VII Forowy Zlot w Kościelisku 2015

Oficjalne zloty Miłośników Samochodzikowej Przygody
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Babie_Lato
Forowy Lektor
Miejscowość: Wyk :)
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Babie_Lato »

Roch pisze:Przy naszych zdolnościach to i promile wyciśniemy z tego :-)
Wystarczy zostawić na kilka dni dłużej ;)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Babie_Lato
Forowy Lektor

TomaszK pisze:Z Wikipedii:
Japońskie kryształy - zastosowanie: "Jako produkt uboczny metabolizmu tych symbiotycznie żyjących bakterii i drożdży powstaje z posłodzonej wody, soków owocowych i suszonych owoców orzeźwiający napój – kefir wodny. Zawiera m.in. dwutlenek węgla, alkohol etylowy i kwas mlekowy. Można go z powodzeniem otrzymywać w warunkach domowych."
Już mi się podoba. Co prawda jest to hasło w kategorii "napoje bezalkoholowe", ale i tak spróbuję.
świetnie! Cieszymy się z pierwszej deklaracji! Ale, TomaszKu, glutki mlekowe też chętnie przygarniesz, prawda? Znakomity napój (jak cudownie działa na całego człowieka i świetnie smakuje! I własny twaróg możesz zrobić w mig)!
Obrazek Obrazek
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Podziękował;: 80 razy
Otrzymał podziękowań: 610 razy

Post autor: TomaszK »

Babie_Lato pisze:świetnie! Cieszymy się z pierwszej deklaracji! Ale, TomaszKu, glutki mlekowe też chętnie przygarniesz, prawda? Znakomity napój (jak cudownie działa na całego człowieka i świetnie smakuje! I własny twaróg możesz zrobić w mig)!
Hm... Jak by Ci to powiedzieć...
Ale moja żona na pewno przygarnie !
Awatar użytkownika
Babie_Lato
Forowy Lektor

TomaszK pisze:
Babie_Lato pisze:świetnie! Cieszymy się z pierwszej deklaracji! Ale, TomaszKu, glutki mlekowe też chętnie przygarniesz, prawda? Znakomity napój (jak cudownie działa na całego człowieka i świetnie smakuje! I własny twaróg możesz zrobić w mig)!
Hm... Jak by Ci to powiedzieć...
Ale moja żona na pewno przygarnie !
Tak czy inaczej- obie hodowle uważam za opchnięte! ;)
"Będzie Pan zadowolony!" :-D ;-)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Athenais
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: Bath, UK

Post autor: Athenais »

Już mam kupiony bilet na piątek (nie było na sobotę rano), według rozkładu powinnam być w Zakopanem o 21.45 (zobaczymy, jak będzie z przejezdnością zakopianki...). Już się nie mogę doczekać ;-)
Yvonne, nie pakuj ręcznika, wezmę ten, który u mnie ostatnio zostawiłaś ;-)
Quidquid agis, prudenter agas et respice finem
Obrazek Obrazek Obrazek
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Beata (moja żona) miała jechać z nami rano w piątek, ale niestety zatrzymają ją obowiązki zawodowe. Przyjedzie po południu autobusem, chyba, że ktoś będzie przejeżdżał przez Kraków około 16.00 - 17.00 i mógłby ja zabrać.
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: dokąd
Podziękował;: 143 razy
Otrzymał podziękowań: 119 razy

Post autor: VdL »

Roch pisze:Czesio1, melduje, że to co wiesz, że ja wiem i robie, to wiesz, robie :-)
TomaszKu, melduje, że to co wiesz, że ja wiem i robie, to wiesz, robie :-)

Rochu
takie informacje w moim wieku nie przystoją. Moja kompresja, tego nie wytrzymie. ;-)

Muszech dbać o panewki :-D
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Tytuł: Łajza archeologiczna
Miejscowość: Wyk

Post autor: Nemsta »

Faktycznie, trochę za młody jesteś ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Milady
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: Bezludna Wyspa
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: Milady »

TomaszK pisze:Beata (moja żona) miała jechać z nami rano w piątek, ale niestety zatrzymają ją obowiązki zawodowe. Przyjedzie po południu autobusem, chyba, że ktoś będzie przejeżdżał przez Kraków około 16.00 - 17.00 i mógłby ja zabrać.
Być może my będziemy właśnie tak jechać. Planujemy wyjechać z Łodzi około 13. Chętnie zabierzemy Beatę.
Lubimy towarzystwo, ale nie mo?emy znie?? ludzi ca?y czas ko?o siebie. Wi?c gdzie? si? gubimy, potem wracamy i znów znikamy w diab?y.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

Milady pisze:
TomaszK pisze:Beata (moja żona) miała jechać z nami rano w piątek, ale niestety zatrzymają ją obowiązki zawodowe. Przyjedzie po południu autobusem, chyba, że ktoś będzie przejeżdżał przez Kraków około 16.00 - 17.00 i mógłby ja zabrać.
Być może my będziemy właśnie tak jechać. Planujemy wyjechać z Łodzi około 13. Chętnie zabierzemy Beatę.
To jednak nie wyjeżdżacie rano?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Milady
Zlotowicz
Zlotowicz

TomaszK pisze:Mamy kominek, na którym można piec kiełbaski na patykach. Gorzej z gotowaniem, bo będzie nas 23 osoby. Garnki odpowiedniej wielkości by się znalazły, gorzej z patelniami. Może wymyślić na sobotni obiad jakieś danie jednogarnkowe ? Niezbyt czasochłonne.
Jest też lokal, karczma "Holny", w odległości pół kilometra. Dobre jedzenie, ceny znośne.
TomaszKu, tak mi się wydaje, że jak się zjedziemy w sobotę to zjemy późne śniadanie w sobotę i chyba wybierzemy się wszyscy na krótki spacer nad Morskie Oko. szkoda by było nie wyjść nigdzie. A jak już będziemy na zewnątrz to w Zakopanem pewnie nie brakuje karczm i innych jadłodajni. Zjemy sobie obiadek i wrócimy do domku. Gotować na prawie 25 osób to sporo czasu i jeden garnek pewnie by nie starczył.
Co sądzicie?
Lubimy towarzystwo, ale nie mo?emy znie?? ludzi ca?y czas ko?o siebie. Wi?c gdzie? si? gubimy, potem wracamy i znów znikamy w diab?y.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Post autor: johny »

Rano to my jedziemy + misia. misia jak się dowiedziała, że ok południa planuję dojechać to się przeżegnała! :-D
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Milady
Zlotowicz
Zlotowicz

Athenais pisze: Co do jedzenia, to pewnie zabiorę ze sobą jakiś prowiant, bo nie wszystko jadam i nie chcę nikomu robić kłopotu ;-)
My również przywieziemy ze sobą swój prowiant żeby nie robić problemu.

Awatar użytkownika
Milady
Zlotowicz
Zlotowicz

Czesio1 pisze: To jednak nie wyjeżdżacie rano?
hehe, biorąc pod uwagę nasz pośpiech i to, że mieliśmy jechać w zeszłym tygodniu. :-D

A serio to chyba się nie wyrobimy ze wszystkim na rano.

Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Morskie Oko i krótki spacer - to nie idzie w parze.

Ustalimy sobie wszystko na miejscu. Ale jak już pisałem, gotowanie smaczne nie jest długie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Milady pisze: TomaszKu, tak mi się wydaje, że jak się zjedziemy w sobotę to zjemy późne śniadanie w sobotę i chyba wybierzemy się wszyscy na krótki spacer nad Morskie Oko. szkoda by było nie wyjść nigdzie. A jak już będziemy na zewnątrz to w Zakopanem pewnie nie brakuje karczm i innych jadłodajni. Zjemy sobie obiadek i wrócimy do domku. Gotować na prawie 25 osób to sporo czasu i jeden garnek pewnie by nie starczył.
Co sądzicie?
Spacer nad Morskie Oko nazywasz krótkim?? :shock: :shock: :shock:
I tego samego dnia chcesz jeszcze do Zakopanego na obiad zdążyć?? :shock: :shock: :shock:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Milady pisze:TomaszKu, tak mi się wydaje, że jak się zjedziemy w sobotę to zjemy późne śniadanie w sobotę i chyba wybierzemy się wszyscy na krótki spacer nad Morskie Oko
Wszyscy ?
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Post autor: johny »

TomaszK pisze:
Milady pisze:TomaszKu, tak mi się wydaje, że jak się zjedziemy w sobotę to zjemy późne śniadanie w sobotę i chyba wybierzemy się wszyscy na krótki spacer nad Morskie Oko
Wszyscy ?
No.
:-D
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Podobno na drodze do Morskiego Oka mają być ciężkie warunki. Lawiny mają schodzić jedna za drugą.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Podziękował;: 334 razy
Otrzymał podziękowań: 242 razy
Kontakt:

Post autor: PawelK »

Czesio1 pisze:Spacer nad Morskie Oko nazywasz krótkim??
I tego samego dnia chcesz jeszcze do Zakopanego na obiad zdążyć??
Oj tam. Z Kościeliska godzina do Palenicy. Z parkingu 2 godziny do schroniska, półtorej powrót i godzina do Zakopanego. Razem 5,5. Jeszcze z pół godziny w schronisku, razem 6. To jak o ósmej wyjedziecie z Kościeliska, to na 14 do Zakopanego ściągniecie.
Pamiętajcie tylko, że są ferie :-)
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Jak się ktoś wyrobi w 6 godzin, to osobiście stawiam duże lody ;)
Życze powodzenia i lubię waniliowe :D

Piątek mamy na ustalenie planu. Na mój nos, jest to nierealne. Dzień za krótki, warunki nie zapowiadają się dobre. Wszyscy to po Kościeliskiej możemy połazić.
Obrazek
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Roch pisze:Jak się ktoś wyrobi w 6 godzin, to osobiście stawiam duże lody ;)
Życze powodzenia i lubię waniliowe :D
A ja sie przyłączam do ufundowania nagrody.
Paweł, w lecie to jeszcze bym uwierzył ale zimą?
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: dokąd
Podziękował;: 143 razy
Otrzymał podziękowań: 119 razy

Post autor: VdL »

Czesio1 pisze:
Milady pisze: TomaszKu, tak mi się wydaje, że jak się zjedziemy w sobotę to zjemy późne śniadanie w sobotę i chyba wybierzemy się wszyscy na krótki spacer nad Morskie Oko. szkoda by było nie wyjść nigdzie. A jak już będziemy na zewnątrz to w Zakopanem pewnie nie brakuje karczm i innych jadłodajni. Zjemy sobie obiadek i wrócimy do domku. Gotować na prawie 25 osób to sporo czasu i jeden garnek pewnie by nie starczył.
Co sądzicie?
Spacer nad Morskie Oko nazywasz krótkim?? :shock: :shock: :shock:
I tego samego dnia chcesz jeszcze do Zakopanego na obiad zdążyć?? :shock: :shock: :shock:
Na miotle albo Segwey-em. Inaczej nie da rady.
W latach 80-tych był to rzut beretem, teraz bez czarów nie da rady. Chyba, że wiedzmy jakieś. :027:
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Czesio1 pisze:Paweł, w lecie to jeszcze bym uwierzył ale zimą?
Oj przecież żartowałem. To są wyliczenia z guglemapsa. I tak nie wierzę, że byście o ósmej wyjechali z Kościeliska.

Ale przy okazji, są ferie, jeśli nie zarezerwujecie połowy jakiejś knajpy w Zako, to praktycznie nie ma szansy, żeby dwadzieścia osób jednocześnie usiadło coś zjeść.
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Roch pisze:Na mój nos, jest to nierealne. Dzień za krótki, warunki nie zapowiadają się dobre. Wszyscy to po Kościeliskiej możemy połazić.
Niestety też uważam, że to nierealne. A bywam tam chyba najczęściej z Was i znam realia przejazdu z Kościeliska do Zakopanego i z Zakopanego do Polany Białczańskiej. To będzie środek ferii województwa mazowieckiego i do tego weekend.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Czyli ustaliliśmy, że Morskie Oko nierealne. Jedzie tylko Czesio, bo ma ostatnią szansę zobaczyć zimą :-)

My proponujemy Gąsienicową o ile się da iść, jeśli nie, to można iść do Kondratowej. Jeśli będzie padało i nie będzie to deszcz, to zostają dolinki.
Awatar użytkownika
misia
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: miasto Łódź
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: misia »

Potwierdzam swój przyjazd, zabierze mnie johny i już ja go dopilnuję, żebyśmy byli na miejscu w normalnej godzinie, a nie o 12 jak zaplanował g;)
Morskie Oko to cały dzień, a dzień krótki. Gdziekolwiek będziemy chcieli wyjść w teren na spacer (oprócz Krupówek), to trzeba się będzie zwlec o 8.00., ale jeżeli dnia poprzedniego "posiedzimy" to będzie ciężko. Może na Gubałówkę? g;)
Poproszę nocleg w domku obok i jak komuś nie przeszkadza "głośny" sen g;) to zapraszam do mnie, może Atena się skusi g;)
Też zabiorę kilka przekąsek i coś "domowego" do picia a na obiad lepiej iść w miasto, tylko tą rezerwację trzeba załatwić. Można też podzielić się na grupy. Jest taka knajpa "Adamo" koło ronda na Kościelisko, która jest duża i dobre jedzenie mają.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Praw­da leży pośrod­ku - może dla­tego wszys­tkim za­wadza" - Arystoteles
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

TomaszK pisze: Niestety też uważam, że to nierealne. A bywam tam chyba najczęściej z Was i znam realia przejazdu z Kościeliska do Zakopanego i z Zakopanego do Polany Białczańskiej. To będzie środek ferii województwa mazowieckiego i do tego weekend.
Jak wyjedziemy o 6 rano to powinniśmy spokojnie dojechać bez większych problemów. ;-)
PawelK pisze:Czyli ustaliliśmy, że Morskie Oko nierealne. Jedzie tylko Czesio, bo ma ostatnią szansę zobaczyć zimą :-)
Ej, no nie będziecie tacy, samego mnie wygonicie? :-(
Awatar użytkownika
Babie_Lato
Forowy Lektor

Czesio1 pisze: Jak wyjedziemy o 6 rano to powinniśmy spokojnie dojechać bez większych problemów. ;-)
Czesio, sprawdziłam - w sobotę nie ma takiej godziny, jak 6!
Jest 9, 10, 11 i tak dalej. Ale 6 w soboty nie ma :(
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Babie_Lato, przypomnieć ostatnią sobotę i Twoje poranne bieganie przed 6 rano? Otwieram oczy, patrze dzień, bo jasno, a niewiasta ugania się po mieszkaniu. Ale nie, to przed 6 sobie wstała i z uśmiechem na ustach się uwija jak mrówka. W niedziele nie było lepiej :P Przynajmniej dostałem buziaka na "dzień dobry" czyli sobotnia reprymenda poskutkowała :-)
Wniosek?
Budzimy o 6 i... przewracamy się na lewy bok ;)
Jeszcze tylko czwartek, jupi :-). :-) :-)
Obrazek
ODPOWIEDZ