IX Forowy Niewidzialny Zlot Niedźwiedzi Róg 2016

Oficjalne zloty Miłośników Samochodzikowej Przygody
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

[hide]W sprawie organizacyjnej a propos dość ważnej sprawy jaką jest wyżywienie. W leśniczówce Bistro Pranie jest możliwość zamówienia obiadu dla grup zorganizowanych. Jest to o tyle istotne, że odpada nam szukanie jakiegoś punktu gastronomicznego i przede wszystkim nie musimy stać w długiej nieraz kolejce po posiłek. Nie tracimy więc zbędnego czasu. A musimy pamiętać, że to długi weekend Bożego Ciała i ludzi może być sporo.
Ale coś za coś. Do wyboru mamy tylko pięć posiłków w cenie od 18 do 23 zł. i musimy wybrać tylko jeden konkretny dla całej grupy. Woda mineralną, kawę, herbatę do każdego zestawu mamy gratis. Zamówienie musimy złożyć dwa dni przed terminem czyli musimy określić się dzień przed zlotem.
Pytanie więc czy jesteście tym zainteresowani? Jeżeli tak to podam konkretne menu.
EDYCJA 11 maja 2016r.
Chodzi tu tylko o jeden posiłek w dniu 26 maja 2016r. przy okazji pobytu w leśniczówce Pranie!!
W pozostałe dni organizujemy sobie jadło w innych miejscach!

[/hide]
Ostatnio zmieniony 11 maja 2016, 12:53 przez Czesio1, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Post autor: johny »

No Panie, ciężko tak rzec z marszu...
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Słusznie prawi zbychowiec. Z doświadczenia weim, że sztywne trzymanie się naszych założeń raczej nie wchodzi w grę! :-)
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

johny pisze:No Panie, ciężko tak rzec z marszu...
Ale w sprawie czego johny? Jaki problem?
zbychowiec pisze: logistycznej.
Brrrrr, strasznie nie cierpię tego słowa.
zbychowiec pisze:Widzę problem natury logistycznej. Żeby zjeść obiad trzeba być na stołówce w odpowiednim momencie. Musielibyśmy planować wszystkie aktywności pod kątem obiadu (żeby na niego zdążyć) i dzielić dzień na dwie części. Nie lepiej mieć wolność przystanięcia gdziekolwiek w trakcie wojaży i wrzucenia czegoś na ruszt? To powiedziawszy, dostosuję się do innych. Jak wyjdzie na to, że większość chce mieć taki regularny posiłek (i nie będę musiał jeść grochówy z kapustą codziennie) to jest OK.
W korespondencji z lokalem nigdzie nie znalazłem informacji o tym, że określają konkretną godzinę posiłku. Założyłem jednak, że byłaby to godzina około obiadowa. Bo od rana zwiedzamy Wojnowo. Potem jedziemy do leśniczówki Pranie i tu plus minus możemy określić godzinę tego posiłku bowiem zabawimy tu z pewnością ponad godzinkę. Przykładowo więc zamawiamy obiad na 14:00. Jeżeli po zwiedzaniu Wojnowa przyjedziemy o 13:45 to czekamy kwadransik na obiad i dopiero wtedy zwiedzamy Muzeum Gałczyńskiego i idziemy na spacer drogą dydaktyczną. Jeżeli przyjedziemy o godz. 13:00 to najpierw idziemy na spacer a potem obiad.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

johny pisze:Słusznie prawi zbychowiec. Z doświadczenia weim, że sztywne trzymanie się naszych założeń raczej nie wchodzi w grę! :-)
Oj trochę musimy się trzymać tych założeń johny. Mamy plan i możemy podzielić poszczególne punkty na powiedzmy bloki kilkugodzinne. Co się uda w danym bloku zrobić to nasze a co nie to trudno, jedziemy dalej. A o ile wieczorne posiłki będziemy sobie sami organizować to obiad jest chyba dość istotny.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

zbychowiec pisze:Czesiu, może wyślij to menu na priv. Będzie łatwiej dyskutować.
Przez priv to chyba trudniej będzie dyskutować. Poczekajmy jakie zdanie mają pozostali w tym temacie.
zbychowiec pisze:Jak mają coś dobrego, to może warto się skusić.
Zbychowiec, leśniczówka Pranie to środek lasu a nie centrum Warszawy. Tu nie liczmy na wykwintne dania tylko skupmy się na tym, żeby mieć ciepły posiłek w ciągu dnia. Zwłaszcza, że cały ten dzień spędzimy w miejscach gdzie próżno szukać lokali gastronomicznych. Jeśli więc jest okazja żeby mieć zapewniony konkretny posiłek to chyba warto z tego skorzystać?
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Podziękował;: 80 razy
Otrzymał podziękowań: 610 razy

Post autor: TomaszK »

Ja się zgadzam na posiłek, byle nie składał się z sałaty, szpinaku, surówek czy innej trawy :-) Zasadniczo się odchudzam, ale w czasie takich imprez jak zlot, moim ulubionym warzywem są frytki.
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 273 razy

Post autor: Yvonne »

Ja popieram Zbychowca i poproszę o menu. Ale nie na priv, tylko tutaj w wątku. Możesz wrzucić, Czesio?

I nie sądzę, żeby Zbychowiec miał na myśli wykwintne dania. Pewnie myślał raczej o jakichś dobrodziejstwach lasu właśnie. Może jakieś pierogi z owocami zebranymi wokół Prania? Albo dziczyznę upolowaną ze sztucera z lunetą przez lokalną Krwawą Mary? :-) Zapewne to właśnie rozumiał pisząc "coś dobrego".

Mnie jest trudno się wypowiedzieć, bo nie chciałabym wprowadzać zamieszania. Problem polega na tym, że ja raczej nie jadam mięsa i wybieram zawsze inne potrawy niż większość osób. Ale oczywiście zdaję sobie sprawę, że jestem mniejszością (może nawet jednością), więc mojego zdania na razie nie bierzcie pod uwagę. I powtórzę prośbę o podanie jakie mamy możliwości wyboru.
TomaszK pisze:Ja się zgadzam na posiłek, byle nie składał się z sałaty, szpinaku, surówek czy innej trawy Zasadniczo się odchudzam, ale w czasie takich imprez jak zlot, moim ulubionym warzywem są frytki.
:-D :-D :-D
Ostatnio zmieniony 11 maja 2016, 08:54 przez Yvonne, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Ja się dostosuję...
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Yvonne pisze:Ja popieram Zbychowca i poproszę o menu. Ale nie na priv, tylko tutaj w wątku. Możesz wrzucić, Czesio?
Tak, za chwilę to zrobię.
Yvonne pisze: I nie sądzę, żeby Zbychowiec miał na myśli wykwintne dania. Pewnie myślał raczej o jakichś dobrodziejstwach lasu właśnie. Może jakieś pierogi z owocami zebranymi wokół Prania? Albo dziczyznę upolowaną ze sztucera z lunetą przez lokalną Krwawą Mary? :-) Zapewne to właśnie rozumiał pisząc "coś dobrego".
Hehehe, na to to nie ma co liczyć w Praniu. Ale dziczyznę można zamówić na nasze wieczorne spotkania. Tzn. pieczonego całego dzika. :-)
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Yvonne pisze:Mnie jest trudno się wypowiedzieć, bo nie chciałabym wprowadzać zamieszania. Problem polega na tym, że ja raczej nie jadam mięsa i wybieram zawsze inne potrawy niż większość osób.
Ja bez mięsa też mogę się obyć. Ale bez jedzenia przez cały dzień już nie. Dlatego jak dla mnie to może być również danie wegetariańskie. :-D
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator

To dodam jeszcze, że sam pomysł uważam za bardzo dobry.
Odpada nam kluczenie i szukanie miejsca, a to już duży plus :-)
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Yvonne pisze:Odpada nam kluczenie i szukanie miejsca, a to już duży plus :-)
Dokładnie tak Yvonne. Bo zjeść coś trzeba a szkoda czasu na szukanie lokalu czy na czekanie na wydanie posiłku.

Menu obiadowe
dla grup zorganizowanych
Bistro Pranie
2016

1 . Zupa pomidorowa krem swojska z grzankami , pierogi z mięsem / 8 sztuk / zapiekane w piecu chlebowym - 18 zł
2. Zupa brokułowa krem , pierogi ruskie / 8 sztuk / zapiekane w piecu chlebowym - 18 zł
3 . Koenigsbergskie klopsy z kurkumą duszone w sosie warzywno- koperkowym z ryżem , woda mineralna z cytryną . / x / - 19 zł
4 . Filet z piersi kurczaka , risotto curry z warzywami w sosie śmietanowo – pieczarkowym , woda mineralna z cytryną . / x / - 22 zł
5. Karkówka z pieca / marynowana w ziołach / ziemniaki pieczone , sos śmietanowo – pieczarkowy , surówka sezonowa plus pikle , woda mineralna z cytryną . / x / - 23 zł

Prosimy o wybór wyłącznie jednego zestawu dla całej grupy .

I do tego taką informację dostałem:

Po zapoznaniu się i ewentualnej akceptacji proszę o kontakt w celu ustalenia konkretnych szczegółów rezerwacji . Woda mineralna , kawa , herbata do każdego zestawu gratis .Ponadto ze względu na dość spore obłożenie naszego parkingu w tym dniu jesteśmy w stanie zarezerwować bezpłatne miejsca parkingowe dla Pana grupy.

Ponadto w tym lokalu można oczywiście pojedyncze jadło zamówić:

Oczywiście istnieje możliwość zamówienia posiłku na miejscu bez rezerwacji z naszej karty. Wiąże się to jednak z tym że czas oczekiwania będzie dłuższy ze względu na ograniczone moce przerobowe naszej kuchni, tym bardziej że w tych dniach oczekujemy sporej liczby gości indywidualnych.
Poniżej przedstawiam nasze stałe menu dla gości indywidualnych nie wymagające rezerwacji .
- pierogi 13 zł / ruskie lub z mięsem/
- zupa pomidorowa krem z grzankami 7 zł
-kiełbasa z pieca / 2 szt. 250 g , pieczywo , ogórki / 12 zł
- kaszanka swojska z pieca / 260 g , pieczywo ,ogórki / 10 zł
- pstrąg / 280 g / z pieca chlebowego , ziemniaki pieczone , surówka 27 zł
- torcik serowy na czekoladowym spodzie 8 zł
- kawa z ekspresu 5 zł
- herbata 4 zł soki 4 zł
- woda min 0,5 l 3 zł
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator

Wygląda nieźle.

Tylko faktycznie szkoda, że możemy wybrać jeden zestaw dla wszystkich.
Najbardziej podoba mi się zestaw numer 2, ale jestem przekonana, że moi mężczyźni woleliby inny :-/
Jak to pogodzić?
Czesio1 pisze:Woda mineralna , kawa , herbata do każdego zestawu gratis .Ponadto ze względu na dość spore obłożenie naszego parkingu w tym dniu jesteśmy w stanie zarezerwować bezpłatne miejsca parkingowe dla Pana grupy.
Brzmi zachęcająco :-)
Jakoś damy radę to zorganizować.
Ostatecznie jak wszyscy zdecydują się na danie mięsne, to ja sobie zamówię zupę. Na zupę nie czeka się długo, bo nalewają z gara i w zupełności mi to wystarczy :-)
Ostatnio zmieniony 11 maja 2016, 09:35 przez Yvonne, łącznie zmieniany 2 razy.
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Podziękował;: 80 razy
Otrzymał podziękowań: 610 razy

Post autor: TomaszK »

Yvonne pisze:Najbardziej podoba mi się zestaw numer 2, ale jestem przekonana, że moi mężczyźni woleliby inny :-/
Nie tylko Twoi mężczyźni.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Yvonne pisze: Tylko faktycznie szkoda, że możemy wybrać jeden zestaw dla wszystkich.
Dokładnie, ten warunek jest mocno ograniczający.
Yvonne pisze: Najbardziej podoba mi się zestaw numer 2, ale jestem przekonana, że moi mężczyźni woleliby inny :-/
Jak to pogodzić?
W prosty sposób, zamawiasz zestaw nr 2, zupę zjadasz Ty a drugie oddajesz chłopakom. :-D
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator

Czesio1 pisze: W prosty sposób, zamawiasz zestaw nr 2, zupę zjadasz Ty a drugie oddajesz chłopakom.
Ale czemu mam im oddawać pierogi ruskie, które uwielbiam? :027:
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Nie chce mi się tego rozkładać na czynniki pierwsze... Zdaje się na Was!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Yvonne pisze:
Czesio1 pisze: W prosty sposób, zamawiasz zestaw nr 2, zupę zjadasz Ty a drugie oddajesz chłopakom.
Ale czemu mam im oddawać pierogi ruskie, które uwielbiam? :027:
To może w drugą stronę. Ty wcinasz pierogi ruskie a chłopakom oddajesz zupę. :027:
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator

Czesio1 pisze:Yvonne napisał/a:
Czesio1 napisał/a:

W prosty sposób, zamawiasz zestaw nr 2, zupę zjadasz Ty a drugie oddajesz chłopakom.

Ale czemu mam im oddawać pierogi ruskie, które uwielbiam?

To może w drugą stronę. Ty wcinasz pierogi ruskie a chłopakom oddajesz zupę.
Z zestawu drugiego nic nikomu nie oddam :027:
Przecież napisałam, że on mi się najbardziej podoba.

Poczekajmy może, aż inni się wypowiedzą :-)
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Yvonne pisze: Poczekajmy może, aż inni się wypowiedzą :-)
Słusznie prawisz. Czekamy na inne głosy.
Jeżeli chodzi o mnie to zestaw nr 2 też mi pasuje.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

zbychowiec pisze:Zaraz, to Wy chcecie codziennie jeść ten sam zestaw? Pierogi ruskie to ja mogę max raz na tydzień, a i to po sporym namyśle (niezbyt dobrze się trawią) :)
Oj zbychowiec, tu chodzi o jeden posiłek 26 maja 2016r. w czwartek w Boże Ciało przy okazji pobytu w leśniczówce Pranie nad Jeziorem Nidzkim. Tam będziemy około południa tego dnia i mamy pod nosem lokal gastronomiczny stąd była moja propozycja.
W pozostałe dni będziemy w innych miejscach organizować sobie jadło.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

zbychowiec pisze:Zaraz, to Wy chcecie codziennie jeść ten sam zestaw? Pierogi ruskie to ja mogę max raz na tydzień, a i to po sporym namyśle (niezbyt dobrze się trawią) :)
Dokonałem już edycji mojego wczorajszego postu. Ja myślałem, że to było jasne że chodzi tylko o ten jeden konkretny obiad, zgodnie z naszym planem zlotowym. W Praniu będziemy tylko raz i nie będziemy tam wracać.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

:-D :-D :-D
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: harcerz
Podziękował;: 42 razy
Otrzymał podziękowań: 176 razy

Post autor: Mysikrólik »

Ja jestem w zasadzie wszystkożerny, a mój syn wręcz odwrotnie, dlatego nie ma najmniejszego znaczenia co wybierzemy, ponieważ ja zjem cokolwiek, a on coś tam wydziobie.
Sam pomysł mi się podoba i jestem jak najbardziej za. Dołączę do johnnego i zjem co los przyniesie.

Prywatnie, gdybym miał wybór, stawiam na zestaw z pierogami ruskimi.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2016, 14:49 przez Mysikrólik, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Mysikrólik pisze: a on coś tam wydziobie.
:509: :509: :509: :509: :509:
Mysikrólik pisze: Prywatnie, gdybym miał wybór, stawiam na zestaw z pierogami ruskimi.
Czyli powoli klaruje nam się Zestaw Nr 2. A jak pozostali?
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

A co jest w zestawie nr 2! :027: :-D
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

johny pisze:A co jest w zestawie nr 2! :027: :-D
Czesio1 pisze:2. Zupa brokułowa krem , pierogi ruskie / 8 sztuk / zapiekane w piecu chlebowym - 18 zł
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

zbychowiec pisze:Ja po głębszym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że jednak nie zjem ruskich, bo to zbyt ryzykowne w trakcie podróży (nie trawię zbyt dobrze ruskich). Wezmę sobie coś z ich menu na miejscu (mają z mięsem i to mi podejdzie).
Po ruskich czeka nas krótka podróż do Karwicy Mazurskiej gdzie będziemy szukać śladów zagrody Makulskiego.
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: harcerz
Podziękował;: 42 razy
Otrzymał podziękowań: 176 razy

Post autor: Mysikrólik »

Czesio1 pisze:zbychowiec napisał/a:
Ja po głębszym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że jednak nie zjem ruskich, bo to zbyt ryzykowne w trakcie podróży (nie trawię zbyt dobrze ruskich). Wezmę sobie coś z ich menu na miejscu (mają z mięsem i to mi podejdzie).

Po ruskich czeka nas krótka podróż do Karwicy Mazurskiej gdzie będziemy szukać śladów zagrody Makulskiego.
Najwyżej będziesz szedł ostatni. :027:
ODPOWIEDZ