Pawle, 3 odpowiedzi to jeszcze nie jest tak źle. Bywało gorzej. Chociaż mnie również to smuci oczywiście.
A konkurs świetny!
A konkurs nie był łatwy!
Rano postanowiłam, że poproszę Pawła, żeby jednak zadał drugą zagadkę, ale widzę, że już to zrobił
Pawle, 3 odpowiedzi to jeszcze nie jest tak źle. Bywało gorzej. Chociaż mnie również to smuci oczywiście.
A konkurs świetny!
Ostatnio zmieniony 15 gru 2017, 09:14 przez Yvonne, łącznie zmieniany 1 raz.
- Yvonne
- Moderator

Masz rację, Tomaszku.TomaszK pisze:A na marginesie chciałbym stwierdzić, że jestem zawiedziony tak niską frekwencją w konkursie, wśród osób jadących na fantomasowy zlot.
Ale niestety od listopada jest ogólnie mała frekwencja na forum
Mam nadzieję, że na konkurs z "Nowych przygód" się ludzie zmobilizują
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 413 razy
- Otrzymał podziękowań: 321 razy
Z chęcią bym się pobawił w rozwiązanie tej zagdadki ale po prostu nie miałem na to czasu. I tak myślę jest z innymi w tym właśnie szczególnym czasie gdy wielkimi krokami zbliżają się święta.Yvonne pisze:TomaszK napisał/a:
A na marginesie chciałbym stwierdzić, że jestem zawiedziony tak niską frekwencją w konkursie, wśród osób jadących na fantomasowy zlot.
Masz rację, Tomaszku.
Tak jak w życiu, różne są okresy. Znam fora gdzie ruch jest większy ale brzydziłbym się sobą gdyby moja noga tam postanęła.Ale niestety od listopada jest ogólnie mała frekwencja na forum
- Yvonne
- Moderator

Faktycznie, może to niezbyt dobry termin na konkursy. Ale mimo wszystko szkoda.johny pisze: Yvonne napisał/a:
TomaszK napisał/a:
A na marginesie chciałbym stwierdzić, że jestem zawiedziony tak niską frekwencją w konkursie, wśród osób jadących na fantomasowy zlot.
Masz rację, Tomaszku.
Z chęcią bym się pobawił w rozwiązanie tej zagdadki ale po prostu nie miałem na to czasu. I tak myślę jest z innymi w tym właśnie szczególnym czasie gdy wielkimi krokami zbliżają się święta.
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 59 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 413 razy
- Otrzymał podziękowań: 321 razy
Czy aby na pewno prawicowe? Narodowy socjalizm ma tyle wspólnego z prawicą co ja z ok.1. Socjalizm jaki by nie był jest socjalizmem.Mysikrólik pisze:Chodzi Ci o te prawicowe fora na których pełno ksenofobicznych treści?johny pisze: Znam fora gdzie ruch jest większy ale brzydziłbym się sobą gdyby moja noga tam postanęła.
- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 355 razy
- Otrzymał podziękowań: 261 razy
- Kontakt:
Zbychowiec brawo!!!! Jak przypadkiem zgubicie z pola widzenia proporczyk nad Yvonne, trzymajcie się zbychowca, on będzie wiedział gdzie jest północ.zbychowiec pisze:Ta zielona rzeźba to Orlean. Łuk triumfalny to będzie Paryż (Carrousel).
Katedra po prawej to Tours. Katedra w środku to Blois.
A ten zamek na panoramce po lewej na dole to Saumur.
Pan Samochodzik chyba nie był w Saumur, a pozostałe odwiedził.
Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 669 razy
- Otrzymał podziękowań: 331 razy
No ba, tylko jest jeden problem. Obawiam się, że jak mu będziemy śmigać za proporcem Yvonne to zbychowiec jeszcze będzie spoczywał w objęciach Morfeusza w swojej kwaterze.PawelK pisze: Zbychowiec brawo!!!! Jak przypadkiem zgubicie z pola widzenia proporczyk nad Yvonne, trzymajcie się zbychowca, on będzie wiedział gdzie jest północ.
- Yvonne
- Moderator

Powiem więcej! Patrzcie TYLKO na Zbychowca! Jest lepszy ode mnie.PawelK pisze: zbychowiec napisał/a:
Ta zielona rzeźba to Orlean. Łuk triumfalny to będzie Paryż (Carrousel).
Katedra po prawej to Tours. Katedra w środku to Blois.
A ten zamek na panoramce po lewej na dole to Saumur.
Pan Samochodzik chyba nie był w Saumur, a pozostałe odwiedził.
Zbychowiec brawo!!!! Jak przypadkiem zgubicie z pola widzenia proporczyk nad Yvonne, trzymajcie się zbychowca, on będzie wiedział gdzie jest północ
Ja bym tego Saumur nie wiedziała.
- Yvonne
- Moderator

Mam nadzieję, ze Paweł nie ma nic przeciwko, ze wykorzystam jego wątek do zadania zagadki
ZAGADKA:
Jaką postac z książki Pan Samochodzik i Fantomas spotkałam dzisiaj wchodząc do Zamku Sześciu Dam?
Proszę podawać swoje typy.
Rozwiązanie zagadki nastąpi jutro wieczorem.
ZAGADKA:
Jaką postac z książki Pan Samochodzik i Fantomas spotkałam dzisiaj wchodząc do Zamku Sześciu Dam?
Proszę podawać swoje typy.
Rozwiązanie zagadki nastąpi jutro wieczorem.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2018, 21:43 przez Yvonne, łącznie zmieniany 2 razy.
- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 355 razy
- Otrzymał podziękowań: 261 razy
- Kontakt:
FantomasaYvonne pisze:Mam nadzieje, ze Pawel nie ma nic przeciwko, ze wykorzystam jego watek do zadania zagadki![]()
ZAGADKA:
Jaka postac z ksiazki Pan Samochodzik i Fantomas spotkalam dzisiaj wchodzac do Zamku Szesciu Dam?
Prosze podawac swoje typy.
Rozwiazanie zagadki nastapi jutro wieczorem.
Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 59 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
- Yvonne
- Moderator

No właśnie zapomniałam dodać, że Czesio i Mysikrólik nie zgadująMysikrólik pisze:Ja niestety nie zgadnę, bo wiem.
Zwariowałeś? A co z pięknymi ogrodami królewskimi? Wiesz, jak marnie teraz wyglądają?Mysikrólik pisze:Na prawdę zaczynam żałować, że nie planujemy wyjazdu na listopad, tylko lato. Gołe drzewa i ponura pogoda dodaje uroku.