Yvonne pisze:Nie mogę znaleźć wątku o testach z TVP.
Kto wczoraj oglądał / robił test o Chopinie?
My obejrzeliśmy z przyjemnością. Z odpowiedziami było różnie, ale coś niecoś wiedzieliśmy
Ze dwa razy chciałem nawet się zabawić, ale zdaje się, żeby się zalogować trzeba opłacać abonament RTV.
No nie mów, że nie płacisz!
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Smacznego dziewczyny!! Hanka powinna zjeść tylko pół za karę, że nie brała udziału we wczorajszym konkursie. Poczęstujcie też czworonoga widać, że też ma ochotę
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Przeglądam sobie Onet a tam "Polski piosenkarz pokazał swoją posiadłość na Kaszubach". Zobaczymy cóż to za piosenkarz - a to Rudi Schubert zbudował gospodarstwo agroturystyczne dla znajomych w Otnogach. Pokazuje gospodarstwo, hodowlę danieli, opowiada o widocznym jeziorze Otnoga, które jest połączone z jeziorem Jasień ...
PS. Mała pomyłka z mojej strony - w Skarbie Atanaryka było jezioro Długie, które leży kilka kilometrów na wschód od jeziora Jasień. Jasień był, ale w innej części Pana Samochodzika. Tak to jest, jak się działa w emocjach ...
Pozdrawiam,
TomaszL
Ostatnio zmieniony 19 lut 2018, 11:00 przez TomaszL, łącznie zmieniany 1 raz.
TomaszL pisze:Przeglądam sobie Onet a tam "Polski piosenkarz pokazał swoją posiadłość na Kaszubach". Zobaczymy cóż to za piosenkarz - a to Rudi Schubert zbudował gospodarstwo agroturystyczne dla znajomych w Otnogach. Pokazuje gospodarstwo, hodowlę danieli, opowiada o widocznym jeziorze Otnoga, które jest połączone z jeziorem Jasień ...
PS. Mała pomyłka z mojej strony - w Skarbie Atanaryka było jezioro Długie, które leży kilka kilometrów na wschód od jeziora Jasień. Jasień był, ale w innej części Pana Samochodzika. Tak to jest, jak się działa w emocjach ...
Pozdrawiam,
TomaszL
świetny reportaż, Będąc w Szymbarku miałem ochotę tam zajrzeć. Niestety brak czasu spowodował odłożenie tego w przyszłość. Myślę że może tam się wybiorę latem. Uwielbiam te rejony, są bardo molownicze, Liczne skanseny i stare cmentarzyska. Dzięki za przypomnienie tematu.
Byłem kiedyś na spływie nad jeziorem Jasień. Bardzo piękne miejsce na Kaszubach. Cudowcy folkolor i ciekawi ludzie, po tygodniu chyba już rozumiałem co do mnie mówili.
W Jasieniu jest malowniczy kościół, a mszę nadal są odprawiane w języku kaszubskim.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2018, 23:03 przez VdL, łącznie zmieniany 2 razy.
VdL pisze:Uwielbiam te rejony, są bardo molownicze, Liczne skanseny i stare cmentarzyska. Dzięki za przypomnienie tematu.
Byłem kiedyś na spływie nad jeziorem Jasień. Bardzo piękne miejsce na Kaszubach. Cudowcy folkolor i ciekawi ludzie, po tygodniu chyba już rozumiałem co do mnie mówili.
W Jasieniu jest malowniczy kościół, a mszę nadal są odprawiane w języku kaszubskim.
Może jakaś wyprawa z namiotami, ku przygodzie?
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Dziś wieczorem będzie Test o polskich aktorkach i aktorach.
Kto ogląda?
Dzisiaj liga gra.
Moja nie!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Przed chwilą w Milionerach padła główna wygrana.
Pani Maria, wspaniała, mądra, uśmiechnięta i serdeczna kobieta, która z dobrej woli zajmuje się odnawianiem grobów w Lesku, wygrała milion złotych!
Fajni i mądrzy ludzie w tych Bieszczadach mieszkają
Też byłem świadkiem tego zdarzenia. Ostatnie zadanie było proste w porównaniu z wcześniejszymi. Ale nie wiem, czy na jej miejscu, w emocjach byłoby to dla mnie również zadanie "proste".