XII Zlot Forowy - majówka 2017
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 610 razy
A czy jest już lista chętnych do spania na zamku ? Bo ja jestem coraz bardziej zdeterminowany, a pamiętam że tam w lochach było kilka pomieszczeń więc nie powinienem nikomu przeszkadzać.
Może wreszcie zrobimy ten seans spirytystyczny, który odkładamy od kilku zlotów ? Mogę wziąć Nikodema Plutę dla nastroju.
Może wreszcie zrobimy ten seans spirytystyczny, który odkładamy od kilku zlotów ? Mogę wziąć Nikodema Plutę dla nastroju.
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Jeszcze nie ma, ale już się robi:TomaszK pisze:A czy jest już lista chętnych do spania na zamku ? Bo ja jestem coraz bardziej zdeterminowany, a pamiętam że tam w lochach było kilka pomieszczeń więc nie powinienem nikomu przeszkadzać.
Lista chętnych na nocleg w zamkowych lochach w Radzyniu Chełmińskim:
1) Czesio1
Kto następny, kto?
I to jest genialna myśl! Kogo będziemy wywoływać? Annopulosa czy może Jakuba de Molay?TomaszK pisze:
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
johnyCzesio1 pisze:Lista chętnych na nocleg w zamkowych lochach w Radzyniu Chełmińskim:
1) Czesio1
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- Eksplorator63
- Zlotowicz

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- johny
- Moderator

TomaszKu, cieszymy się! Zobaczysz, nie będzie tak źle! Wypijem napitku twej produkcji, poprawim Duchem puszczy i nocka zleci!TomaszK pisze:To mnie też proszę dopisać.
Zdecydowanie Jakuba de Molay.Czesio1 pisze: Kogo będziemy wywoływać? Annopulosa czy może Jakuba de Molay?
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
-
seth_22
- Forowy Badacz Naukowy

- Miejscowość: Dolny Śląsk
- Podziękował;: 60 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
Dwie sprawy: czy za zamkowe atrakcje płacimy na miejscu, czy może potrzebna jest jakaś zaliczka?
I druga - jeżeli mam wybierać pomiędzy firmą cateringową a jedzeniem z KGW, to głosuję za opcją numer dwa
I druga - jeżeli mam wybierać pomiędzy firmą cateringową a jedzeniem z KGW, to głosuję za opcją numer dwa
Ostatnio zmieniony 21 mar 2017, 15:01 przez seth_22, łącznie zmieniany 1 raz.
- johny
- Moderator

Ja też! Byłem na oblężeniu Radzynia w 2014, co za pyszności zrobiły te panie! Mniam!seth_22 pisze:Jeśli mam wybierać pomiędzy firmą cateringową a jedzeniem z KGW, to głosuję za opcją numer dwa
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- Krwawa Mary
- Zlotowicz

- Tytuł: Seta Żyleta
- Miejscowość: Chełm / Lublin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Czesio1
- Administrator

Seth_22, czy to znaczy, że mogę dopisać Cię do listy chętnych na nocleg w zamkowych lochach?seth_22 pisze:Nocleg w piwnicach brzmi nieźle![]()
Podsunąłeś mi pewien plan, pomyślimy o tajemniczym dokumencie.seth_22 pisze:Rozumiem, że tajny protokół przewiduje nocną wyprawę w okolice kapliczki po tajemniczy dokument...
Pani Kustosz nic nie mówiła o zaliczce, więc myślę, że wszystko opłacimy na miejscu.seth_22 pisze:Dwie sprawy: czy za zamkowe atrakcje płacimy na miejscu, czy może potrzebna jest jakaś zaliczka?
Bilet 30 zł. od osoby jest za wejście dla grupy zorganizowanej i za to wszystko co wymieniłem w jednym z poprzednich postów. Nie rozgraniczamy kwoty na poszczególne atrakcje.Nemsta pisze: Jedno pytanie.
1. Cena 30 zł od osoby dorosłej jest za? (bilet wstępu, "szczelanie", taniec, nocleg?). Się zastanawiam za co płacimy - za wynajęcie zamku dla nas od 12:00?
Ufff, ufff, przez chwilę myślałem seth_22, że głosujesz za KGB.seth_22 pisze:Dwie sprawy: czy za zamkowe atrakcje płacimy na miejscu, czy może potrzebna jest jakaś zaliczka?
Jestem po słowie z panią z Koła Gospodyń Wiejskich i wstępnie zarezerwowałem dla nas obiadek na 29 kwietnia. Więcej szczegółów będę znał po niedzieli. A na razie musimy określić się do jakiej kwoty za osobę chcielibyśmy obiad. Od tego zależy to co panie nam przygotują. Jedna z propozycji są dania regionalne (panie robią np. krupnik, grochówkę, kluchy ziemniaczane) i nie wiem jak Wy ale ja się chętnie na to piszę.johny pisze: Ja też! Byłem na oblężeniu Radzynia w 2014, co za pyszności zrobiły te panie! Mniam!
Lista osób chętnych na nocleg w zamkowych lochach w Radzyniu Chełmińskim:
1) Czesio1
2) johny
3) Eksplorator63
4) TomaszK
5) Barabasz
6) Nemsta
7) Krwawa Mary
Ktoś jeszcze?
- Nemsta
- Forowy Badacz Naukowy

- Tytuł: Łajza archeologiczna
- Miejscowość: Wyk
Nadal nie wiem za co mam zapłacić 30 zł.
Co z osobami, które nie śpią i nie zwiedzają w nocy (bo zwiedziły dziennie) i są tylko na części dziennej? Też płacą 30 zł?
Cześć z tych atrakcji jest zwyczajowo za friko w Radzyniu, czy na innych zamkach.
Proszę wziąć pod uwagę jedno. Jeśli weźmiemy 30 zł od 30 dorosłych to mamy dziewięć stów - za taką kwotę robi się wynajęcie całego zamku na imprezy w okoliczny (po za Golubiem-Dobrzyniem - tam jest trochę drożej).
To tylko moja opinia i znajomość realiów, zatem sygnalizuję to co mnie nurtuje.
Co z osobami, które nie śpią i nie zwiedzają w nocy (bo zwiedziły dziennie) i są tylko na części dziennej? Też płacą 30 zł?
Cześć z tych atrakcji jest zwyczajowo za friko w Radzyniu, czy na innych zamkach.
Proszę wziąć pod uwagę jedno. Jeśli weźmiemy 30 zł od 30 dorosłych to mamy dziewięć stów - za taką kwotę robi się wynajęcie całego zamku na imprezy w okoliczny (po za Golubiem-Dobrzyniem - tam jest trochę drożej).
- Czesio1
- Administrator

To jak mam wyjaśnić jaśniej żebyś zrozumiał za co? Wyraźnie napisałem, że jest to bilet od osoby dla grupy zorganizowanej za wejście w dniu 29 kwietnia 2017r. od godziny 11:00.Nemsta pisze:Nadal nie wiem za co mam zapłacić 30 zł.
Taka jest cena dla grup zorganizowanych według cennika. My do tego nie musimy dopłacać przewodnika, pani Kustosz ma nam zorganizować grę przygodowo-terenową.
Tak, też płacą 30 zł. ponieważ jak napisałem powyżej bilet jest za wejście grupy. A czy ktoś z tej grupy wejdzie tylko po to, żeby zobaczyć jak wygląda dziedziniec zamkowy i wyjdzie czy też zostanie z kilkoma osobami do rana płaci tyle samo.Nemsta pisze:Nadal nie wiem za co mam zapłacić 30 zł.
Dlatego nie jest wyszczególnione w cenniku, że wejście na zamek kosztuje nas 10 zł., spacer po zamku 5 zł., "szczelanie" z łuku 2 zł., "szczelanie" z hakownicy 3 zł., rozpalenie ogniska 1,50 zł., itd...Nemsta pisze: Cześć z tych atrakcji jest zwyczajowo za friko w Radzyniu, czy na innych zamkach.
30 osób to jest na liście zlotowej, w tym jest sporo dzieciaków. To raz, a dwa w kwocie, którą zapłacimy mamy do dyspozycji cały zamek. Więc po co szukasz problemów tam gdzie ich nie ma?Nemsta pisze: Proszę wziąć pod uwagę jedno. Jeśli weźmiemy 30 zł od 30 dorosłych to mamy dziewięć stów - za taką kwotę robi się wynajęcie całego zamku na imprezy w okoliczny (po za Golubiem-Dobrzyniem - tam jest trochę drożej).
- johny
- Moderator

Wyruszam na misję! Mam nadzieję, że nie impossible!
Więcej szczegółów wieczorem. 
Ostatnio zmieniony 22 mar 2017, 16:48 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- Nemsta
- Forowy Badacz Naukowy

Czesio1, może grzeczniej.
Problemem jest niejasna informacja. Wystarczyło odpowiedzieć, a nie robić to z łaską. Chce wiedzieć za co płace, zwyczajnie.
Wystarczy jasno napisać, że 30 zł od osoby dorosłej za 4 godziny atrakcji (jakie?) ze zwiedzaniem. Nocleg nie jest liczony do ceny, podobnie jak obiad i nocne zwiedzanie.
W moim odczuciu drogo, tym bardziej, że wiele atrakcji jest za friko zwyczajowo na tym zamku (projekcje filmów, itd.). To moja opinia i ją wyraziłem.
Dziękuję za odpowiedź.
Problemem jest niejasna informacja. Wystarczyło odpowiedzieć, a nie robić to z łaską. Chce wiedzieć za co płace, zwyczajnie.
Wystarczy jasno napisać, że 30 zł od osoby dorosłej za 4 godziny atrakcji (jakie?) ze zwiedzaniem. Nocleg nie jest liczony do ceny, podobnie jak obiad i nocne zwiedzanie.
W moim odczuciu drogo, tym bardziej, że wiele atrakcji jest za friko zwyczajowo na tym zamku (projekcje filmów, itd.). To moja opinia i ją wyraziłem.
Dziękuję za odpowiedź.
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Czesio zawsze jest grzeczny.Nemsta pisze:Czesio1, może grzeczniej
Ale przecież było to napisane od samego początku. Przynajmniej ja od początku rozumiałam, za co jest ta kwota.Nemsta pisze:Wystarczy jasno napisać, że 30 zł od osoby dorosłej za 4 godziny atrakcji
Mam wrażenie, Nemsto, że szukasz zaczepki oraz dziury w całym.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2017, 18:10 przez Yvonne, łącznie zmieniany 1 raz.
- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 334 razy
- Otrzymał podziękowań: 242 razy
- Kontakt:
Właśnie przez takie akcje przestaliśmy z Anką angażować się w robienie czegokolwiek. Starasz się, poświęcasz swój prywatny czas i pieniądze a ludzie uważają, że wykupili wycieczkę w biurze podróży i płacą tyle, że Czesio hula do roboty mercedesem z osobistym kierowcą. I w związku z tym uważają, że mają prawo stawiać organizatora do pionu.Nemsta pisze:Wystarczyło odpowiedzieć, a nie robić to z łaską. Chce wiedzieć za co płace, zwyczajnie.
Hello! To jest wspólny wyjazd i co ważne dobrowolny. Jeśli komuś nie odpowiada forma w jakiej Czesio organizuje to nie musi jechać i płacić.
Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
- Czesio1
- Administrator

Dokładnie, miałem to jeszcze poprzednim razem dopisać, ale się powstrzymałem. Teraz dopiszę w odpowiedzi na:PawelK pisze: To jest wspólny wyjazd i co ważne dobrowolny. Jeśli komuś nie odpowiada forma w jakiej Czesio organizuje to nie musi jechać i płacić.
Nikt nikogo nie zmusza do udziału w imprezie na zamku w Radzyniu Chełmińskim. Jest plan, jeśli mi to odpowiada to biorę w nim udział, jeśli mi to nie odpowiada to rezerwuję hamak na sopockim molo.Nemsta pisze: W moim odczuciu drogo, tym bardziej, że wiele atrakcji jest za friko zwyczajowo na tym zamku (projekcje filmów, itd.).
- Nemsta
- Forowy Badacz Naukowy

Po raz kolejny to tylko wasz odbiór mojego prostego pytania. Ponownie błędny i z uprzedzeniami.
Zapytałem za co mam płacić, bo mnie to interesuje. Wiem już zatem nie szukam dziury w całym a dopytuje. To nie szukanie dziury w całym a doprecyzowanie niejasnej informacji.
Skoro się na coś decyduje to chce wiedzieć za co mam zapłacić. To, że uważam iż to dużo, to moje prywatne zdanie i nie ma w tym winy Czesia, takie mają ceny, tak się cenią w Radzyniu. 25 złotych za tego typu atrakcje to bardzo dużo (5 zł/osoby kosztuje bilet dla zorganizowanej grupy. Początkowo myślałem, że z obiadem, wtedy kwota byłaby zrozumiała. Teraz wiem za co i wiem, że to dużo. Pomimo to wezmę w tym udział.
Na zwyczajne uprzedzenia w kwestii normalnego pytania i udzielanie odpowiedzi w tym stylu się zwyczajnie nie godzę i to głośno powiem każdemu.
Zapytałem za co mam płacić, bo mnie to interesuje. Wiem już zatem nie szukam dziury w całym a dopytuje. To nie szukanie dziury w całym a doprecyzowanie niejasnej informacji.
Skoro się na coś decyduje to chce wiedzieć za co mam zapłacić. To, że uważam iż to dużo, to moje prywatne zdanie i nie ma w tym winy Czesia, takie mają ceny, tak się cenią w Radzyniu. 25 złotych za tego typu atrakcje to bardzo dużo (5 zł/osoby kosztuje bilet dla zorganizowanej grupy. Początkowo myślałem, że z obiadem, wtedy kwota byłaby zrozumiała. Teraz wiem za co i wiem, że to dużo. Pomimo to wezmę w tym udział.
Na zwyczajne uprzedzenia w kwestii normalnego pytania i udzielanie odpowiedzi w tym stylu się zwyczajnie nie godzę i to głośno powiem każdemu.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2017, 19:58 przez Nemsta, łącznie zmieniany 1 raz.
- johny
- Moderator

Gość specjalny zlotu.
Miło mi niniejszym zakomunikować, iż gościem specjalnym naszego zlotu będzie pan Michał Szewczyk!
Ostatnio zmieniony 22 mar 2017, 19:36 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- Czesio1
- Administrator

Re: Gość specjalny zlotu.
Yuuuuupiiii!!! Wiwat johny!johny pisze:Miło mi niniejszym zakomunikować, iż gościem specjalnym naszego zlotu będzie pan Michał Szewczyk!![]()
- Czesio1
- Administrator

Czyli teraz możemy dokonać uzupełnienia planu pobytu na zamku w Radzyniu Chełmińskim:
Według planu Zamek w Radzyniu Chełmińskim odwiedzamy w sobotę 29 kwietnia 2017r.
1) Przyjazd na zamek na godz. 11:00 (może być wcześniej jeśli damy radę wyjechać wcześniej z bazy noclegowej).
2) Zwiedzanie Zamku od 11:00 do około 12:30
3) Obiad na zamku około 13:00. Wstępnie jestem po słowie z panią z Koła Gospodyń Wiejskich, która obiecała, że coś dla nas przygotują. OBIAD NIE JEST WLICZONY W CENę POBYTU NA ZAMKU. Szczegóły dotyczące obiadu będę znał po niedzieli.
4) Około godz. 14:00 zaczynamy część artystyczną zlotu. Jak już napisał johny GOśCIEM SPECJALNYM NA NASZYM ZLOCIE BęDZIE PAN MICHAŁ SZEWCZYK czyli filmowy Kozłowski!!
W dalszej części artystycznej przewidziane są takie atrakcje jak: "szczelanie" z hakownicy, "szczelanie" (czy jak kto woli nauka "szczelania") z łuku, nauka tańca (johny powinien wiedzieć jaki to rodzaj tańca), gra przygodowo-terenowa na zamku, ognisko lub grill z pieczeniem kiełbasek, kaszanek, szaszłyków i innych specjałów, degustacja trunków bezalkoholowych takich jak krupnik TomaszKa, "Duch Puszczy" johny'ego, coś domowego Krwawej Mary i inne.
Przy ognisku jak sądzę nie zabraknie śpiewów piosenek ze śpiewnika, który przygotowuje Yvonne. A może również zorganizujemy jakiś konkursik na zamku?
Liczę również, że odegramy kilka scen książkowo-serialowych na zamku.
Przewidziane są też atrakcje dla dzieci na zamkowym dziedzińcu.
Przewidziana jest również projekcja w zamkowej piwnicy bądź w zamkowej komnacie jakiegoś filmu, myślę, że serial "Samochodzik i Templariusze" to idealna pozycja.
Dla chętnych jest możliwość noclegu w zamkowych piwnicach. Warunki są hardcore'owe, ale skoro daliśmy radę nocować pod namiotem w deszczu na środku śniardw to chyba nie straszne nam zamkowe lochy? Trzeba zabrać ciepłe ubranie, koce, karimaty, śpiworki, materace i co tam jeszcze kto potrzebuje. Wrażenia pozostają na długo o czym najlepiej wiedzą ci z nas, którzy nocowali tam pięć lat temu.
Dla chętnych jeszcze przed ułożeniem się w objęcia Morfeusza nocne (tak około północy) zwiedzanie Zamku przy użyciu latarek. Pięknie prezentuje się Radzyń Chełmiński nocą widziany z wież zamkowych.
PROPONOWANY KOSZT POWYŻSZYCH ATRAKCJI TO 30 zł. OD OSOBY
(dopiszę na wszelki wypadek, że ZA OBIAD PŁACIMY ODDZIELNIE).
Mamy obietnicę zniżek dla dzieciaków, jak uzgodnię szczegóły napiszę o tym.
Według planu Zamek w Radzyniu Chełmińskim odwiedzamy w sobotę 29 kwietnia 2017r.
1) Przyjazd na zamek na godz. 11:00 (może być wcześniej jeśli damy radę wyjechać wcześniej z bazy noclegowej).
2) Zwiedzanie Zamku od 11:00 do około 12:30
3) Obiad na zamku około 13:00. Wstępnie jestem po słowie z panią z Koła Gospodyń Wiejskich, która obiecała, że coś dla nas przygotują. OBIAD NIE JEST WLICZONY W CENę POBYTU NA ZAMKU. Szczegóły dotyczące obiadu będę znał po niedzieli.
4) Około godz. 14:00 zaczynamy część artystyczną zlotu. Jak już napisał johny GOśCIEM SPECJALNYM NA NASZYM ZLOCIE BęDZIE PAN MICHAŁ SZEWCZYK czyli filmowy Kozłowski!!
W dalszej części artystycznej przewidziane są takie atrakcje jak: "szczelanie" z hakownicy, "szczelanie" (czy jak kto woli nauka "szczelania") z łuku, nauka tańca (johny powinien wiedzieć jaki to rodzaj tańca), gra przygodowo-terenowa na zamku, ognisko lub grill z pieczeniem kiełbasek, kaszanek, szaszłyków i innych specjałów, degustacja trunków bezalkoholowych takich jak krupnik TomaszKa, "Duch Puszczy" johny'ego, coś domowego Krwawej Mary i inne.
Przy ognisku jak sądzę nie zabraknie śpiewów piosenek ze śpiewnika, który przygotowuje Yvonne. A może również zorganizujemy jakiś konkursik na zamku?
Liczę również, że odegramy kilka scen książkowo-serialowych na zamku.
Przewidziane są też atrakcje dla dzieci na zamkowym dziedzińcu.
Przewidziana jest również projekcja w zamkowej piwnicy bądź w zamkowej komnacie jakiegoś filmu, myślę, że serial "Samochodzik i Templariusze" to idealna pozycja.
Dla chętnych jest możliwość noclegu w zamkowych piwnicach. Warunki są hardcore'owe, ale skoro daliśmy radę nocować pod namiotem w deszczu na środku śniardw to chyba nie straszne nam zamkowe lochy? Trzeba zabrać ciepłe ubranie, koce, karimaty, śpiworki, materace i co tam jeszcze kto potrzebuje. Wrażenia pozostają na długo o czym najlepiej wiedzą ci z nas, którzy nocowali tam pięć lat temu.
Dla chętnych jeszcze przed ułożeniem się w objęcia Morfeusza nocne (tak około północy) zwiedzanie Zamku przy użyciu latarek. Pięknie prezentuje się Radzyń Chełmiński nocą widziany z wież zamkowych.
PROPONOWANY KOSZT POWYŻSZYCH ATRAKCJI TO 30 zł. OD OSOBY
(dopiszę na wszelki wypadek, że ZA OBIAD PŁACIMY ODDZIELNIE).
Mamy obietnicę zniżek dla dzieciaków, jak uzgodnię szczegóły napiszę o tym.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2017, 19:59 przez Czesio1, łącznie zmieniany 2 razy.