Typerek Mś Brasil 2014

Dział poświęcony konkursom i zabawom forowym
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: harcerz
Podziękował;: 42 razy
Otrzymał podziękowań: 176 razy

Post autor: Mysikrólik »

Raczej
tylko nie wiem czy akurat ten plakat.Obrazek
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz
Podziękował;: 108 razy
Otrzymał podziękowań: 142 razy

Post autor: Brunhilda »

Mysikrólik pisze: Rozumiem że skoro nie ma naszych kibicujesz Australii?
Oczywiście! Już sie zaopatrzylam w stosowną chorągiewke, będzie powiewala na samochodzie . Mam problem
Pierwszy raz typuje. Nie wiem jak ten arkusz wypełnić. Jedna kolumna jest jakby moja tak? Mam ja wydrukować i wypełnić.? I wysłać? Czy po prostu napisać na byle kartce typy i wysłać?
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz

W zasadzie jakbyś nie przekazała mi swoich typów będzie dobrze. Plik jest tylko "dla ułatwienia".
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

Mysikrólik pisze:W zasadzie jakbyś nie przekazała mi swoich typów będzie dobrze. Plik jest tylko "dla ułatwienia".
Czyli można też na forum w temacie oddać głosy?
Pamiętajmy, że już w czwartek rusza Mundial. Czasu już niewiele.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz

Czesio1 pisze: Czyli można też na forum w temacie oddać głosy?
No można, chociaż dla ułatwienia organizatorowi, łatwiej spisać z pliku, niż zbierać po forum.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Post autor: johny »

Jeszcze jedno pytanie, czy od razu typujemy wszystkie podane mecze czy możemy robić to wraz trwaniem Mundialu?
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

johny pisze:Jeszcze jedno pytanie, czy od razu typujemy wszystkie podane mecze czy możemy robić to wraz trwaniem Mundialu?
Typujemy od razu każdą kolejną pełną rundę.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
złoczyńca
Żądny przygód
Żądny przygód
Tytuł: rozglądam się
Miejscowość: ćmiłów
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: złoczyńca »

Czesio1 pisze:
johny pisze:Jeszcze jedno pytanie, czy od razu typujemy wszystkie podane mecze czy możemy robić to wraz trwaniem Mundialu?
Typujemy od razu każdą kolejną pełną rundę.
no to, żebym ja zrozumiał dobrze:
typujemy wszystkie mecze pierwszej fazy grupowej, czyli że dla np. Brazylii typujemy TYLKO pierwszy mecz i tak samo dla pozostałych zespołów- TYLKO PIERWSZY MECZ, tak? bo chodzi o to, że po pierwszej (opisanej przeze mnie fazie) może się okazać, że np. Neymar i jeszcze trzech innych Brazylijczyków dostało czerwone kartki i doznało kontuzji (odpukać...) i w następnym meczu Brazylia już może nie być taka silna i dopiero wtedy można typować mecze drugiej fazy grupowej, tak? bo jakbyśmy typowali od razu wszystkie mecze (3 fazy) rundy grupowej to właśnie takie rzeczy mogłyby wpłynąć na błędne typy, tak?

P.S. a, i co, ten arkusz z moimi wynikami wysyłam na PW do Mysikrólika?
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

złoczyńca pisze: no to, żebym ja zrozumiał dobrze:
typujemy wszystkie mecze pierwszej fazy grupowej, czyli że dla np. Brazylii typujemy TYLKO pierwszy mecz i tak samo dla pozostałych zespołów- TYLKO PIERWSZY MECZ, tak?
Dokładnie tak złoczyńco. Mamy 8 grup, po dwa mecze w każdej grupie czy;i teraz wysyłasz typy na 16 spotkań.
Kwestia uzgodnienia co w sytuacji jeśli ktoś chce dołączyć do zabawy w trakcie trwania danej rundy. Ja bym był za tym, żeby było to możliwe (oczywiście z pominięciem typów za mecze już rozegrane w danej rundzie).
złoczyńca pisze: P.S. a, i co, ten arkusz z moimi wynikami wysyłam na PW do Mysikrólika?
Arkusik wysyłasz do Mysikrólika na maila:

bubus13@interia.pl
złoczyńca
Żądny przygód
Żądny przygód

no, to teraz już wszystko jasne ;-) byle do czwartku ;-))))
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz

No tak, potwierdziła się stara zasada, że nikt nie czyta regulaminu :-D
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Mysikrólik pisze:No tak, potwierdziła się stara zasada, że nikt nie czyta regulaminu :-D
Ups... :oops:
Ja się przyznaję bez bicia, że nie lubię czytać zasad, regulaminów, itp.
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz

W każdym razie gdyby ktoś miał wątpliwości, to w pierwszym poście znajdują się potrzebne informacje. Jednocześnie przypominam, że termin przysyłania typów na pierwsze 16 spotkań(po 2 w każdej grupie) mija 11 VI o północy.
złoczyńca
Żądny przygód
Żądny przygód

Mysikrólik pisze:No tak, potwierdziła się stara zasada, że nikt nie czyta regulaminu :-D
ja czytałem ale bez zrozumienia ;-)
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Moja tabelka poszła! :-)
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
złoczyńca
Żądny przygód
Żądny przygód

moja, co prawda na raty ;-) ale też już powinna być u adresata, oj będzie się działo ;-)
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz

Potwierdzam, mam pierwsze dwa pliki z typami(spod ciemnej gwiazdy, czyli prawie Ghana)
złoczyńca
Żądny przygód
Żądny przygód

Mysikrólik pisze: do północy w dzień przed daną grupą meczów, wszyscy mieli przesłać swoje typy, a ja chciałem podawać je przed rozpoczęciem kolejki.
czy to aktualne? tzn. czy uda Ci się typy, które spłynęły do 12 czerwca do godz. 00.00 (22 godz. przed meczem otwarcia) obrobić i przed tym meczem (oczywiście typy wszystkich meczów z I serii grupowej) opublikować, tak, żebyśmy wiedzieli kto i ile na kogo postawił i emocjonować się jeszcze bardziej?
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz

Wydaje mi się że tak. Powinno to być widoczne A - w pliku do ściągnięcia, B- myślę o tym żeby podawać codziennie rano(najgorzej z weekendami) kto jak postawił i może jaka punktacja po poprzednim dniu.
Póki co nie ma nas za wielu, więc problem tez niewielki.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Mysikrólik, łącznie zmieniany 1 raz.
złoczyńca
Żądny przygód
Żądny przygód

ok, no co do frekwencji to mam nadzieję, że jeszcze parę osób się zdecyduje
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz

Uwaga, uwaga zostały 32 godziny do zgłoszenia swoich typów.
Nie ociągać się.

Żeby nie było, że nas tylko 3-ech wystartuje.
Awatar użytkownika
stefanmalek
Forowy Lektor
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: stefanmalek »

Dołączam do Typera. Wysłałem już swoje typy i powiem szczerze, iż trochę się zdziwiłem, bo do większości spotkań pasował mi jeden wynik :)
Obrazek
Medycyna zna różne przypadki...
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Stefan, jedziesz na Ironów 24.06.?
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
stefanmalek
Forowy Lektor
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: stefanmalek »

johny pisze:Stefan, jedziesz na Ironów 24.06.?
Niestety Poznań to jest dla mnie obecnie nieosiągalny. W tym roku jakoś nie mam szczęścia do koncertów...
Obrazek
Medycyna zna różne przypadki...
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz

A to mam jeszcze takie pytanie. Czy ja mogę brać udział? Obiecuję że będę typował bez podglądania. Jeżeli któryś z graczy postawi veto to się wycofam, albo zagram jako niesklasyfikowany.

Kolejna uwaga porządkowa.
Jako że błądzić jest rzeczą ludzką, i mimo że sprawdzam wpisywane wyniki, może się zdarzyć że podam zły typ któregoś z graczy. Proszę wtedy o szybką informację i porównam z plikami źródłowymi, które oczywiście pozostawiam nieruszone do sprawdzenia.
Może ustawimy wzorem Totolotka komisję złożoną z trzech najstarszych forumowiczów do sprawdzania poprawności przebiegu konkursu :-D
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Mysikrólik pisze:A to mam jeszcze takie pytanie. Czy ja mogę brać udział? Obiecuję że będę typował bez podglądania. Jeżeli któryś z graczy postawi veto to się wycofam, albo zagram jako niesklasyfikowany.
Ma się rozumieć że możesz a nawet powinieneś!! Ja myślałem, że Ty bez pytania bierzesz udział. A jeśli chcesz mieć czyste sumienie to podeślij swoje typy do mnie. ;-)
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz

Zegar bije. Zostało 25 godzin. Liczę jeszcze przynajmniej na Brunię i Czesia, PawłaK i pozostałych również, nawet tych o których mówi się że się nie znają. Na zachętę 42:20 - 43:00
złoczyńca
Żądny przygód
Żądny przygód

po pierwsze: proszę mi wybaczyć, miejsce, w którym to umieszczę ale ponieważ wpisuje się w temat więc ośmieliłem się umieścić to tutaj a nie w wątku "znalezione w sieci".
po drugie: jest to link do strony, na której jakiś pasjonat umieścił w różnych konfiguracjach pliki excellowskie do bezpłatnego ściągnięcia zawierające, ni mniej, ni więcej tylko zestawienie wszystkich meczów brazylijskiego Mundialu, skonfigurowane w ten sposób, że po wpisaniu wyniku rzeczywistego jest on zaciągany do tabeli, w tabeli drużyna ustawiana jest na odpowiednim miejscu w zależności od posiadanych punktów, następnie po zakończeniu rozgrywek grupowych, zwycięzcy i drugie miejsca są zaciągane do rubryki kolejnej rundy itd. sprawdziłem wpisując fikcyjne wyniki i działa ;-) Sama strona jest po angielsku ale można ustawić tłumaczenie, co prawda jest ono zrobione translatorem ale z grubsza wiadomo o co chodzi ;-) acha, same pliki/arkusze też mają kilka opcji, tym się nie bawiłem ale wyczytałem, że po ustawieniu (jest to bardzo intuicyjne, opcje są w górnej części arkusza excellowskiego) kilku filtrów można wyszczególnić konkretne miasto, w którym mają być rozgrywane mecze, konkretną grupę lub konkretną drużynę. W arkuszu także można ustawić język i odpowiednią strefę czasową. zastanawiałem się gdzie jest haczyk, bo ktoś, kto to stworzył musiał się trochę nagłówkować a przede wszystkim posiadać odpowiednie umiejętności, otóż, haczyka nie ma, arkusze są zabezpieczone przed podglądem do użytych tam formuł a jeśliby ktoś chciał poznać same formuły to wtedy dopiero proszony jest o datek w wysokości 8,99 $ dla autora pliku ;-) dodatkowo na stronie są arkusze do obserwacji strzelców bramek ale tego jeszcze nie zdążyłem obejrzeć więc nie wiem jak działa. Generalnie polecam i mam nadzieję, że wam się przydadzą te arkusiki już od jutra ;-)

link do strony:
http://exceltemplate.net/sports/world-c ... coresheet/

bezpośredni link do arkusza:
http://exceltemplate.net/download/134/
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz

Uwaga!!!

1. Z racji mojego niedopatrzenia, innej strefy czasowej i dziwnym praktykom organizatorów zmianie ulegnie termin przysyłania niektórych typów.

1 runda grupowa do (11 VI) - 24:00 - bez zmian
2 runda grupowa do (16 VI) - 24:00 - grupy A - F, do (18 VI) - 24:00 - grupy G i H
3 runda grupowa do (22 VI) - 24:00 - grupy A - F, do (23 VI) - 24:00 - grupy G i H
1/8 finału do (27 VI) - 24:00 - bez zmian
1/4 finału do (3 VII) - 24:00 - bez zmian
1/2 finału do (7 VII) - 24:00 - bez zmian
mecz o 3 miejsce i finał do (11 VII) - 24:00 - bez zmian

2.Plik z wszystkimi typami, który będzie dostępny poprawiłem i po wpisaniu wyniku i zdarzenia z boiska, wszystkim powinny się punkty zaliczać i sumować(mam nadzieję że nie ma błędów)
Awatar użytkownika
Wilhelm Tell
Zlotowicz
Zlotowicz
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Wilhelm Tell »

Ja też wezmę udział w konkursie :-D :-D
Glory, glory Man Utd!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przygoda z konkursami”