Typerek Mś Brasil 2014

Dział poświęcony konkursom i zabawom forowym
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

Radek pisze:Jak najbardziej prawidłowo Czesiu !!!!
Szkoda ze sędziowanie póki co nie zbliża sie do poziomu sportowego, zarówno wczoraj jak i dziś...
Miejmy nadzieję, że im dalej tym będzie lepiej bo prawdę powiedziawszy to gorzej już chyba nie może być. :-/
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Post autor: johny »

Jakby nie czarny to miałbym szansę na 4 pkt! :-/
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Radek
Lubi przygody
Lubi przygody
Tytuł: Kedar
Miejscowość: Szerominek
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Radek »

Miejmy nadzieję Czesiu, chociaż patrząc na prace liniowego boje sie ze moze być jeszcze gorzej... ;)
Odchodząc od sędziowania ja jestem miłe zaskoczony poziomem , a przede wszystkim tempem gry, wiem ze to dopiero drugi mecz ale to dobrze wróży na dalsze spotkania.
Radek
Lubi przygody
Lubi przygody

Nie ma spalonego ?????????????????????????
;)
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

No i czarny zabrał mi lidera! :-/
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Podziękował;: 334 razy
Otrzymał podziękowań: 242 razy
Kontakt:

Post autor: PawelK »

No i to jest doskonałe potwierdzenie mojej tezy, że jeśli ktoś jest lepszy to nawet sędzia nie da rady mu przeszkodzić w wygraniu meczu.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

PawelK pisze:No i to jest doskonałe potwierdzenie mojej tezy, że jeśli ktoś jest lepszy to nawet sędzia nie da rady mu przeszkodzić w wygraniu meczu.
A dla mnie ten mecz (pierwsza polowa, bo drugiej nie oglądałem) jest potwierdzeniem tezy, że wideoweryfikacja JEST POTRZEBNA w tej dyscyplinie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

PawelK pisze:No i to jest doskonałe potwierdzenie mojej tezy, że jeśli ktoś jest lepszy to nawet sędzia nie da rady mu przeszkodzić w wygraniu meczu.
A co powiesz o Mś w Korei? Tam sędziowie dociągnęli Koreańców do półfinału! :-)
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

johny pisze:
A co powiesz o Mś w Korei? Tam sędziowie dociągnęli Koreańców do półfinału! :-)
A tam też był taki przypadek, że któraś z drużyn strzeliła dwie prawidłowe bramki i sędziowie ich nie uznali? Bo nie pamiętam.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Jak tam wrażenia w czasie meczu Hiszpania-Holandia? Ja jestem zaskoczony. Wprawdzie jednym okiem tylko zaglądałem do tej pory (Liga światowa z Włochami) ale wydaje mi się, że Hiszpanie grają bez bramkarza.
O, nie mówię? Czwarty gol dla Oranje. To co wyczynia Casillas to jakaś masakra. On jest kompletnie nieobecny na tym meczu, myślami daleko stąd.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Czesio1 pisze:To co wyczynia Casillas to jakaś masakra. On jest kompletnie nieobecny na tym meczu, myślami daleko stąd.
No nie wszystkie bramki są jego, ale... 2-3 niestety tak. Pytanie czy to jest smutny koniec Casillasa czy wynika to tylko z faktu, że nie grał przez cały sezon. To czym zawsze budził podziw czyli niesamowita intuicja tutaj, tak jak Czesio napisałeś, jest jakby nieobecny, wszystkie decyzje są albo złe albo ułamek sekundy za późne.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Z Twittera

Obrona Hiszpanii
Obrazek
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Ja powiedziałem, że w następnym meczu wyjdzie pewnie De Gea...
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

johny pisze:Ja powiedziałem, że w następnym meczu wyjdzie pewnie De Gea...
Marca typuje, że Pepe Reina.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Tak czy siak, szkoda mi Casilliasa, bardzo go lubię... Jest pewnie tak jak napisałeś, zaciążył na jego formie brak gier w La Liga. Już w finale LM zaserwował "kaszanę"...
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

johny pisze:Tak czy siak, szkoda mi Casilliasa, bardzo go lubię... Jest pewnie tak jak napisałeś, zaciążył na jego formie brak gier w La Liga. Już w finale LM zaserwował "kaszanę"...
Bo niestety intuicja i refleks ściśle są związane z utrzymywaniem się w grze. Ciekaw jestem jednak, czy to już jest ten czas, kiedy trzeba odłożyć rękawice, czy jeszcze można pograć swoje. W wypadku Casillasa słabo by było iść do przeciętniaków lub nawet do lepszych drużyn ale średnich lig.
Radek
Lubi przygody
Lubi przygody

A ja myśle ze każdy ma prawo mieć słabszy dzień! Iker moim zdaniem to nadal absolutny Top na tej pozycji i posadzenie go na ławkę w następnym meczu oznaczałoby początek końca dla niego , del Bosque tego nie zrobi, Casillas sie podniesie a Hiszpania odegra jeszcze znaczna role na tych mistrzostwach. Być moze wyeliminuje Brasil w 1/8 ;) czego im życzę :)
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Radek pisze:posadzenie go na ławkę w następnym meczu oznaczałoby początek końca dla niego
Niezależnie od mojej sympatii do tego zawodnika, Casillas poszedł na ławę dwa lata temu i od tego czasu jest coraz gorzej.
Radek
Lubi przygody
Lubi przygody

PawelK pisze:
Radek pisze:posadzenie go na ławkę w następnym meczu oznaczałoby początek końca dla niego
Niezależnie od mojej sympatii do tego zawodnika, Casillas poszedł na ławę dwa lata temu i od tego czasu jest coraz gorzej.

Casillas poszedł na ławkę z powodu kontuzji. Czy jest gorzej ? Raczej nie.
Pierwszy gorszy mecz dopiero w finale LM, dziś/wczoraj drugi, mozna wręcz powiedzieć ze fatalny! Przez cala karierę praktycznie bezbłędny , moim zdaniem ma chwile słabości i mam nadzieje ze udowodni w kolejnych spotkaniach jak wielkim jest zawodnikiem.

Co myślicie o Chile , a moze to ta drużyna 1 w grupie ?
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz
Podziękował;: 108 razy
Otrzymał podziękowań: 142 razy

Post autor: Brunhilda »

Eeeeeeeech. Przegraliśmy. Nasi Socceroos wrzucili chociaż jednego gola. A my juz myśleliśmy, ze po porażce Hiszpanii wszystko bedzie możliwe.......
Awatar użytkownika
stefanmalek
Forowy Lektor
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: stefanmalek »

Radek pisze:Casillas poszedł na ławkę z powodu kontuzji.

Zanim złamał rękę był już bliski pożegnania się z pierwszym składem na dłużej. Mourinho posadził go na ławie za bardzo słabe występy jesienią 2012. W jego miejsce grał wtedy Adan. Gdyby nie to, że był jeszcze słabszy, to Casillas nie miałby nawet szans złapać kontuzji, bo nie wróciłby po kilku meczach do składu.

Radek pisze:Pierwszy gorszy mecz dopiero w finale LM, dziś/wczoraj drugi, mozna wręcz powiedzieć ze fatalny!
Po drodze jeszcze co najmniej dwa niepewne mecze. Z Espanyolem i Realem Valladolid na koniec sezonu w PD.

johny pisze:Już w finale LM zaserwował "kaszanę"...
To było jego niemal firmowe zagranie. Casillas zawsze miał problemy z wyjściem do górnych piłek a w ostatnich sezonach jeszcze spuścił z tonu.
Obrazek
Medycyna zna różne przypadki...
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Z pod palców mi to wyjąłeś stefanmalek, poza tym przesiedział na ławie cały ostatni sezon ligowy.
złoczyńca
Żądny przygód
Żądny przygód
Tytuł: rozglądam się
Miejscowość: ćmiłów
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: złoczyńca »

powiem tyle: ROBBEN... co ten koleś gra to bajka, on nie czeka, on sam sobie organizuje nie jak niektórzy "najlepsi", poza tym ta technika i przyspieszenie no i intuicja... mmmm... sam miód, mimo ze przegrałem z kretesem to cieszę się, że to Holandia wygrała, bo to, co pokazali jej piłkarze, to było właśnie mistrzostwo świata...
oczywiście Hiszpania wstanie z kolan ale Casillas musi się zastanowić czy jest w stanie podołać i udźwignąć nałożony na niego ciężar, to nie był pojedynczy błąd, to był, cytując klasyków: "wielbłąd", ponieważ jednak to bramkarz legenda należy mu się jeszcze jedna szansa - wyjście w pierwszej jedenastce na najbliższy mecz, do popełnienia pierwszego błędu...
niestety Meksyk z Kamerunem mi umknął i tylko bramkę widziałem więc nie komentuję ale z waszych wypowiedzi widzę, że "widowisko" było przednie - może załapię się na jakieś powtórki...
Chile - Australia - wytrwałem do przerwy (2:1) Chile, było lepsze ale mimo, że Australia rozpoczęła jako outsider to podjęła walkę, jednak na Hiszpanię i Holandię to za mało, ciekawie jednak się zapowiada mecz Chile-Hiszpania, już zacieram ręce ;-)
Radek
Lubi przygody
Lubi przygody

Po drodze jeszcze co najmniej dwa niepewne mecze. Z Espanyolem i Realem Valladolid na koniec sezonu w PD.

Miałem na myśli "poważne granie",wiadomo ze w PD nie grał , z rożnych powodów, kontuzja ,brak formy, dziwne konflikty etc...nie to jest istotne. Chodzi mi tylko o to żeby nie należy go skreślać, to dopiero początek mistrzostw, wszystko sie moze jeszcze zdarzyć i równie dobrze za kilka tyg Casillas moze zostać najlepszym bramkarzem tej imprezy.

A poza tym cieszy mnie poziom uczestników , każdy mecz budzi emocje i trzyma w napięciu , a najbardziej zwycięstwo Holendrów - to jest mój typ na finał ;)
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

złoczyńca pisze:powiem tyle: ROBBEN... co ten koleś gra to bajka, on nie czeka, on sam sobie organizuje nie jak niektórzy "najlepsi", poza tym ta technika i przyspieszenie no i intuicja... mmmm... sam miód
Mimo, że alergicznie nie trawię Bayernu to w pełni zgadzam się z tym co napisałeś!
złoczyńca pisze:Chile - Australia - wytrwałem do przerwy (2:1) Chile, było lepsze ale mimo, że Australia rozpoczęła jako outsider to podjęła walkę
W drugiej połowie cisnęli mocno ale skuteczność była tragiczna! W 91 min poszła kontra i do widzenia. Wrażenia jednak zostawili bardzo pozytywne! :-)
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

johny pisze:
złoczyńca pisze:Chile - Australia - wytrwałem do przerwy (2:1) Chile, było lepsze ale mimo, że Australia rozpoczęła jako outsider to podjęła walkę
W drugiej połowie cisnęli mocno ale skuteczność była tragiczna! W 91 min poszła kontra i do widzenia. Wrażenia jednak zostawili bardzo pozytywne! :-)
I przez to mój typ poszedł...sobie :-/

Dopisano: A nie, myślałem, że obstawiałem 2:1, a jednak typowałem 2:0
Ostatnio zmieniony 14 cze 2014, 23:33 przez Czesio1, łącznie zmieniany 1 raz.
złoczyńca
Żądny przygód
Żądny przygód
Tytuł: rozglądam się
Miejscowość: ćmiłów
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: złoczyńca »

znaczy się, w ogóle się nie znam... ale Kostaryka w pięknym stylu rozjechała Urugwaj, oj będzie się działo w tej grupie ;-)))
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

złoczyńca pisze:znaczy się, w ogóle się nie znam... ale Kostaryka w pięknym stylu rozjechała Urugwaj, oj będzie się działo w tej grupie ;-)))
Po prostu nie przewidzieliśmy złoczyńco, że niespodzianki są wkalkulowane w taki turniej jak Mistrzostwa świata.
A druga bramka przypomniała mi Andrzeja Szarmacha, o którym mówiło się, że wsadzał głowę tam, gdzie inni bali się wsadzić nogę. Kostarykańczyk prawie dostał korkami z czuba w nos a mimo to "szczelił" brameczkę głową. :-D
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Czesio1 pisze:A druga bramka przypomniała mi Andrzeja Szarmacha, o którym mówiło się, że wsadzał głowę tam, gdzie inni bali się wsadzić nogę. Kostarykańczyk prawie dostał korkami z czuba w nos a mimo to "szczelił" brameczkę głową
Na to samo zwróciłem uwagę!
A za chwilę Włochy z 1/2 Liverpoolu i innymi! :-)
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: dokąd
Podziękował;: 143 razy
Otrzymał podziękowań: 119 razy

Post autor: VdL »

Mam nadzieje , że mecz z włochów z Albionem będzie równie ciekawy jak urugwaj z costą.
Miłej zabawy :564:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przygoda z konkursami”