Mam nadzieję że się pojawisz i to nie na chwilę, ale na cały wieczór, żeby pogadać. Co powiesz na nocleg w Radzyniu ?templariusz72 pisze:Obawiam się że 2 dni to mało by odwiedzić większość ciekawych miejscach okolicy...
XII Zlot Forowy - majówka 2017
- panna Monika
- Zlotowicz

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 87 razy
Zasadniczo planuję zabranie jednej sztuki dziecka, choć jeszcze nie wiem której. Ale fajnie, że będzie miała towarzystwo.Czesio1 pisze:Super panno Moniko, weź ze sobą obie córeczki, będą miały się z kim bawićpanna Monika pisze:Właśnie rozmawiałam ze Zbychowcem i myślę, że koło niedzieli uda mi się dotrzeć na zlot, z którąś z moich starszych córeczek. Także do zobaczenia.
Dzięki za propozycję, ale moje najmłodsze dziecko to diabeł. Także zostanie z tatusiem, a mamusia sobie trochę odpocznie.TomaszK pisze:A Soni nie weźmiesz ? Mógłbym się nią zajmować, ostatnio gromadzę doświadczenie w opiece nad maluchami. Aż mnie kręgosłup boli od noszenia wnuka, co nie znaczy że mnie to martwi. Przy mnie zaczął pełzać, a potem siadać, obecnie szykuje się do stania. Twoją córkę mogę nauczyć czytać.panna Monika pisze:Właśnie rozmawiałam ze Zbychowcem i myślę, że koło niedzieli uda mi się dotrzeć na zlot, z którąś z moich starszych córeczek. Także do zobaczenia.
- templariusz72
- Zlotowicz

- Tytuł: opis w budowie :)
- Miejscowość: Solec Kujawski
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Czesio to teraz mam dylemat, Radzyń czy Papowo, oba te miejsca uwielbiam ale niestety muszę wybrać tylko jedno z nichCzesio1 pisze:Jest, jest templariuszu72:templariusz72 pisze: Obawiam się że 2 dni to mało by odwiedzić większość ciekawych miejscach okolicy, a nie widzę w planach książkowego Kortumowa czyli Papowa Biskupiego
zbychowiec pisze: 5) Wtorek 2 maja: Dzień "Kortumowy". Najpierw wizyta w Papowie Biskupim, zwiedzanie kościółka (tam będzie nas czekać miła niespodzianka samochodzikowa), ruin zamku krzyżackiego w Papowie, krótki wypad nad jeziorko w Papowie, potem Koronowo i okolice. Obiad w Chełmnie. Po obiedzie zwiedzanie Chełmna z przewodnikiem. Potem krótka wizyta w świeciu w drodze powrotnej do bazy. Pod koniec dnia ognisko w bazie i wiadomo, impreza.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez templariusz72, łącznie zmieniany 1 raz.
- templariusz72
- Zlotowicz

- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
To może ja Ci coś podpowiem? Wybierz Radzyń i zostań z nami na zamkowy nocleg.templariusz72 pisze: Czesio to teraz mam dylemat, Radzyń czy Papowo, oba te miejsca uwielbiam ale niestety muszę wybrać tylko jedno z nich
W Radzyniu z nami nie byłeś a w Papowie jeśli mnie pamięć nie myli z kilkoma osobami z forum byłeś.
- johny
- Moderator

- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Miał dwa lata bez kilku dni. Że był to jedno, a że był super grzeczny i wytrwały to drugie. nie straszne mu było nocne zwiedzanie katedry czy spacery ca 23 po fromborskim porcie. Odpuścił sobie tylko Teufelberg smacznie sobie drzemiąc w tym czasie w aucie.Czesio1 pisze:Chyba dwa lata.TomaszK pisze:Na ten zlot jadę sam, ale za rok może wezmę wnukapanna Monika pisze: Tak że zostanie z tatusiem, a mamusia sobie trochę odpocznie.Ile miał lat Michał kiedy był na zlocie we Fromborku ?

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez johny, łącznie zmieniany 2 razy.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- johny
- Moderator

I to jest słuszna koncepcja!To w takim razie jestem już pewien: na przyszłoroczny zlot (gdzie to może być ?), biorę Beatę i Juliana, rodzice sobie odpoczną przez te kilka dni.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- templariusz72
- Zlotowicz

Z ogromna przyjemnoscia ale niestety nocleg odpada , zona by mi zyc pózniej nie dała ,zaraz wyobraża sobie bóg wie coCzesio1 pisze:To może ja Ci coś podpowiem? Wybierz Radzyń i zostań z nami na zamkowy nocleg.templariusz72 pisze: Czesio to teraz mam dylemat, Radzyń czy Papowo, oba te miejsca uwielbiam ale niestety muszę wybrać tylko jedno z nich![]()
W Radzyniu z nami nie byłeś a w Papowie jeśli mnie pamięć nie myli z kilkoma osobami z forum byłeś.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2017, 09:32 przez templariusz72, łącznie zmieniany 1 raz.
- johny
- Moderator

Oj tak, oj tak!!! Kocham Mazury, kocham Niedźwiedzi Róg, kocham mecenasową Popławską!Czesio1 pisze:Może powrócimy na Mazury? Tylko z dłuższym (tak ze dwa noclegi) pobytem na Fort Lyck?TomaszK pisze:na przyszłoroczny zlot (gdzie to może być ?),
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- oldmalarz
- Zlotowicz

- Podziękował;: 59 razy
- Otrzymał podziękowań: 116 razy
O tak!!! oj tak!!!! to już jestnas trzech za mazuramii.. mam fajna mete w Orzyszu no cud miód malina 10 kroków od jeziora ozrysz .. i na "czarci ostrów" rzut beretem ..Czesio1 pisze: Może powrócimy na Mazury?
http://www.goscinieckormoran.com.pl/
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez oldmalarz, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 610 razy
Na Mazurach są też inne wyspy do zrobienia zlotowego biwaku, nie tylko Czarci Ostrów. Wolałbym wyspę, na której wolno rozpalać ogniska. Nie mówiąc już o tym, że można wymyślać inne niezwykłe miejsca do spania, takie jak chociażby podziemia zamku. Albo we Fromborku, w tym pomieszczeniu, w którym Nienacki umieścił Teufelsbild i w którym Tomasz i Zosia Walczyk spędzili noc.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2017, 14:35 przez TomaszK, łącznie zmieniany 1 raz.
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Jeśli nic się nie zmieniło w międzyczasie to lista potwierdzona przez zbychowca wygląda tak:Yvonne pisze:Zbychowiec, masz gdzieś zebraną PEŁN¡ listę zlotowiczów?
Potrzebuję pilnie
johny - 4 osoby
Barabasz - 4 osoby
Mysikrólik - 4 osoby
Oldmalarz - 3 osoby
zbychowiec - 1 osoba
TomaszK - 1 osoba
Krwawa Mary - 1 osoba
Hanka - 1 osoba
Eksplorator63 - 1 osoba
Czesio1 - 4 osoby
Yvonne - 4 osoby
Seth_22 - 1 osoba
TomaszL - 1 osoba
irycki - 2 osoby
Milady - 2 osoby
34 osoby z wpłacona zaliczką
VdL - 4 osoby (ale na 80%, nie wiadomo czy się wyrobi)
Nemsta - 2 osoby (na 90%)
6 osób bez wpłaconej zaliczki
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Ale te 6 osób bez zaliczki, to własnie Vdl i Nemsta z przyległościami?Czesio1 pisze:VdL - 4 osoby (ale na 80%, nie wiadomo czy się wyrobi)
Nemsta - 2 osoby (na 90%)
6 osób bez wpłaconej zaliczki
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2017, 20:43 przez Yvonne, łącznie zmieniany 2 razy.
- panna Monika
- Zlotowicz

- Podziękował;: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 87 razy