panna Monika pisze:Właśnie rozmawiałam ze Zbychowcem i myślę, że koło niedzieli uda mi się dotrzeć na zlot, z którąś z moich starszych córeczek. Także do zobaczenia.
Super panno Moniko, weź ze sobą obie córeczki, będą miały się z kim bawić
Zasadniczo planuję zabranie jednej sztuki dziecka, choć jeszcze nie wiem której. Ale fajnie, że będzie miała towarzystwo.
TomaszK pisze:
panna Monika pisze:Właśnie rozmawiałam ze Zbychowcem i myślę, że koło niedzieli uda mi się dotrzeć na zlot, z którąś z moich starszych córeczek. Także do zobaczenia.
A Soni nie weźmiesz ? Mógłbym się nią zajmować, ostatnio gromadzę doświadczenie w opiece nad maluchami. Aż mnie kręgosłup boli od noszenia wnuka, co nie znaczy że mnie to martwi. Przy mnie zaczął pełzać, a potem siadać, obecnie szykuje się do stania. Twoją córkę mogę nauczyć czytać.
Dzięki za propozycję, ale moje najmłodsze dziecko to diabeł. Także zostanie z tatusiem, a mamusia sobie trochę odpocznie.
templariusz72 pisze:
Obawiam się że 2 dni to mało by odwiedzić większość ciekawych miejscach okolicy, a nie widzę w planach książkowego Kortumowa czyli Papowa Biskupiego
Jest, jest templariuszu72:
zbychowiec pisze:
5) Wtorek 2 maja: Dzień "Kortumowy". Najpierw wizyta w Papowie Biskupim, zwiedzanie kościółka (tam będzie nas czekać miła niespodzianka samochodzikowa), ruin zamku krzyżackiego w Papowie, krótki wypad nad jeziorko w Papowie, potem Koronowo i okolice. Obiad w Chełmnie. Po obiedzie zwiedzanie Chełmna z przewodnikiem. Potem krótka wizyta w świeciu w drodze powrotnej do bazy. Pod koniec dnia ognisko w bazie i wiadomo, impreza.
Czesio to teraz mam dylemat, Radzyń czy Papowo, oba te miejsca uwielbiam ale niestety muszę wybrać tylko jedno z nich
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez templariusz72, łącznie zmieniany 1 raz.
templariusz72 pisze:
Czesio to teraz mam dylemat, Radzyń czy Papowo, oba te miejsca uwielbiam ale niestety muszę wybrać tylko jedno z nich
To może ja Ci coś podpowiem? Wybierz Radzyń i zostań z nami na zamkowy nocleg.
W Radzyniu z nami nie byłeś a w Papowie jeśli mnie pamięć nie myli z kilkoma osobami z forum byłeś.
panna Monika pisze: Tak że zostanie z tatusiem, a mamusia sobie trochę odpocznie.
Na ten zlot jadę sam, ale za rok może wezmę wnuka Ile miał lat Michał kiedy był na zlocie we Fromborku ?
Chyba dwa lata.
Miał dwa lata bez kilku dni. Że był to jedno, a że był super grzeczny i wytrwały to drugie. nie straszne mu było nocne zwiedzanie katedry czy spacery ca 23 po fromborskim porcie. Odpuścił sobie tylko Teufelberg smacznie sobie drzemiąc w tym czasie w aucie.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez johny, łącznie zmieniany 2 razy.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
To w takim razie jestem już pewien: na przyszłoroczny zlot (gdzie to może być ?), biorę Beatę i Juliana, rodzice sobie odpoczną przez te kilka dni.
I to jest słuszna koncepcja!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
templariusz72 pisze:
To może ja Ci coś podpowiem? Wybierz Radzyń i zostań z nami na zamkowy nocleg.
W Radzyniu z nami nie byłeś a w Papowie jeśli mnie pamięć nie myli z kilkoma osobami z forum byłeś.
Z ogromna przyjemnoscia ale niestety nocleg odpada , zona by mi zyc pózniej nie dała ,zaraz wyobraża sobie bóg wie co a przeca ja grzeczny chłopak jestem
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2017, 09:32 przez templariusz72, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
O tak!!! oj tak!!!! to już jestnas trzech za mazuramii.. mam fajna mete w Orzyszu no cud miód malina 10 kroków od jeziora ozrysz .. i na "czarci ostrów" rzut beretem ..
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Na Mazurach są też inne wyspy do zrobienia zlotowego biwaku, nie tylko Czarci Ostrów. Wolałbym wyspę, na której wolno rozpalać ogniska. Nie mówiąc już o tym, że można wymyślać inne niezwykłe miejsca do spania, takie jak chociażby podziemia zamku. Albo we Fromborku, w tym pomieszczeniu, w którym Nienacki umieścił Teufelsbild i w którym Tomasz i Zosia Walczyk spędzili noc.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2017, 14:35 przez TomaszK, łącznie zmieniany 1 raz.
no ale ja np nie byłem na czarcim ostrowie i chetnie bym sie tam wybrał ..zreszta zwizyta u Winetou tez nie byłem nie mówiąc juz o przejażdzce łajbą milczacego wilka ..
oldmalarz pisze:no ale ja np nie byłem na czarcim ostrowie i chetnie bym sie tam wybrał ..zreszta zwizyta u Winetou tez nie byłem nie mówiąc juz o przejażdzce łajbą milczacego wilka ..
Oj oldmalarzu, gdzie Ty byłeś rok temu? Czemu nie było Cię z nami?
johny pisze:
To w takim razie jestem już pewien: na przyszłoroczny zlot (gdzie to może być ?), biorę Beatę i Juliana, rodzice sobie odpoczną przez te kilka dni.
Yvonne pisze:Zbychowiec, masz gdzieś zebraną PEŁN¡ listę zlotowiczów?
Potrzebuję pilnie
Jeśli nic się nie zmieniło w międzyczasie to lista potwierdzona przez zbychowca wygląda tak:
johny - 4 osoby
Barabasz - 4 osoby
Mysikrólik - 4 osoby
Oldmalarz - 3 osoby
zbychowiec - 1 osoba
TomaszK - 1 osoba
Krwawa Mary - 1 osoba
Hanka - 1 osoba
Eksplorator63 - 1 osoba
Czesio1 - 4 osoby
Yvonne - 4 osoby
Seth_22 - 1 osoba
TomaszL - 1 osoba
irycki - 2 osoby
Milady - 2 osoby
34 osoby z wpłacona zaliczką
VdL - 4 osoby (ale na 80%, nie wiadomo czy się wyrobi)
Nemsta - 2 osoby (na 90%)