Skoki narciarskie.

Dział poświęcony różnym wydarzeniom sportowym
ODPOWIEDZ
Von Dobeneck
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Skoki narciarskie.

Post autor: Von Dobeneck »

Oglądacie? Ja od początku. Myślę, że jest nieźle.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 410 razy
Otrzymał podziękowań: 316 razy

Post autor: johny »

No ba! Ja pamiętam jak Piotr Fijas w Planicy rekord świata uzyskał. Całe 194 metry... :-D Teraz to brzmi śmiesznie ale wtedy to było coś!
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 666 razy
Otrzymał podziękowań: 328 razy

Post autor: Czesio1 »

johny pisze:No ba! Ja pamiętam jak Piotr Fijas w Planicy rekord świata uzyskał. Całe 194 metry... :-D Teraz to brzmi śmiesznie ale wtedy to było coś!
Też to pamiętam. :564:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Re: Skoki narciarskie.

Von Dobeneck pisze:Oglądacie? Ja od początku. Myślę, że jest nieźle.
Ja dziś tylko pierwszą serię oglądałem. W czasie drugiej biegałem a potem chodziłem. :-)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
GrzegorzCh
Forowy Lektor
Miejscowość: Wrocław / Pęgów
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: GrzegorzCh »

też oglądam od dawnych czasów, dokładnie nie powiem od kiedy ale chyba Bobak jeszcze startował.
Teraz wszystko jest w miarę znormalizowane, ale pamiętam różne sposoby ruszania, jeszcze bez belki.
Tak mi się teraz wydaje, że w Innsbrucku ruszało się tak jakby z boku, pod kątem do rozbiegu i po metrze, dwóch trzeba było podskoczyć i nakierować się na właściwy kierunek.
Inne co pamiętam to skocznia gdzie rozbieg biegł zupełnie po ziemi, skoczek ustawiał się prostopadle do rozbiegu, kucał i na dany znak podskakiwał, obracał się o 90 stopni i ruszał w dół. Ktoś może pamięta co to za skocznia?

W każdym razie pucharu świata wtedy jeszcze nie było, był tylko Turniej Czterech Skoczni i może co jakiś czas olimpiada.
Obrazek Obrazek
Von Dobeneck

johny pisze:No ba! Ja pamiętam jak Piotr Fijas w Planicy rekord świata uzyskał. Całe 194 metry... Teraz to brzmi śmiesznie ale wtedy to było coś!
Pamiętam, a jakże. Teraz w Planicy czy w Vikersund latają po 250 metrów, ale wtedy to była odległość. :564:
Czesio1 pisze:Ja dziś tylko pierwszą serię oglądałem. W czasie drugiej biegałem a potem chodziłem.
Ale w jakimś określonym celu? :-D
GrzegorzCh pisze:Tak mi się teraz wydaje, że w Innsbrucku ruszało się tak jakby z boku, pod kątem do rozbiegu
Tak było, zawodnik wskakiwał z boku na rozbieg i dopiero się wpasowywał do torów. Ale to było dawno. Nie było żadnych dodatkowych punktów za wiatr, czy za belkę.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Von Dobeneck pisze:
Czesio1 pisze:Ja dziś tylko pierwszą serię oglądałem. W czasie drugiej biegałem a potem chodziłem.
No ba! Bieganie dla zdrowia! A chodzenie to z psem. :-D
Von Dobeneck

Czesio1 pisze:
Von Dobeneck pisze:
No ba! Bieganie dla zdrowia! A chodzenie to z psem. :-D
Nie wiedziałem, że chorujesz, a pies sam nie umie chodzić? :-D
ODPOWIEDZ

Wróć do „To i owo na sportowo”