TomaszK pisze: Łańcuch dzięki Bogu chyba uda się odzyskać.
Ale tutaj story z innej beczki! Tez trudno uwierzyć.
http://www.tvp.info/14382205/ugotowala- ... -wiezienia

TomaszK pisze: Łańcuch dzięki Bogu chyba uda się odzyskać.

Kynokephalos pisze:Że to pieska uda się odzyskać, jak w bajce o Czerwonym Kapturku.
Tak. Przedziwna. Ale zobacz ta z czasów kiedy u mnie pod dachem mieszkał pyton.Przedziwna historia

Ale fajne pisemko. Mam nadzieję, że historia jest wymyślona, bo zwierzak rzeczywiście konałby w mękach.Brunhilda pisze:Ale tutaj story z innej beczki! Tez trudno uwierzyć.
http://www.tvp.info/14382205/ugotowala- ... -wiezienia

Niestety wyglada na to, ze prawdziwa...Kynokephalos pisze:Mam nadzieję, że historia jest wymyślona, bo zwierzak rzeczywiście konałby w mękach.
Kynokephalos

Bo to dział rozmaitosci z różnymi glupotkami właśnie. Ale to jest strona TVP. Tak rozumiem przynajmniej, stad moje pytanie o notowania. Wydaje mi sie, ze powinni byc tak posrodku politycznie. Ale oczywiscie moje wyczucie jest zardzewiale po 25 latach......Czytam tam dział z Polski, swiata, kultura, ludzie itp. Tj teraz zmienili szatę, co zreszta mnie rozczarowała bo przyzwyczaiłam sie do poprzedniej. Zreszta napisałam im , ze ta nowa wcale nie jest dobra. A tak wychwalaja sie. Nie myśle, ze ktoś odpowie. Uważają, ze maja monopol na racje po swojej stronie.Kynokephalos pisze:Na podstawie notatki którą zalinkowałaś i sąsiednich odniosłem wrażenie, że to jest pisemko ze śmiesznymi wiadomościami o skandalizującym charakterze.
Pozdrawiam,
Kynokephalos

To a propos zdjęcia zamieszczonego przez Konfiturka na poprzedniej stronie tego tematu. O wielkich pajakach australijskich.zbychowiec pisze:Zdjęcie bazuje na złudzeniu optycznym. Okno w tle daje wrażenie, że pająk jest prawie taki jak okno a w rzeczywistości pająk wisi daleko od niego. Największy pająk, o jakim słyszałem, miał 28 cm.

Był taki film "Syn Godzilli", tam były modliszki większe od człowieka, a kiedy zostały napromieniowane przez opad radioaktywny, zrobiły się wielkie jak domy.Brunhilda pisze:Rozsialabym po internecie plotke, ze w Kambodży to modliszki większe od ludzi są....

A propos Bruniu, a gdyby było referendum w sprawie odłączenia się Australii od Korony Brytyjskiej, to jak byś głosowała ? Mówili u nas w telewizji, że od czasu wizyty książęcej pary, wzrosło poparcie dla dalszej unii personalnej z Wielką Brytanią.Brunhilda pisze: A w Canberze na service pamięci świtem przybyli Prince Willam z Kate. Nieplanowana okoliczność. To ładne z ich strony. Szczególnie, że i w NZ i w Australii też właściwie coraz mniej jest rojalistów.