Brawo!! To restauracja Château de Mareuil sur Cher, której szefem kuchni jest Monsieur Mysikrólikjohny pisze:U nas na bazie! Nie jadłem ale ponoć pyszne było!
ZLOT NAD LOAR¡ - z pewną nieśmiałością ...
- Barabasz
- Forowy Badacz Naukowy

- Miejscowość: Antoninów
- Podziękował;: 208 razy
- Otrzymał podziękowań: 241 razy
świetne i ciekawe zdjęcia TomaszKu, prawdziwy z Ciebie reporter!!!
Nie wiem czemu takie tłumy przy Mona Lisie - Nasza Dama z Łasiczką jest dużo ładniejsza. Policja na koniach zawsze robiła na m mnie wrażenie, kiedyś była nawet w Toruniu. Liczę że jakaś butelka Loarowego wina (a zakupy były porządne) zostanie na następny zlot i nieobecni we Francji będą mogli ją poczuć na języku. Ogólnie nie mogę się doczekać pierwszych relacji.
Nie wiem czemu takie tłumy przy Mona Lisie - Nasza Dama z Łasiczką jest dużo ładniejsza. Policja na koniach zawsze robiła na m mnie wrażenie, kiedyś była nawet w Toruniu. Liczę że jakaś butelka Loarowego wina (a zakupy były porządne) zostanie na następny zlot i nieobecni we Francji będą mogli ją poczuć na języku. Ogólnie nie mogę się doczekać pierwszych relacji.
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Kupiliśmy do spółki z Hanką dodatkową buteleczkę do wypicia jeszcze w czasie zlotu ale jakoś nie było okazji. Zaproponowałem żeby została na następny zlot więc jeśli Hanka się do niej nie dobierze to wzniesiemy toast przy najbliższej okazji.Barabasz pisze:Liczę że jakaś butelka Loarowego wina (a zakupy były porządne) zostanie na następny zlot i nieobecni we Francji będą mogli ją poczuć na języku.
-
Hanka
- Zlotowicz

- Tytuł: Hanka
- Miejscowość: Brześć Kujawski
- Podziękował;: 171 razy
- Otrzymał podziękowań: 156 razy
postaram się ale muszę głęboko schować bo zawartość nieziemsko pysznaCzesio1 pisze:Kupiliśmy do spółki z Hanką dodatkową buteleczkę do wypicia jeszcze w czasie zlotu ale jakoś nie było okazji. Zaproponowałem żeby została na następny zlot więc jeśli Hanka się do niej nie dobierze to wzniesiemy toast przy najbliższej okazji.Barabasz pisze:Liczę że jakaś butelka Loarowego wina (a zakupy były porządne) zostanie na następny zlot i nieobecni we Francji będą mogli ją poczuć na języku.
- VdL
- Zlotowicz

- Miejscowość: dokąd
- Podziękował;: 143 razy
- Otrzymał podziękowań: 119 razy
Jak widać, mogą być różne reakcje.Czesio1 pisze:TomaszeK o poranku w Paryżu dnia pierwszego
[url=https://s26.postimg.cc/n9djlsjzd/DSC08373.jpg]Obrazek[/url]
[url=https://s26.postimg.cc/3riw5ufbt/DSC08374.jpg]Obrazek[/url]
Iga po 24 godzinach podróży, pierwsze chwile w Paryżu, 6.50 rano.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2018, 20:53 przez VdL, łącznie zmieniany 3 razy.
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Co za fantastyczny filmik!!! Idealny podkład do opowieści o naszej astronomicznej ławeczce!!! RIP Cliff!!!
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- panna Monika
- Zlotowicz

- Podziękował;: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 87 razy
- Czesio1
- Administrator

Zdjęcia ze zlotu wrzucamy na bieżąco, relacja pojawi się pewnie nieco później a ja zapraszam na pierwszy odcinek serialu z cyklu "Dolina Loary 2018":
XV Forowy Zlot Fantomasowy Dolina Loary 2018 odcinek 1 - Podróż do Francji
Ostatnio zmieniony 14 sie 2018, 13:39 przez Czesio1, łącznie zmieniany 1 raz.
- johny
- Moderator

Ale jedną gwiazdę uchwycił doskonale!VdL pisze:Szkoda, że Ater nie zrobił zdjęcia naszego nieba, poczas biesiady laweczkowej.panna Monika pisze:Ja jestem na absolutnym końcu Polski, gdzie nie ma świateł, samochodów, a niebo jest zawsze rozgwieżdżone. I spróbuję dzisiaj wypatrzyć perseidy, wspominając ławeczkę astronomiczną.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- johny
- Moderator

Tak to widzieliśmy... Wiele bym dał żeby ten klimat powtórzyć...VdL pisze:Szkoda, że Ater nie zrobił zdjęcia naszego nieba, poczas biesiady laweczkowej.panna Monika pisze:Ja jestem na absolutnym końcu Polski, gdzie nie ma świateł, samochodów, a niebo jest zawsze rozgwieżdżone. I spróbuję dzisiaj wypatrzyć perseidy, wspominając ławeczkę astronomiczną.

Ostatnio zmieniony 12 sie 2018, 23:32 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
-
Fantomas
- Zlotowicz

- Podziękował;: 182 razy
- Otrzymał podziękowań: 184 razy
Brawa dla Ciebie Czesio wspaniała pracaCzesio1 pisze:Zdjęcia ze zlotu wrzucamy na bieżąco, relacja pojawi się pewnie nieco później a ja zapraszam na pierwszy odcinek serialu z cyklu "Dolina Loary 2018":
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Fantomas, łącznie zmieniany 1 raz.
- VdL
- Zlotowicz

Czesio, rewelacja. Zaczęło się grubo i tak już bylo do końca.Czesio1 pisze:Zdjęcia ze zlotu wrzucamy na bieżąco, relacja pojawi się pewnie nieco później a ja zapraszam na pierwszy odcinek serialu z cyklu "Dolina Loary 2018":
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez VdL, łącznie zmieniany 1 raz.
- johny
- Moderator

vdl - jak było???!!!VdL pisze:Czesio, rewelacja. Zaczęło się grubo i tak już bylo do końca.Czesio1 pisze:Zdjęcia ze zlotu wrzucamy na bieżąco, relacja pojawi się pewnie nieco później a ja zapraszam na pierwszy odcinek serialu z cyklu "Dolina Loary 2018":
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- VdL
- Zlotowicz

johny pisze:vdl - jak było???!!!VdL pisze:Czesio, rewelacja. Zaczęło się grubo i tak już bylo do końca.Czesio1 pisze:Zdjęcia ze zlotu wrzucamy na bieżąco, relacja pojawi się pewnie nieco później a ja zapraszam na pierwszy odcinek serialu z cyklu "Dolina Loary 2018":
XV Forowy Zlot Fantomasowy Dolina Loary 2018 odcinek 1 - Podróż do Francji![]()
![]()
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez VdL, łącznie zmieniany 1 raz.
- VdL
- Zlotowicz

Re: Zagadka dla wszystkich forowiczów.
Przesledzilem temat, ten samochód na zdjęciu to Amphicar, auto z lat 60tych. Fajne autko.Barabasz pisze:VdL pisze:Podczas zlotu odwiedził nas Pansamochodzik w tajnej misji. Odszukaj jego amfibię na zdjęciach z relacji zlotowej i podaj miejsce postoju.
może to ten?
Obrazek
- Załączniki
-
- αρχείο λήψης.jpg (16.48 KiB) Przejrzano 3133 razy
-
- amphicarsnow.jpg (16.51 KiB) Przejrzano 3133 razy
- panna Monika
- Zlotowicz

- Podziękował;: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 87 razy
Brawo Czesiu za tak szybki montaż, Twoje tempo i samodyscyplina nie przestają mnie zadziwiać. Dzięki wielkie za super wspomnienie.Czesio1 pisze:Zdjęcia ze zlotu wrzucamy na bieżąco, relacja pojawi się pewnie nieco później a ja zapraszam na pierwszy odcinek serialu z cyklu "Dolina Loary 2018":
Ale gwiazd nie widać.johny pisze:Pustawa ta ławeczka, jest ktoś chętny na dołączenie?
Obserwowałam wczoraj perseidy rodzinnie i było super. Myślę, że nasze towarzystwo astronomiczne też się jeszcze zreaktywuje.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez panna Monika, łącznie zmieniany 1 raz.
- johny
- Moderator

Z pewnością!panna Monika pisze:Myślę, że nasze towarzystwo astronomiczne też się jeszcze zreaktywuje.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- Czesio1
- Administrator

A swoją drogą jestem bardzo zaskoczony, że nikt nie zwrócił uwagi na duży błąd, który popełniłem w tym pierwszym odcinku. Sam dopiero teraz to zauważyłem.
W związku z tym ogłaszam szybki konkurs:
Jaki błąd popełniłem w pierwszym odcinku serialu z Doliny Loary? Dodam że jest to dość istotny błąd.
W związku z tym ogłaszam szybki konkurs:
Jaki błąd popełniłem w pierwszym odcinku serialu z Doliny Loary? Dodam że jest to dość istotny błąd.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2018, 20:01 przez Czesio1, łącznie zmieniany 2 razy.