Hey! Panno Moniko! Brilliant! Tak jest! WOW! Jestes super!
Prżetlumaczyla sobie z angielskiego po prostu how's life goin' i spisała fonetycznie.
W takim razie musże ufundowac nagrodę dla Ciebie
Wyslalam Czesiowi moje nagranie do audiobooka, ze wstepem w wykonaniu "goscia specjalnego" . Co o jego wykonaniu sadzicie-plasuje sie w temacie watku...
A, dla zainteresowanych, zanim Czesio wstawi calosc, tu link bezposredni do nagrania goscia; 70kB : http://tinyurl.com/qg3qahq
Udalo mi sie
Pozdrawiam, Anna
posluchajcie tego nagrania, niewazne, ze Walenttnkowe. Tylko jedna osoba, najmlodszy glos, byla w Polsce na wakacjach, pozostale nigdy nie byly. Ani ich rodzice, ani ich dziadkowie. To Polacy, ktorzy mieszkali na Ukrainie. Nie do wiary jak zachowali jezyk. I tradycje. Nie mysle, ze np w Australii mlodziez w trzecim pokoleniu mowilaby po polsku...
Myślę, że tak Bruniu, bo to są pliki w konkretnym dysku użytkownika. Ale ja już z tego serwera nie korzystam tylko z www.wrzuta.pl
Tam też można sobie założyć profil.
Dziecko ma przygotować ustnie opracowanie o Wyspiańskim.
- Wyśpianski urodził sie
- nie Wyśpianski tylko Wyspianski
- a ja myślałam, ze od śpi...
- anyway urodził sie do Franciszka
- nie! Nie do Franciszka!
- a do kogo?
- Nie mówi sie do kogo. Był synem Franciszka
- acha
....
- namalował polykromie w kosciolu Marianskim
- polychromie, kościele, Mariackim
- oj za trudne, Mariackim, Mariackim.. Jak to zapamietać? O! Wiem skim milk/ Mariackim - skim/ckim
...
- namalował witraży w Kościele Franciszków
-franciszkańskim. Pamiętasz? Byłaś tam.
- nie wiem , nie wiem, tyle kościołów...
....
- ożenił sie z chłopka, Teodora...to znaczy, ze ona była chłopem?
- no tak, ale...nie! No nie. To znaczy, ze ze wsi była.
- to dlaczego nie powiedzieć, ze from zewsi? Tylko chłop?
- no tak sie mówi
- nie zapamiętam. Daj jakies inne słowo
- dziewczyna ze wsi
- o! Super. To łatwe jest.
..
- nie miał sukcesu z dramatami
- jak to nie miał?
- Google tłumaczenie powiedział, ze nie miał
- no a Wesele
- a! To dramat był? Myślałam, ze inne coś.
Itp, itd....czy w Koscielisku bedzie można przeprowadzić przyspieszony kurs języka polskiego?
tez myśle! Zewsia muszę chyba spisywać to slowotworstwo w wykonaniu dziecka. Czasami pękam za śmiechu. Dyskretnie oczywiscie, zeby dziecka nie zniechęcić!