Zlot na Suwalszczyźnie - Kortumowo 2
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Warto było jechać, prawda?Yvonne pisze:Wnętrza Klasztoru w Sejnach. Magicznie, cicho, pięknie ...
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Oj nie, oj nie.RobertH pisze:Ze względu na temperaturę i tratwy ,był to chyba pierwszy zlot surwiwalowy.
Dla mnie zdecydowanie większym survivalem było nocowanie na Czarcim Ostrowie: rejs z tobołami Sandaczem, rozbijanie namiotów w strugach deszczu, szukanie pozostałości ceglanej zabudowy, jajecznica na ognisku ...
A zimno bywało już nie raz
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
Przede wszystkim podziękowania dla johnego za organizację zlotu. Każdy kto choć raz próbował coś zorganizować, chociażby dla siebie, nie mówiąc już o tak dużej grupie jak nasza, wie że to nie jest takie proste. Trzeba poświęcić czas, zapewne też własne środki pieniężne, aby wszystko zagrało.
Podziękowania i gratulacje dla naszej młodzieżowej grupy morsowej w składzie: Psycholog, Wiewiórka, Sokole Oko i Robas. Powiem szczerze nie do końca wierzyłem, że wejdą do jeziora. Woda miała niecałe 10 C, a na powietrzu było niewiele więcej. Mimo to wszyscy zaliczyli test i nikt nie zachorował.
Można było narzekać na pogodę, że zimno, że na tratwach wiatr w oczy, a ręce mdleją od ściskania drągów, ale to właśnie te warunki powodują, że taki zlot jest niezapomniany, a u mety znów można powiedzieć: Zrobiliśmy to!!!
Dlatego jeszcze raz podziękowania dla johnego za pomysł z tratwami, chociaż inaczej sobie je wyobrażałem
. Było świetnie. Widok gdy wszyscy w pocie czoła próbują pchać ten nasz "pociąg" do przodu, bezcenny. Tak więc całej załodze należą się podziękowania. I tym pchającym, i tym wiosłującym, i wspomagającym duchem, i tym pitraszącym, dzieciakom że robili co mogli, no i oczywiście Vasco, bez którego nie wiadomo gdzie byśmy dopłynęli.
Bardzo podobało mi się że program nie był przeładowany i było sporo czasu na różne aktywności.
Lubię nasze szukanie miejsc samochodzikowych, jak np. domek nauczyciela. Wiadomo że chodzi o to żeby gonić króliczka, a nie żeby go złapać.
Gratulacje oczywiście dla Oldmalarza i Pitta za grę terenową. Wchodzicie na coraz wyższy poziom, a Iryccy i spółka udowodnili, że niestraszne im nocne podchody. Ja popsioczyłem na mapki, kropki i co się dało, ale tak zwykle robią przegrani. Mam nadzieję że się tym nie przejmowaliście. ¬le się przygotowałem i tyle.
Już nie mogę doczekać się następnego azymutowego marszobiegu. Szukam złotej rękawicy żeby mieć co rzucić zwycięzcom.(wiem że wygrała drużyna Yvonne, ale na wiedzę z PSów nie mam zamiaru się z nią boksować
)
Podziękowania dla Hanki za wożenie się jej autem i Fantomasa za wspólną podróż.
I już tak ogólnie.
Podziękowania dla wszystkich, starych i nowych, za kolejny wspaniały zlot.
P.S.
Johny, poukładaj tam wszystko sobie. W końcu to Ty zawsze mówiłeś że zloty są najważniejsze.
Podziękowania i gratulacje dla naszej młodzieżowej grupy morsowej w składzie: Psycholog, Wiewiórka, Sokole Oko i Robas. Powiem szczerze nie do końca wierzyłem, że wejdą do jeziora. Woda miała niecałe 10 C, a na powietrzu było niewiele więcej. Mimo to wszyscy zaliczyli test i nikt nie zachorował.
Można było narzekać na pogodę, że zimno, że na tratwach wiatr w oczy, a ręce mdleją od ściskania drągów, ale to właśnie te warunki powodują, że taki zlot jest niezapomniany, a u mety znów można powiedzieć: Zrobiliśmy to!!!
Dlatego jeszcze raz podziękowania dla johnego za pomysł z tratwami, chociaż inaczej sobie je wyobrażałem
Bardzo podobało mi się że program nie był przeładowany i było sporo czasu na różne aktywności.
Lubię nasze szukanie miejsc samochodzikowych, jak np. domek nauczyciela. Wiadomo że chodzi o to żeby gonić króliczka, a nie żeby go złapać.
Gratulacje oczywiście dla Oldmalarza i Pitta za grę terenową. Wchodzicie na coraz wyższy poziom, a Iryccy i spółka udowodnili, że niestraszne im nocne podchody. Ja popsioczyłem na mapki, kropki i co się dało, ale tak zwykle robią przegrani. Mam nadzieję że się tym nie przejmowaliście. ¬le się przygotowałem i tyle.
Już nie mogę doczekać się następnego azymutowego marszobiegu. Szukam złotej rękawicy żeby mieć co rzucić zwycięzcom.(wiem że wygrała drużyna Yvonne, ale na wiedzę z PSów nie mam zamiaru się z nią boksować
Podziękowania dla Hanki za wożenie się jej autem i Fantomasa za wspólną podróż.
I już tak ogólnie.
Podziękowania dla wszystkich, starych i nowych, za kolejny wspaniały zlot.
P.S.
Johny, poukładaj tam wszystko sobie. W końcu to Ty zawsze mówiłeś że zloty są najważniejsze.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2019, 10:53 przez Mysikrólik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
A ja dodam jeszcze tak, johny:Mysikrólik pisze: P.S.
Zorganizowałeś wspaniały zlot, który wiele dla wszystkich znaczył i zrobił na wszystkich duże wrażenie.
Jak duże, świadczyć o tym może długość postu Mysikrólika.
Szczerze mówiąc, nie pamiętam, żeby kiedyś napisał taki długi post!!!
I to jest dowód na to, że zlot był REWELACYJNY!!!
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Dokładnie, im szybciej tym lepiej.Yvonne pisze:Proponuję napisać relację jak najszybciej.
Z doświadczenia wiem, że tak jest najlepiej. Mamy świeże wspomnienia, emocje, wrażenia ...
Johny, będziesz rozdzielał?
Napisałabym najlepiej w tym tygodniu i dzięki temu uniknę ponagleń czesiowych
Pytanie ile osób jest chętnych do napisania relacji? Przejrzałem wstępnie nasze odwiedzone miejsca i myślę, że materiału na 10-11 rozdziałów powinno wystarczyć. Czyli tyle osób jest potrzebnych.
Kto jest chętny?
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
O tego w ogóle zacznijmy.Czesio1 pisze:Pytanie ile osób jest chętnych do napisania relacji? Przejrzałem wstępnie nasze odwiedzone miejsca i myślę, że materiału na 10-11 rozdziałów powinno wystarczyć. Czyli tyle osób jest potrzebnych.
Kto jest chętny?
Jestem chętny, nawet na dwie części.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- oldmalarz
- Zlotowicz

- Podziękował;: 59 razy
- Otrzymał podziękowań: 116 razy
wedle życzenia podniesiemy poprzeczkeMysikrólik pisze:
Już nie mogę doczekać się następnego azymutowego marszobiegu. Szukam złotej rękawicy żeby mieć co rzucić zwycięzcom.(wiem że wygrała drużyna Yvonne, ale na wiedzę z PSów nie mam zamiaru się z nią boksować)
(z tą złotą rękawicą to nie jest głupi pomysł..)
Ostatnio zmieniony 06 maja 2019, 13:52 przez oldmalarz, łącznie zmieniany 2 razy.