Brawo!!!
Chyba do tej pory nie rozmawialiśmy o jej książkach?
Teraz jest świetna okazja, aby to nadrobić.
Zachęcam
Pamiętam, jaka długa była do Olgi Tokarczuk kolejka rok temu na Targach Książki w Krakowie.
Co to będzie teraz?

Podobnie uważam. Może, żeby nie było dwóch Nobli dla Polski i Wolszczan dostanie w przyszłym rokuBarabasz pisze: PS. W tym roku Polsce powinien przypaść jeszcze jeden Nobel, tym razem z fizyki. Nestety osiągnięcia Aleksandra Wolszczana pominięto!! Decyzja kompletnie niezrozumiała.

Nie bardzo łapię aluzję?Yvonne pisze:Podobnie jak niektóre mecze, a mimo to na nie chodzisz i oglądasz w telewizjijohny pisze:Wy jeszcze wierzycie w te Noble? To jest zwykła ustawka, podobnie rzecz się ma z Oskarami.

A ja nie bardzo łapię, o co Tobie chodzi.johny pisze: Yvonne napisał/a:
johny napisał/a:
Wy jeszcze wierzycie w te Noble? To jest zwykła ustawka, podobnie rzecz się ma z Oskarami.
Podobnie jak niektóre mecze, a mimo to na nie chodzisz i oglądasz w telewizji
Nie bardzo łapię aluzję?

Kilka lat temu, gdy książka wchodziła na polski rynek - usiłowałem ją nieco poczytać - ale to ciężka i gruba lektura...johny pisze:... „Księgi Jakubowe” o XVIII wiecznym Żydzie Jakubie Franku, który stworzył w Rzeczpospolitej swoja sektę.[/b][/i]

Czytaj, Tomaszku.TomaszK pisze:Znalazłem to na półce, o ile pamiętam to prezent choinkowy. Teraz wypada przeczytać.
[url=https://i.postimg.cc/26xygSXY/Tokarczuk.jpg]Obrazek[/url]