Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
TomaszK pisze:Powoli wprowadzam się w nastrój zlotu, Krzysztof Klenczon
To też wprowadza w nastrój, Piotr Szczepanik
Zrobiłem już listę rzeczy do spakowania...
Podeślij mi TomaszKu tę listę bo ja nie wiem co zabrać ze sobą.
Czesio, przecież to są same pyszności Nigdy nie jadłem ostryg i krabów to może kto inny opowie Ci jak smakują . Natomiast krewetki, mule, kalmary i ośmiornice to są wspaniałe i delikatne rarytasy. Ja najbardziej lubię krewetki i mule
Fantomas pisze:Ja najbardziej lubię krewetki i mule
Mam tak samo jak Ty. Aczkolwiek ośmiornica, którą jadłem na Azorach jest nie do przebicia. Tylko tam dla nich ośmiornica to jak dla nas kotlet schabowy, codzienność.
Pawelk nie byłem na Azorach, może kiedyś. Kontynentalną kuchnię portugalską wspominam jako bardzo smaczną. Tylko, że wtedy jedliśmy głównie ryby. A wracając do tematu Czesiu, sam widzisz, że znalazło się kilka osób które szczerze rekomendują Ci owoce morza. Kibicujemy i życzymy odwagi
Mysikrólik pisze:
Dokładnie tak sobie to pomyślałem. Z resztą i tak nie wiadomo na czym ostatecznie stanie z tymi wariantami prawda?
Na dzień dzisiejszy zamówienia w Albatrosie wyglądają tak: I - 9 sztuk
II - 3 sztuki
III - 2 sztuki
IV - 7 sztuk
V - 1 sztuka
Czyli zdecydowanie przeważają warianty I i IV i te na pewno zamówimy. O pozostałe warianty będę negocjował jeśli się nie uda to osoby, które je zamówiły będą musiały wybrać coś innego.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2019, 10:50 przez Czesio1, łącznie zmieniany 1 raz.
Barabasz pisze:Czesiu przypomnij, które to były bo już zapomniałem.
Proszę bardzo:
1 maja 2019r.
1. Restauracja "Pod Jelonkiem":
Zupa: rosół na swojskim makaronie (podany w wazach) - 6 zł
Drugie danie do wyboru:
1) Półmisek regionalny ( składa się z kartacza, kiszki ziemniaczanej i babki ziemniaczanej) z surówką z białej kapusty - 19 zł
2) Kartacze 2 sztuki z surówką - 18zł
3) Schab pieczony w sosie pieczarkowym, z ziemniakami i bukietem surówek - 20 zł
4) Lin w śmietanie, z ziemniakami z wody oraz bukietem surówek - 25 zł
Dla dzieci :
1) Pierś Panierowana, frytki , surówka z marchwi (wersja mini) - 13zł
2) Klopsik w sosie, ziemniaki, surówka z marchwi - 13 zł
Do picia:
Kompot - 3 zł
Podpiwek własnej produkcji -4,50 zł
Ponadto możemy zamówić::
Mrowisko - 20 zł. (porcja dla 4-5 osób)
Sękacz - 7 zł.
Ser podpuszczkowy - 15-20 zł.
Zamówienia przyjmuję do 24 kwietnia 2019r. (środa)!!!
Po tym terminie każdy będzie musiał organizować sobie obiad w tym dniu na własny rachunek. A pamiętajcie, że to jest weekend majowy więc ludzi może być więcej niż zwykle.
4 maja 2019r.
4. Restauracja "Albatros":
"Wariant I
Rosół domowy z kluseczkami 400 ml
Schab Gajowego (Kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami, boczkiem i serem) 170g
Ziemniaki opiekane 150g
Surówka z czerwonej kapusty 120g
Kompot 200ml
Ciasto szarlotka 120g
Kawa lub herbata 200ml
Wariant II
Pomidorowa z makaronem 400 ml
Zrazy wieprzowe z ogórkiem kiszonym i boczkiem 120g
Kasza bulgur 200g
Surówka z buraków 120g
Kompot 200ml
Ciasto łabędzi puch 120g
Kawa lub herbata 200ml
Wariant III
Zupa jarzynowa 400 ml
Pierś z drobiu w panierce kukurydzianej 110g
Ziemniaki z wody 200g
Mizeria 120g
Kompot 200ml
Deser lodowy 150g
Kawa lub herbata 200ml
Wariant IV
Zupa barszcz zabielany 400 ml
Leśny zawijaniec (schab przyprawiony ziołami leśnymi i pieczarki - w kopercie z placka naleśnikowego, smażone w panierce serowo-jajecznej) 300g
Surówka z białej kapusty 120g
Kompot 200ml
Sernik domowy 120g
Kawa lub herbata 200ml
Wariant V
Zupa żurek z jajkiem i kiełbasą 350 ml
Pierogi z mięsem /ruskie 300g
Bukiet surówek 120g
Kompot 200ml
Deser lodowy 150g
Kawa lub herbata 200ml
Cena obiadu z deserem i kawą lub herbatą 35 zł., bez deseru i kawy lub herbaty 28 zł. dla osoby dorosłej oraz odpowiednio 29 zł. i 22 zł. dla dziecka
Tu musimy wybrać dwa spośród tych pięciu zestawów. Dwa najpopularniejsze które wybierzemy na pewno dostaniemy, co do pozostałych to albo będziemy negocjować żeby też zostały przygotowane albo osoby które wybiorą te mniej popularne będą musiały wybrać coś innego. Na razie wybierajcie to co chcecie.
Jeśli ma być porcja dla dzieci to też proszę to zaznaczyć, będą mniejsze i w niższej cenie.
Zamówienia przyjmuję do 24 kwietnia 2019r. (środa)!!!
Po tym terminie każdy będzie musiał organizować sobie obiad w tym dniu na własny rachunek. A pamiętajcie, że to jest weekend majowy więc ludzi może być więcej niż zwykle.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2019, 12:06 przez Czesio1, łącznie zmieniany 1 raz.
TomaszK pisze:Powoli wprowadzam się w nastrój zlotu, Krzysztof Klenczon
To też wprowadza w nastrój, Piotr Szczepanik
Zrobiłem już listę rzeczy do spakowania...
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...