Dyskusja nad szkieletem naszego forum

Tu piszemy o sprawach ogólnych
Awatar użytkownika
barttez
Forowy Lektor
Miejscowość: lubelskie
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: barttez »

Myślę że to niezły pomysł
Obrazek Obrazek
Aetas dulcissima adulescentia est
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Post autor: johny »

zbychowiec pisze:- Utworzenie w tym nowym dziale kategorii: Ogólne, Literatura, Film, Gry Komputerowe
Popieram w pełni! Nawet coś takiego Ojcu Czesławowi sugerowałem już wcześniej!
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Tytuł: Łajza archeologiczna
Miejscowość: Wyk
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Nemsta »

Czy jest możliwość dodania wersji mobilnej SB?
Obrazek
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

SB - ShoutBox
Obrazek
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

I wszystko dla mnie jasne. Nie ma co zmieniać.
Bardziej irytuje mnie te znikające info o nieprzeczytanej wiadomości, gdy przykładowo mam ich 2 lub 3. Po przeczytaniu pierwszej, jedynym znakiemi, że mam jeszcze dwie, są te flagi. Na głównej już się nie wyświetla na czerwono, że są nowe wiadomości.
Obrazek
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: dokąd
Podziękował;: 143 razy
Otrzymał podziękowań: 119 razy

Post autor: VdL »

Coraz częściej korzystam z telefonu przeglądając forum. Mam problem z przewijaniem stron, wskaźniki są za małe, jeśli dany temat ma już kilka stron. Nawet w powiększeniu jest to problemem. Wskakuje np. następny temat.
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz

Lepiej, ale można jeszcze zwiększyć? Przydało by się zwiększyć odległość między następny/ poprzedni temat a stronami tematu.
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz

Jest idealnie.
Jeśli przyjdzie wiadomość, czy informacja może być bardziej widoczna?
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz

Chyba poprzedni układ w dziale "Przygody Pana Samochodzika" był bardziej czytelny. Ten z poprzedniego adresu.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Podziękował;: 334 razy
Otrzymał podziękowań: 242 razy
Kontakt:

Post autor: PawelK »

zbychowiec pisze: To forum "Przygody PS" jest bardzo specyficzne, bo ma 3 poziomy zagnieżdzenia. Jedyna rzecz, którą spodziewałbym się tam zoaczyć, to agregacja statystyk postów z wszystkich podforów.
Ale to wygląda bardzo dobrze, w czym jest problem?
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Nie, teraz po rozwinięciu jest fatalnie. Przecież dobrze było z tymi książkami w jednej rubryce.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

zbychowiec pisze:
PawelK pisze:Nie, teraz po rozwinięciu jest fatalnie. Przecież dobrze było z tymi książkami w jednej rubryce.
Czy chodzi o to, że wcześniej ksiązki były przypisane do czterech kategorii? Czy możesz rzucić okiem na obecny układ? Wprowadziłem tam kategorię "testowa" i przypisałem jej dwie ostatnie pozycje książkowe. Czy chodzi o przywrócenie podziału książek na te kategorie?
Nie wiem o jakich kategoriach myślisz. Chwilę przed poprzednim postem na głównej stronie były wszystkie książki w indywidualnych pozycjach, co straszliwie wydłużało forum. IMO teraz jest ok, kiedy jest jedna pozycja na głównej stronie i drobne linki do każdej z książek, a jak wejdą na główną pozycję, to wyświetla się już normalna lista - każda książka w oddzielnej pozycji.

P.
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz

PawelK pisze:
zbychowiec pisze:
PawelK pisze:Nie, teraz po rozwinięciu jest fatalnie. Przecież dobrze było z tymi książkami w jednej rubryce.
Czy chodzi o to, że wcześniej ksiązki były przypisane do czterech kategorii? Czy możesz rzucić okiem na obecny układ? Wprowadziłem tam kategorię "testowa" i przypisałem jej dwie ostatnie pozycje książkowe. Czy chodzi o przywrócenie podziału książek na te kategorie?
Nie wiem o jakich kategoriach myślisz. Chwilę przed poprzednim postem na głównej stronie były wszystkie książki w indywidualnych pozycjach, co straszliwie wydłużało forum. IMO teraz jest ok, kiedy jest jedna pozycja na głównej stronie i drobne linki do każdej z książek, a jak wejdą na główną pozycję, to wyświetla się już normalna lista - każda książka w oddzielnej pozycji.

P.

Moim zdaniem poprzedni układ był bardziej czytelny. Przygody PSa zawierają 12 tematów, to już sporo. Było widać, które tematy aktualnie są aktywne. Teraz widać aktywność ostatniego tematu.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Czesio, co Ty taki czuły na punkcie śmieci?
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

PawelK pisze:Czesio, co Ty taki czuły na punkcie śmieci?
Bardziej czuły na ludzi jak na śmieci ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Czesio1 pisze:
PawelK pisze:Czesio, co Ty taki czuły na punkcie śmieci?
Bardziej czuły na ludzi jak na śmieci ;-)
Nikogo nie wymieniałem z imienia i nazwiska. a że śmiecą to jest fakt. I mi się to nie podoba, bo śmiecą we wszystkich tematach.
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz

zbychowiec pisze:Może kiedyś się samo znajdzie przez przypadek. .

Zapewne.
Przy okazji tematu powinniśmy zamieszczać zrzuty z ekranu. Fajnie jest zobaczyć jak forum się zmienia. Pamiętacie debaty nad Panem Kucającym? :D. Mnie wtedy jeszcze nie było , ale nadal fajnie się to czyta. Ciekawe jak będzi wyglądało forum za kilka lat.
Awatar użytkownika
barttez
Forowy Lektor

O i taka rzecz zauważyłem że zniknęła zielona ikonka że ktoś jest online na forum
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

PawelK pisze: Nikogo nie wymieniałem z imienia i nazwiska. a że śmiecą to jest fakt. I mi się to nie podoba, bo śmiecą we wszystkich tematach.
Oj chyba nie we wszystkich. Ja tam doliczyłem tylko dwa tematy. A że właściwe tematy to jest ok.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Krwawa Mary
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: Seta Żyleta
Miejscowość: Chełm / Lublin

Post autor: Krwawa Mary »

Chcialabym zauwazyc ze skoro tematy sa odpowiednie to nie smiecimy. Rozmowy prowadzone miedzy ludzmi - nie sa smieciami. Nie kulturalnie tak obgadac ( bez wymiany nazwisk - jak to pieknie brzmi ! ) wogle nie zwrociwszy uwagi osobom ktore cos zrobily zle ( chociaz rozmowy nie sa zle a wiele osob zapomina o tym zeby rozmawiac ). Nie podoba mi sie to bo wystarczyloby np napisac prywatnie ze sluchajcie pogadajcie prywatnie. Kurcze - kazdy ma prawo wyrazac swoje opinie a to forum - tak na dobra sprawe jest o wszystkim a laczy nas wlasnie Pan Samochodzik - nie ogranicza to w zaden sposob podejmowanych przez nas tematow. Tak mi sie wydaje , jest to moje zdanie i moge sie nie znac ale wydaje mi sie Pawle ze brzydko sie o nas wyraziles i jest to calkiem nie tak.
Obrazek
Czemu mowy mojej nie rozumiecie?
Bo wy z ojca diabła jesteście.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Pax! Pax! Panowie i panie!
Są na forum tematy ściśle merytoryczne są też miejsca gdzie można popuścić wodze fantazji tak jak ostatnio robią to Dobek z Marcysią.
Paweł, temat można oznaczyć sobie jako ignorowany i po sprawie. Nie obrzucajmy się wzajemnie błotem na forum.
Awatar użytkownika
Krwawa Mary
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: Seta Żyleta
Miejscowość: Chełm / Lublin

Post autor: Krwawa Mary »

Dokladnie tak
Obrazek
Czemu mowy mojej nie rozumiecie?
Bo wy z ojca diabła jesteście.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

zbychowiec pisze:Popieram Ojca Czesława. Są miejsca, gdzie śmiecenie jest nie tylko akceptowane, ale nawet wskazane (młodzież musi się wyszumieć - mowa oczywiście o Dobku).
Czekaj, czekaj zbychowiec, my tu wszyscy mlodzi. ;-)
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

zbychowiec pisze: Ja wiem, ale Dobek jest najmłodszy.
Co prawda, to prawda :564:
Awatar użytkownika
barttez
Forowy Lektor

Paweł, temat można oznaczyć sobie jako ignorowany i po sprawie. Nie obrzucajmy się wzajemnie błotem na forum.
lub można nie czytać nikt nie zmusza do niczego
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
barttez
Forowy Lektor

Krwawa Mary pisze:Chcialabym zauwazyc ze skoro tematy sa odpowiednie to nie smiecimy. Rozmowy prowadzone miedzy ludzmi - nie sa smieciami. Nie kulturalnie tak obgadac ( bez wymiany nazwisk - jak to pieknie brzmi ! ) wogle nie zwrociwszy uwagi osobom ktore cos zrobily zle ( chociaz rozmowy nie sa zle a wiele osob zapomina o tym zeby rozmawiac ). Nie podoba mi sie to bo wystarczyloby np napisac prywatnie ze sluchajcie pogadajcie prywatnie. Kurcze - kazdy ma prawo wyrazac swoje opinie a to forum - tak na dobra sprawe jest o wszystkim a laczy nas wlasnie Pan Samochodzik - nie ogranicza to w zaden sposob podejmowanych przez nas tematow. Tak mi sie wydaje , jest to moje zdanie i moge sie nie znac ale wydaje mi sie Pawle ze brzydko sie o nas wyraziles i jest to calkiem nie tak.
Zgadzam się całkowicie i po całości :564: mądrego to i dobrze posłuchać
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 273 razy

Post autor: Yvonne »

Krwawa Mary napisał/a:
Chcialabym zauwazyc ze skoro tematy sa odpowiednie to nie smiecimy. Rozmowy prowadzone miedzy ludzmi - nie sa smieciami. Nie kulturalnie tak obgadac ( bez wymiany nazwisk - jak to pieknie brzmi ! ) wogle nie zwrociwszy uwagi osobom ktore cos zrobily zle ( chociaz rozmowy nie sa zle a wiele osob zapomina o tym zeby rozmawiac ). Nie podoba mi sie to bo wystarczyloby np napisac prywatnie ze sluchajcie pogadajcie prywatnie. Kurcze - kazdy ma prawo wyrazac swoje opinie a to forum - tak na dobra sprawe jest o wszystkim a laczy nas wlasnie Pan Samochodzik - nie ogranicza to w zaden sposob podejmowanych przez nas tematow. Tak mi sie wydaje , jest to moje zdanie i moge sie nie znac ale wydaje mi sie Pawle ze brzydko sie o nas wyraziles i jest to calkiem nie tak.

Zgadzam się całkowicie i po całości mądrego to i dobrze posłuchać
Ja też się pod tym podpisuję :-)
zbychowiec pisze:Popieram Ojca Czesława. Są miejsca, gdzie śmiecenie jest nie tylko akceptowane, ale nawet wskazane
Otóż to!
Mnie takie "śmiecenie" nie przeszkadza :-)
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Czesio1 pisze:Pax! Pax! Panowie i panie!
Są na forum tematy ściśle merytoryczne są też miejsca gdzie można popuścić wodze fantazji tak jak ostatnio robią to Dobek z Marcysią.
Temat odznaczyłem jako ignorowany i nie wtrącam się w tamtejsze dyskusje. Wkurza mnie gdy przenosi się dyskusje o d.... Maryni do każdego innego tematu, bo taką ktoś miał wenę właśnie w tym momencie.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

PawelK pisze: Temat odznaczyłem jako ignorowany i nie wtrącam się w tamtejsze dyskusje. Wkurza mnie gdy przenosi się dyskusje o d.... Maryni do każdego innego tematu, bo taką ktoś miał wenę właśnie w tym momencie.
Paweł, zgłoś temat, w którym znalazły się posty nie na miejscu. Ja ich przeniosę bez problemu i nie będzie niepotrzebnych uniesień.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Czesio1 pisze: Ja ich przeniosę bez problemu i nie będzie niepotrzebnych uniesień.
Sam mogę przenosić, co nie znaczy, że nie powinno być jakiejś dyscypliny. Tym bardziej, że są tematy, jak napisaliście, do swobodnej dyskusji o wszystkim i o niczym.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy ogólne”