Robert_76 pisze:Szkoda, że nie daliście ostatecznie znać, gdzie i kiedy będziecie na Targach w Krakowie ...
Robercie, pisałam przecież, że na pewno będziemy na Targach w sobotę.
Może niejasno się wyraziłam? Jeśli tak, to przepraszam
Następnym razem będę się wyrażać jaśniej, obiecuję
Robert_76 pisze:Kiedyś ktoś bardzo słusznie napisał, że nie da się napisać kilku dobrych książek w przeciągu roku.
Coś w tym jest. Ja czasem jestem przerażona prędkością pisanych i wydawanych książek Mroza.
Co do
"Kasacji". Skończyłam wczoraj. Niestety, to jedna z najsłabszych książek, jakie ostatnio czytałam.
Ale to trochę moja wina, bo sądziłam, że Mróz pisuje wyłącznie kryminały i dlatego ją wypożyczyłam. Tymczasem
"Kasacja" nie jest kryminałem, lecz thrillerem prawniczym. Nie lubię tego gatunku. Zero napięcia, nic się nie dzieje, za to co kilka stron dłużyzny na temat kruczków prawnych i odniesienia do wielu przepisów kodeksu karnego. Nuda, nuda i jeszcze raz nuda.
W połowie chciałam przestać czytać, ale intrygowało mnie, czy oskarżony zabił, czy nie. I tylko dlatego doczytałam książkę do końca.
Ale dawno się tak nie wynudziłam.
Główni bohaterowie bardzo słabi: Chyłka okropna, o czym już pisałam, a Zordon byle jaki.
Styl, jakim książka jest napisana, bardzo mnie rozczarował. Co druga wypowiedź jednej z najlepszych pań adwokat z renomowanej kancelarii to "Wal się!" ...
Więcej nawet nie chce mi się o tej książce pisać
Nie polecam