XII Zlot Forowy - majówka 2017

Oficjalne zloty Miłośników Samochodzikowej Przygody
ODPOWIEDZ
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Podziękował;: 80 razy
Otrzymał podziękowań: 610 razy

Post autor: TomaszK »

A czy jest już lista chętnych do spania na zamku ? Bo ja jestem coraz bardziej zdeterminowany, a pamiętam że tam w lochach było kilka pomieszczeń więc nie powinienem nikomu przeszkadzać.
Może wreszcie zrobimy ten seans spirytystyczny, który odkładamy od kilku zlotów ? Mogę wziąć Nikodema Plutę dla nastroju.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

TomaszK pisze:A czy jest już lista chętnych do spania na zamku ? Bo ja jestem coraz bardziej zdeterminowany, a pamiętam że tam w lochach było kilka pomieszczeń więc nie powinienem nikomu przeszkadzać.
Jeszcze nie ma, ale już się robi:
Lista chętnych na nocleg w zamkowych lochach w Radzyniu Chełmińskim:
1) Czesio1

Kto następny, kto?
TomaszK pisze:
Może wreszcie zrobimy ten seans spirytystyczny, który odkładamy od kilku zlotów ? Mogę wziąć Nikodema Plutę dla nastroju.
I to jest genialna myśl! Kogo będziemy wywoływać? Annopulosa czy może Jakuba de Molay?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Post autor: johny »

Czesio1 pisze:Lista chętnych na nocleg w zamkowych lochach w Radzyniu Chełmińskim:
1) Czesio1
johny :-D
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Eksplorator63
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: Eksplorator63 »

johny pisze:
Czesio1 pisze:Lista chętnych na nocleg w zamkowych lochach w Radzyniu Chełmińskim:
1) Czesio1
johny :-D
Eksplorator 63 :-D
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Podziękował;: 80 razy
Otrzymał podziękowań: 610 razy

Post autor: TomaszK »

To mnie też proszę dopisać.
Czesio1 pisze: Kogo będziemy wywoływać? Annopulosa czy może Jakuba de Molay?
Zdecydowanie Jakuba de Molay.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Lista osób chętnych na nocleg w zamkowych lochach w Radzyniu Chełmińskim:

1) Czesio1
2) johny
3) Eksplorator63
4) TomaszK
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

TomaszK pisze:To mnie też proszę dopisać.
Czesio1 pisze: Kogo będziemy wywoływać? Annopulosa czy może Jakuba de Molay?
Zdecydowanie Jakuba de Molay.
TomaszKu, cieszymy się! Zobaczysz, nie będzie tak źle! Wypijem napitku twej produkcji, poprawim Duchem puszczy i nocka zleci! :-D
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Barabasz
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Miejscowość: Antoninów
Podziękował;: 208 razy
Otrzymał podziękowań: 241 razy

Post autor: Barabasz »

Mnie też dopiszcie, proszę
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
seth_22
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Miejscowość: Dolny Śląsk
Podziękował;: 60 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: seth_22 »

Nocleg w piwnicach brzmi nieźle ;) Rozumiem, że tajny protokół przewiduje nocną wyprawę w okolice kapliczki po tajemniczy dokument...
Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje.
Obrazek
seth_22
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Miejscowość: Dolny Śląsk
Podziękował;: 60 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: seth_22 »

Dwie sprawy: czy za zamkowe atrakcje płacimy na miejscu, czy może potrzebna jest jakaś zaliczka?
I druga - jeżeli mam wybierać pomiędzy firmą cateringową a jedzeniem z KGW, to głosuję za opcją numer dwa ;)
Ostatnio zmieniony 21 mar 2017, 15:01 przez seth_22, łącznie zmieniany 1 raz.
Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje.
Obrazek
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

seth_22 pisze:Jeśli mam wybierać pomiędzy firmą cateringową a jedzeniem z KGW, to głosuję za opcją numer dwa
Ja też! Byłem na oblężeniu Radzynia w 2014, co za pyszności zrobiły te panie! Mniam! :-)
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Tytuł: Łajza archeologiczna
Miejscowość: Wyk
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Nemsta »

Ja też się pisze na nocleg Rozstawię sobie hamak :P - nawet wiem gdzie!
Jedno pytanie.
1. Cena 30 zł od osoby dorosłej jest za? (bilet wstępu, "szczelanie", taniec, nocleg?). Się zastanawiam za co płacimy - za wynajęcie zamku dla nas od 12:00?
Obrazek
Awatar użytkownika
Krwawa Mary
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: Seta Żyleta
Miejscowość: Chełm / Lublin

Post autor: Krwawa Mary »

Ja juz dawno mowilam ze spie na zamku :D
Obrazek
Czemu mowy mojej nie rozumiecie?
Bo wy z ojca diabła jesteście.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

seth_22 pisze:Nocleg w piwnicach brzmi nieźle ;)
Seth_22, czy to znaczy, że mogę dopisać Cię do listy chętnych na nocleg w zamkowych lochach?
seth_22 pisze:Rozumiem, że tajny protokół przewiduje nocną wyprawę w okolice kapliczki po tajemniczy dokument...
Podsunąłeś mi pewien plan, pomyślimy o tajemniczym dokumencie. :564:
seth_22 pisze:Dwie sprawy: czy za zamkowe atrakcje płacimy na miejscu, czy może potrzebna jest jakaś zaliczka?
Pani Kustosz nic nie mówiła o zaliczce, więc myślę, że wszystko opłacimy na miejscu.
Nemsta pisze: Jedno pytanie.
1. Cena 30 zł od osoby dorosłej jest za? (bilet wstępu, "szczelanie", taniec, nocleg?). Się zastanawiam za co płacimy - za wynajęcie zamku dla nas od 12:00?
Bilet 30 zł. od osoby jest za wejście dla grupy zorganizowanej i za to wszystko co wymieniłem w jednym z poprzednich postów. Nie rozgraniczamy kwoty na poszczególne atrakcje.

seth_22 pisze:Dwie sprawy: czy za zamkowe atrakcje płacimy na miejscu, czy może potrzebna jest jakaś zaliczka?
I druga - jeżeli mam wybierać pomiędzy firmą cateringową a jedzeniem z KGW, to głosuję za opcją numer dwa ;)
Ufff, ufff, przez chwilę myślałem seth_22, że głosujesz za KGB. :-D
johny pisze: Ja też! Byłem na oblężeniu Radzynia w 2014, co za pyszności zrobiły te panie! Mniam! :-)
Jestem po słowie z panią z Koła Gospodyń Wiejskich i wstępnie zarezerwowałem dla nas obiadek na 29 kwietnia. Więcej szczegółów będę znał po niedzieli. A na razie musimy określić się do jakiej kwoty za osobę chcielibyśmy obiad. Od tego zależy to co panie nam przygotują. Jedna z propozycji są dania regionalne (panie robią np. krupnik, grochówkę, kluchy ziemniaczane) i nie wiem jak Wy ale ja się chętnie na to piszę.

Lista osób chętnych na nocleg w zamkowych lochach w Radzyniu Chełmińskim:

1) Czesio1
2) johny
3) Eksplorator63
4) TomaszK
5) Barabasz
6) Nemsta
7) Krwawa Mary

Ktoś jeszcze?
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Nadal nie wiem za co mam zapłacić 30 zł.
Co z osobami, które nie śpią i nie zwiedzają w nocy (bo zwiedziły dziennie) i są tylko na części dziennej? Też płacą 30 zł?
Cześć z tych atrakcji jest zwyczajowo za friko w Radzyniu, czy na innych zamkach.
Proszę wziąć pod uwagę jedno. Jeśli weźmiemy 30 zł od 30 dorosłych to mamy dziewięć stów - za taką kwotę robi się wynajęcie całego zamku na imprezy w okoliczny (po za Golubiem-Dobrzyniem - tam jest trochę drożej).
To tylko moja opinia i znajomość realiów, zatem sygnalizuję to co mnie nurtuje.
Obrazek
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

I git - jak mawiają klasycy ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Nemsta pisze:Nadal nie wiem za co mam zapłacić 30 zł.
To jak mam wyjaśnić jaśniej żebyś zrozumiał za co? Wyraźnie napisałem, że jest to bilet od osoby dla grupy zorganizowanej za wejście w dniu 29 kwietnia 2017r. od godziny 11:00.
Taka jest cena dla grup zorganizowanych według cennika. My do tego nie musimy dopłacać przewodnika, pani Kustosz ma nam zorganizować grę przygodowo-terenową.
Nemsta pisze:Nadal nie wiem za co mam zapłacić 30 zł.
Co z osobami, które nie śpią i nie zwiedzają w nocy (bo zwiedziły dziennie) i są tylko na części dziennej? Też płacą 30 zł?
Tak, też płacą 30 zł. ponieważ jak napisałem powyżej bilet jest za wejście grupy. A czy ktoś z tej grupy wejdzie tylko po to, żeby zobaczyć jak wygląda dziedziniec zamkowy i wyjdzie czy też zostanie z kilkoma osobami do rana płaci tyle samo.
Nemsta pisze: Cześć z tych atrakcji jest zwyczajowo za friko w Radzyniu, czy na innych zamkach.
Dlatego nie jest wyszczególnione w cenniku, że wejście na zamek kosztuje nas 10 zł., spacer po zamku 5 zł., "szczelanie" z łuku 2 zł., "szczelanie" z hakownicy 3 zł., rozpalenie ogniska 1,50 zł., itd...
Nemsta pisze: Proszę wziąć pod uwagę jedno. Jeśli weźmiemy 30 zł od 30 dorosłych to mamy dziewięć stów - za taką kwotę robi się wynajęcie całego zamku na imprezy w okoliczny (po za Golubiem-Dobrzyniem - tam jest trochę drożej).
To tylko moja opinia i znajomość realiów, zatem sygnalizuję to co mnie nurtuje.
30 osób to jest na liście zlotowej, w tym jest sporo dzieciaków. To raz, a dwa w kwocie, którą zapłacimy mamy do dyspozycji cały zamek. Więc po co szukasz problemów tam gdzie ich nie ma?
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Wyruszam na misję! Mam nadzieję, że nie impossible! :-D Więcej szczegółów wieczorem. :-)
Ostatnio zmieniony 22 mar 2017, 16:48 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Czesio1, może grzeczniej.
Problemem jest niejasna informacja. Wystarczyło odpowiedzieć, a nie robić to z łaską. Chce wiedzieć za co płace, zwyczajnie.

Wystarczy jasno napisać, że 30 zł od osoby dorosłej za 4 godziny atrakcji (jakie?) ze zwiedzaniem. Nocleg nie jest liczony do ceny, podobnie jak obiad i nocne zwiedzanie.
W moim odczuciu drogo, tym bardziej, że wiele atrakcji jest za friko zwyczajowo na tym zamku (projekcje filmów, itd.). To moja opinia i ją wyraziłem.
Dziękuję za odpowiedź.
Obrazek
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

johny pisze:Wyruszam na misję! Mam nadzieję, że nie impossible! :-D Więcej szczegółów wieczorem. :-)
:564: Ważne, ze zabezpieczony ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 273 razy

Post autor: Yvonne »

Nemsta pisze:Czesio1, może grzeczniej
Czesio zawsze jest grzeczny.
Nemsta pisze:Wystarczy jasno napisać, że 30 zł od osoby dorosłej za 4 godziny atrakcji
Ale przecież było to napisane od samego początku. Przynajmniej ja od początku rozumiałam, za co jest ta kwota.

Mam wrażenie, Nemsto, że szukasz zaczepki oraz dziury w całym.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2017, 18:10 przez Yvonne, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Podziękował;: 334 razy
Otrzymał podziękowań: 242 razy
Kontakt:

Post autor: PawelK »

Nemsta pisze:Wystarczyło odpowiedzieć, a nie robić to z łaską. Chce wiedzieć za co płace, zwyczajnie.
Właśnie przez takie akcje przestaliśmy z Anką angażować się w robienie czegokolwiek. Starasz się, poświęcasz swój prywatny czas i pieniądze a ludzie uważają, że wykupili wycieczkę w biurze podróży i płacą tyle, że Czesio hula do roboty mercedesem z osobistym kierowcą. I w związku z tym uważają, że mają prawo stawiać organizatora do pionu.
Hello! To jest wspólny wyjazd i co ważne dobrowolny. Jeśli komuś nie odpowiada forma w jakiej Czesio organizuje to nie musi jechać i płacić.
Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

PawelK pisze: To jest wspólny wyjazd i co ważne dobrowolny. Jeśli komuś nie odpowiada forma w jakiej Czesio organizuje to nie musi jechać i płacić.
Dokładnie, miałem to jeszcze poprzednim razem dopisać, ale się powstrzymałem. Teraz dopiszę w odpowiedzi na:
Nemsta pisze: W moim odczuciu drogo, tym bardziej, że wiele atrakcji jest za friko zwyczajowo na tym zamku (projekcje filmów, itd.).
Nikt nikogo nie zmusza do udziału w imprezie na zamku w Radzyniu Chełmińskim. Jest plan, jeśli mi to odpowiada to biorę w nim udział, jeśli mi to nie odpowiada to rezerwuję hamak na sopockim molo.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

johny pisze:Wyruszam na misję! Mam nadzieję, że nie impossible! :-D Więcej szczegółów wieczorem. :-)
Trzymam kciuki johny i z niecierpliwością czekam na info z misji. :564:
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Po raz kolejny to tylko wasz odbiór mojego prostego pytania. Ponownie błędny i z uprzedzeniami.
Zapytałem za co mam płacić, bo mnie to interesuje. Wiem już zatem nie szukam dziury w całym a dopytuje. To nie szukanie dziury w całym a doprecyzowanie niejasnej informacji.
Skoro się na coś decyduje to chce wiedzieć za co mam zapłacić. To, że uważam iż to dużo, to moje prywatne zdanie i nie ma w tym winy Czesia, takie mają ceny, tak się cenią w Radzyniu. 25 złotych za tego typu atrakcje to bardzo dużo (5 zł/osoby kosztuje bilet dla zorganizowanej grupy. Początkowo myślałem, że z obiadem, wtedy kwota byłaby zrozumiała. Teraz wiem za co i wiem, że to dużo. Pomimo to wezmę w tym udział.

Na zwyczajne uprzedzenia w kwestii normalnego pytania i udzielanie odpowiedzi w tym stylu się zwyczajnie nie godzę i to głośno powiem każdemu.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2017, 19:58 przez Nemsta, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Gość specjalny zlotu.

Miło mi niniejszym zakomunikować, iż gościem specjalnym naszego zlotu będzie pan Michał Szewczyk! :-)
Ostatnio zmieniony 22 mar 2017, 19:36 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Re: Gość specjalny zlotu.

johny pisze:Miło mi niniejszym zakomunikować, iż gościem specjalnym naszego zlotu będzie pan Michał Szewczyk! :-)
Yuuuuupiiii!!! Wiwat johny! :564: :564: :564:
Awatar użytkownika
Nemsta
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

johny, super informacja ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Czyli teraz możemy dokonać uzupełnienia planu pobytu na zamku w Radzyniu Chełmińskim:

Według planu Zamek w Radzyniu Chełmińskim odwiedzamy w sobotę 29 kwietnia 2017r.

1) Przyjazd na zamek na godz. 11:00 (może być wcześniej jeśli damy radę wyjechać wcześniej z bazy noclegowej).

2) Zwiedzanie Zamku od 11:00 do około 12:30

3) Obiad na zamku około 13:00. Wstępnie jestem po słowie z panią z Koła Gospodyń Wiejskich, która obiecała, że coś dla nas przygotują. OBIAD NIE JEST WLICZONY W CENę POBYTU NA ZAMKU. Szczegóły dotyczące obiadu będę znał po niedzieli.

4) Około godz. 14:00 zaczynamy część artystyczną zlotu. Jak już napisał johny GOśCIEM SPECJALNYM NA NASZYM ZLOCIE BęDZIE PAN MICHAŁ SZEWCZYK czyli filmowy Kozłowski!!

W dalszej części artystycznej przewidziane są takie atrakcje jak: "szczelanie" z hakownicy, "szczelanie" (czy jak kto woli nauka "szczelania") z łuku, nauka tańca (johny powinien wiedzieć jaki to rodzaj tańca), gra przygodowo-terenowa na zamku, ognisko lub grill z pieczeniem kiełbasek, kaszanek, szaszłyków i innych specjałów, degustacja trunków bezalkoholowych takich jak krupnik TomaszKa, "Duch Puszczy" johny'ego, coś domowego Krwawej Mary i inne.
Przy ognisku jak sądzę nie zabraknie śpiewów piosenek ze śpiewnika, który przygotowuje Yvonne. A może również zorganizujemy jakiś konkursik na zamku?
Liczę również, że odegramy kilka scen książkowo-serialowych na zamku.
Przewidziane są też atrakcje dla dzieci na zamkowym dziedzińcu.
Przewidziana jest również projekcja w zamkowej piwnicy bądź w zamkowej komnacie jakiegoś filmu, myślę, że serial "Samochodzik i Templariusze" to idealna pozycja.
Dla chętnych jest możliwość noclegu w zamkowych piwnicach. Warunki są hardcore'owe, ale skoro daliśmy radę nocować pod namiotem w deszczu na środku śniardw to chyba nie straszne nam zamkowe lochy? Trzeba zabrać ciepłe ubranie, koce, karimaty, śpiworki, materace i co tam jeszcze kto potrzebuje. Wrażenia pozostają na długo o czym najlepiej wiedzą ci z nas, którzy nocowali tam pięć lat temu.
Dla chętnych jeszcze przed ułożeniem się w objęcia Morfeusza nocne (tak około północy) zwiedzanie Zamku przy użyciu latarek. Pięknie prezentuje się Radzyń Chełmiński nocą widziany z wież zamkowych.

PROPONOWANY KOSZT POWYŻSZYCH ATRAKCJI TO 30 zł. OD OSOBY
(dopiszę na wszelki wypadek, że ZA OBIAD PŁACIMY ODDZIELNIE).

Mamy obietnicę zniżek dla dzieciaków, jak uzgodnię szczegóły napiszę o tym.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2017, 19:59 przez Czesio1, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Eksplorator63 pisze:johny Gratulacje :564
Wiwat johny, wiwat i VdL i wiwat Wilhelm Tell, bo dziś z Panem Michałem spotkała się taka własnie Delegacja Forowa! :564:
ODPOWIEDZ