Melduję wykonanie zadania! Produkty z listy Mysikrólika zakupione! Leżą w garażu obok żelaznego zapasu Daru puszczy!
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
A jak już będziecie czytać "Fantomasa" to...
Jak już napisałem wcześniej mam nadzieję, że uda nam się nakręcić trochę scenek książkowych. Aktorami będą oczywiście uczestnicy zlotów. I tak rozpisałem postacie książkowe i przydzieliłem do nich osoby według poniższego zestawienia:
Obsada serialu "Pan Samochodzik i Fantomas:
Tomasz - Ater
Yvonne - Yvonne
Robert - Psycholog
Vincent - Adam
Kustosz Zamku Sześciu Dam Armand Durant - PiTT
Kustoszka Zamku w Amboise - panna Monika
Pigeon - johny
Komisarz policji w Tours - Mysikrólik
Ciotka Eveline - Hanka
Baron Raoul de Saint Gatien - TomaszK
Filip - Lolo
Pokojówka - Agnieszka PiTTowa
Pierre Marchant - oldmalarz
Robinoux - VdL
Facet z trzcinką - Eksplorator63
Grubas Antonio - Wilhelm Tell
Nosacz Artur - Wiewiórka
W związku z tym gdy będziecie czytać książkę zwróćcie szczególną uwagę na swoje postacie (czyt. nauczcie się wszystkich swoich dialogów na pamięć ).
Do obsadzenia mamy jeszcze przynajmniej trzy role:
Kustosz Zamku w Angers
Kustosz Zamku w Chambord Gaston L.
Tajny agent policji
Ostatnio zmieniony 22 lip 2018, 13:26 przez Czesio1, łącznie zmieniany 2 razy.
Jako reżyserka też zrobiłam ostatnio taką rozpiskę.
U mnie wygląda to trochę inaczej, chociaż kilka punktów się pokrywa.
W roli Ciotki Eveline widziałam raczej Annę.
Hanka miała grać kogoś innego.
No ale widzę, że scenarzysta mnie ubiegł
Przeczytajcie wszyscy "Fantomasa" przez wyjazdem!!
Dobrze, że przypomniałeś!!!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Yvonne pisze:Jako reżyserka też zrobiłam ostatnio taką rozpiskę.
U mnie wygląda to trochę inaczej, chociaż kilka punktów się pokrywa.
W roli Ciotki Eveline widziałam raczej Annę.
Hanka miała grać kogoś innego.
No ale widzę, że scenarzysta mnie ubiegł
Spoko, to tylko luźna propozycja. Umowy z aktorami jeszcze nie podpisane
Też pomyślałem o Annie jako ciotce Eveline, ale Anna ma problemy z chodzeniem a tam będzie trzeba przecież nawet przez krzaczory się przedzierac żeby podejść pod Orle Gniazdo. Dlatego nie chciałem sprawiać Annie problemów.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Pewnie nie ma, Beata się ucieszy.
A przy okazji znalazłem na ich stronie wśród atrakcji na zewnątrz - "barbecue". Czy to znaczy, że będzie można grillować ?
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
A wiesz, że EKUZ nie gwarantuje darmowej opieki medycznej?
Często ludzie o tym nie wiedzą i sobie wyrabiają, zamiast pomyśleć o porządnej polisie za 30 czy 40 złotych.
Yvonne pisze:A wiesz, że EKUZ nie gwarantuje darmowej opieki medycznej?
Często ludzie o tym nie wiedzą i sobie wyrabiają, zamiast pomyśleć o porządnej polisie za 30 czy 40 złotych.
Dodam, że jeśli zapłacisz to odzyskanie pieniędzy od NFZ vs. uzyskanie zwrotu od ubezpieczyciela to droga przez mękę.